πόδια νεαρού ζευγαριού σε παραλία στο νησί Σέριφος
Image by miramiska from depositphotos

Σέριφος, ονειρεμένες διακοπές, μία ευτυχής συγκυρία
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό όταν η Νάντια και ο Άλεξ, ένα νεαρό ζευγάρι γύρω στα είκοσι, έφτασαν στο γραφικό νησί Σέριφος για τις πολυπόθητες διακοπές.

Καθώς κατέβηκαν από το πλοίο, πήγαν στο σπίτι συγγενών που τους φιλοξενούσε, έκαναν μπάνιο, άλλαξαν και πήγαν να τους υποδεχτεί το θέαμα της Ψιλής Άμμου και των κρυστάλλινων γαλαζοπράσινων νερών. Το ζευγάρι δεν μπόρεσε να μην αφήσει αναστεναγμούς καθαρής ευδαιμονίας.

Ανυπομονώντας να εξερευνήσουν το νησί, η Νάντια και ο Άλεξ δεν έχασαν χρόνο για να εγκατασταθούν στην παραλία. Πέρασαν ώρες απολαμβάνοντας τον ήλιο, κάνοντας δροσιστικές βουτιές στη θάλασσα και χτίζοντας κάστρα με άμμο, σαν μικρά παιδιά.

Το ζεστό θαλασσινό αεράκι χόρευε στα μαλλιά τους, καθώς γελούσαν και μοιράζονταν τρυφερές στιγμές, αγνοώντας την περιπέτεια που τους περίμενε.

Διαβάστε επίσης: Απαγορευμένος Έρωτας και Οδηγίες Χρήσης

Ένα απροσδόκητο ατύχημα

Καθώς ο ήλιος άρχισε να δύει, το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στην παραλία. Πιασμένοι χέρι-χέρι, περπατούσαν στην άκρη του νερού, με το γέλιο τους να αναμειγνύεται με τον ήχο των κυμάτων που σκάνε. Ξαφνικά, ένα απροσδόκητο ατύχημα συνέβη.

Η Σέριφος είχε αποφασίζει να ρίξει τη νύχτα της με ένα απρόσμενο τρόπο στο ζευγάρι της ιστορίας μας.

Η Νάντια έπεσε πάνω σε ένα ανώμαλο κομμάτι άμμου, στρίβοντας άσχημα τον αστράγαλό της στη διαδικασία. Φώναξε από τον πόνο και ο Άλεξ όρμησε στο πλευρό της. Πανικόβλητος, ο Άλεξ πήρε γρήγορα τη Νάντια στην αγκαλιά του και τη μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Το ατύχημα είχε αφήσει τη Νάντια με κάταγμα στον αστράγαλο και ο γιατρός της πρότεινε πατερίτσες για γρήγορη ανάρρωση. Οι καρδιές του ζευγαριού βούλιαξαν, καθώς ήταν βέβαιοι ότι είχαν καταστραφεί οι ονειρεμένες διακοπές τους. Όμως, ελάχιστα γνώριζαν ότι αυτό το ατύχημα θα τους οδηγούσε σε κάτι εξαιρετικό.

Μια θαυματουργή συνάντηση

Ενώ η Νάντια ήταν περιορισμένη στα δεκανίκια της, το ζευγάρι αποφάσισε να εξερευνήσει τη Σέριφο με διαφορετικό τρόπο. Ο Άλεξε την έπεισε να μην επιστρέψουν στην Αθήνα και ότι μπορούσαν να χαρούν μικρές απολαύσεις που είναι πιθανό να έκρυβαν κάτι σπουδαίο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ένα βράδυ, κοντά εκεί που διέμεναν πρόσεξαν ένα κρυμμένο γευστικό στολίδι του νησιού: μια μικρή ψησταριά γνωστή κυρίως για τα νόστιμα λουκάνικα της – και όχι μόνο γι’ αυτά. Έδειξαν αμέσως ενδιαφέρον και αποφάσισαν να το δοκιμάσουν.

Καθώς απολάμβαναν το γεύμα τους, μια ηλικιωμένη κυρία τους πλησίασε με τα μάτια της γεμάτα καλοσύνη. Ήταν μια παράξενη αλλά , κατά ένα τρόπο, μια θαυματουργή συνάντηση

Διαβάστε επίσης: Η Σέριφος και το Φως από τον Σείριο

Έρωτας κόντρα σε όλες τις πιθανότητες

Καλοδέχτηκαν στο τραπέζι τους την ηλικιωμένη κυρία που παρουσίασε τον εαυτό της ως Σοφία και στη συνέχεια μοιράστηκε μαζί τους μια συγκινητική, δική της ιστορία.

Αποκάλυψε πώς είχε γνωρίσει τον αείμνηστο σύζυγό της σε αυτό ακριβώς το νησί, σε αυτό ακριβώς το τραπέζι, πριν από χρόνια και πώς είχαν ερωτευτεί κόντρα σε όλες τις πιθανότητες. Η Σέριφος έκρυβε πολλά μυστικά που έπρεπε να τα αφουγκραστείς, τους είπε.

Η ιστορία της Σοφίας γέμισε τις καρδιές της Νάντιας και του Άλεξ με ελπίδα, υπενθυμίζοντάς τους ότι η αγάπη μπορούσε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Τότε η κυρία άγγιξε με τα άκροδάχτυλά της το γόνατο της Νάντιας σα να ήθελε να κατευθύνει κάποιο είδος ενέργειας στον χτυπημένο αστράγαλο.

Το άγγιγμα της γερόντισσας

Καθώς περνούσαν οι μέρες, ο αστράγαλος της Νάντια σταδιακά επουλώθηκε και, τελικά, παραμέρισε τα δεκανίκια της πολύ-πολύ γρηγορότερα από ό,τι είχε προβλέψει ο γιατρός.

Μόνο για μια στιγμή πέρασε από το μυαλό τους ότι το άγγιγμα της γερόντισσας μπορεί να είχε κάνει κάποιο θαύμα – αλλά όχι, θαύματα δεν συμβαίνουν.

Το ζευγάρι αγκάλιασε την ομορφιά του νησιού με ανανεωμένο πάθος. Εξερευνούσαν κάθε γωνιά, σκαρφάλωσαν σε λόφους και είδαν μαζί ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα. Κάθε στιγμή φαινόταν σαν ένα θαύμα και η αγάπη τους γινόταν πιο δυνατή κάθε μέρα που περνούσε.

Κατά ένα περίεργο τρόπο η Σέριφος είχε αρχίσει να παίρνει κάποιες μαγικές διαστάσεις στο μυαλό τους, ύστερα από εκείνη τη συνάντηση με την κυρία Σοφία.

Διαβάστε επίσης: Αξέχαστες διακοπές σε beach club ελληνικού νησιού

Το τελευταίο βράδυ στο νησί Σέριφος

Στο τελευταίο τους βράδυ η Σέριφος δεν έμοιαζε θλιμμένη – όπως θα περίμεναν. Ούτε, ευτυχώς, άπλωσε στα πόδια τους κάποια άλλη παράδοξη έκπληξη.

Η Νάντια και ο Άλεξ κατευθύνθηκαν στην παραλία όπου το ταξίδι τους είχε πάρει μια απρόσμενη τροπή. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, ομολογούσαν την αιώνια αγάπη τους ο ένας για τον άλλον, ευγνώμονες για το ατύχημα που τους είχε φέρει ακόμα πιο κοντά.

Έφτιαξαν μια μικρή φωτιά και μαγείρεψαν λουκάνικα στη σχάρα, αναπολώντας τις αξέχαστες διακοπές τους. Που και που ερχόταν στο μυαλό τους και στη συζήτηση η ηλικιωμένη κυρία Σοφία. Δεν έτυχε, όμως να την ξαναδούν, αλλά ούτε να μάθουν κάτι γι’ αυτήν από όσους ρώτησαν. Λες και δεν την ήξερε κανείς, σα να μην υπήρξε.

Μια αγάπη που αψηφά τον χρόνο

Χρόνια αργότερα, η Νάντια και ο Άλεξ επέστρεψαν στη Σέριφο, όχι ως ζευγάρι σε διακοπές, αλλά ως παντρεμένο ζευγάρι, ανυπόμονα να ξαναζήσουν τις αγαπημένες τους αναμνήσεις. Περπατούσαν χέρι-χέρι κατά μήκος της Ψιλής Άμμου, ατενίζοντας την ίδια θάλασσα που είχε δει τον έρωτά τους να ανθίζει.

Πάντα ευγνώμονες για το ατύχημα, την επιμονή και την κυρία Σοφία με την ιστορία της που τους είχε οδηγήσει εδώ. Ήξεραν, ήταν βέβαιοι πως είχαν μια αγάπη που αψηφά τον χρόνο. Η Σέριφος ήταν πια το νησί τους.

diadrastika / Image by miramiska from depositphotos.com