Καλλιτεχνική απεικόνιση από InspiredImages στο Pixabay

Ο εξωγήινος που θάφτηκε με χριστιανικές τιμές. Άνθρωποι του αφήνουν λουλούδια κι αναμνηστικά αλλά οι Αρχές τον αμφισβητούν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Νωρίς το πρωί στις 17 Απριλίου 1897, πενήντα χρόνια πριν το υποτιθέμενο περιστατικό του Ρόσγουελ και έξι χρόνια πριν την πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ, κάτι περίεργο συνέβη στη μικρή πόλη Aurora, περίπου 30 μίλια βορειοδυτικά του Fort Worth, στο Τέξας. Ένα υποτιθέμενο εξωγήινο διαστημόπλοιο συνετρίβη και ο πιλότος του σκοτώθηκε. Στη συνέχεια τον έθαψαν χριστιανικά. Άνθρωποι που πιστεύουν στους εξωγήινους, καθημερινά επισκέπτονται τον τάφο του, ακόμα και στις μέρες μας. Του αφήνουν λουλούδια καθώς και διάφορα αναμνηστικά. Ωστόσο, οι Αρχές αμφισβητούν το γεγονός, μέχρι σήμερα.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από κάποιες μαρτυρίες σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Dallas Morning News στην έκδοση της 19ης Απριλίου 1897. Σύμφωνα με όλα αυτά, ένα ιπτάμενο αντικείμενο σε σχήμα πούρου εθεάθη να πέφτει από τον ουρανό όταν συνετρίβη σε έναν ανεμόμυλο και εξερράγη. Είπαν ότι ήταν σαν αερόπλοιο, αλλά, δεν ήταν αυτού του κόσμου. Ο πιλότος του σκάφους θεωρήθηκε πως ήταν Αρειανός, γιατί εκείνη την εποχή ήταν ήδη διαδεδομένη η θεωρία του Ιταλού αστρονόμου Τζοβάνι Σκιαπαρέλι για τα αρδευτικά κανάλια των Αρειανών στον Κόκκινο Πλανήτη. Δεν ήταν δύσκολο να συνδυάσουν και να εικάσουν πως το σκάφος ήταν από τον Άρη, άρα και ο πιλότος του.

Διαβάστε επίσης: Αρχαία Διαστημόπλοια στο Μακρινό Παρελθόν

Γράφτηκε τότε πολύ χαρακτηριστικά σχετικά με το υποτιθέμενο συμβάν: “Τα χαρτιά που βρέθηκαν επάνω του –προφανώς η καταγραφή των ταξιδιών του– είναι γραμμένα με κάποια άγνωστα ιερογλυφικά και δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν. Το σκάφος συνετρίβη πολύ άσχημα για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα ως προς την κατασκευή ή την κινητήρια ισχύ του. Κατασκευάστηκε από ένα άγνωστο μέταλλο, που έμοιαζε κάπως με μείγμα αλουμινίου και ασημιού, και πρέπει να ζύγιζε αρκετούς τόνους. Η πόλη είναι γεμάτη από ανθρώπους σήμερα που βλέπουν τα συντρίμμια και μαζεύουν δείγματα του παράξενου μετάλλου από αυτά. Η κηδεία του πιλότου θα γίνει αύριο το μεσημέρι.

Στον υποτιθέμενο εξωγήινο, οι ντόπιοι κάτοικοι έδωσαν το όνομα Ned και φέρεται ότι αποφάσισαν να τον θάψουν με χριστιανικές τελετές στο κοντινό νεκροταφείο Aurora. Με τα χρόνια, η ιστορία του Ned γινόταν ολοένα και περισσότερο γνωστή καθώς η περιέργεια είναι σημαντικός παράγοντας στην εξάπλωση τέτοιων νέων, ειδικά όταν έχει να κάνει με έναν εξωγήινο πιλότο που λέγεται ότι έχει θαφτεί στο νεκροταφείο της πόλης – και όλοι θέλουν να τον δουν.

Πολλοί ερευνητές εξέτασαν την ιστορία για χρόνια, δοκιμάζοντας νερό από το πηγάδι όπου λέγεται ότι ήταν αποθηκευμένα τα συντρίμμια, βγάζοντας σφηνωμένα μέταλλα από δέντρα στο σημείο της συντριβής ως απόδειξη ότι κάτι εξερράγη. Στη δεκαετία του 1970, προσπάθησαν ακόμη και να ξεθάψουν τα λείψανα, προκειμένου να δουν αν υπάρχει πράγματι κάποιος θαμμένος, στο τάφο του Νεντ. Ωστόσο, σύμφωνα με τους νόμους που έχουν εκεί και ο τάφος ήταν χριστιανικός, δεν γίνεται εκταφή αν δεν εγκριθεί από τον πλησιέστερο συγγενή. Κι επειδή ο Νεντ, υποτίθεται πως ήταν εξωγήινος, δεν υπήρχε συγγενής που θα επέτρεπε την εκταφή του. Τελικά, λέγεται ότι ο σύλλογος του νεκροταφείου πήρε δικαστική εντολή το 1972 για να αποτρέψει την εκταφή των λειψάνων.

Στο νεκροταφείο Aurora, υπάρχει ένας κρατικός ιστορικός δείκτης μπροστά (φωτο εδώ), ο οποίος σημειώνει: «Αυτή η τοποθεσία είναι επίσης γνωστή λόγω του θρύλου ότι ένα διαστημόπλοιο συνετρίβη εκεί κοντά το 1897 και ο πιλότος, που σκοτώθηκε στη συντριβή, θάφτηκε εδώ». Λίγο πιο πέρα, υπάρχει ένας ογκόλιθος που σηματοδοτεί τον θρύλο σχετικά με τον τάφο του Νεντ (φωτο εδώ). Πολλοί επισκέπτες έρχονται και αφήνουν διάφορα αναμνηστικά: λουλούδια, νομίσματα, ένα γυάλινο έλκηθρο και άλλα πολλά. Άραγε, να υπάρχουν μέρη όπου είναι θαμμένοι εξωγήινοι;

Διαβάστε σχετικά μια ιστορία φαντασίας: Εξωγήινα Νεκροταφεία σε Όλο τον Πλανήτη (sci-fi)

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Υπήρξε εξωγήινος πιλότος και σκάφος;

Τελικά, υπάρχει θαμμένος ένας εξωγήινος σε αυτό το νεκροταφείο; Όχι, απαντούν ιστορικοί της κομητείας Wise που έχουν ερευνήσει το θέμα. Προφανώς, ο αρθρογράφος S. E. Haydon που πρώτος περιέγραφε την ιστορία στην εφημερίδα, ήταν κάποιος που έκανε φάρσα και τον πίστεψαν. Ίσως, γράφει η ίδια εφημερίδα τον Απρίλιο του 2018, ήταν μια προσπάθεια του φαρσέρ να στρέψει την προσοχή σε μια πόλη που είχε ξεχάσει ο χρόνος και είχε χτυπηθεί σκληρά από μια επιδημία, όπως και η οικογένεια του συντάκτη.

Αρκετοί άνθρωποι που έζησαν στην Aurora το 1897 είπαν αργότερα στους ιστορικούς ότι δεν υπήρξε συντριβή. Μπορεί να μην υπήρξε ούτε καν ανεμόμυλος. Σε ότι αφορά το άγνωστο μέταλλο που ενθουσίασε τους θαυμαστές των UFO, διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα κράμα που χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1920 για κατσαρόλες και τα καπάκια τους. Ίσως, κακώς η εφημερίδα Dallas Morning News, εκείνη την εποχή έδειχνε τόσο ενδιαφέρον για να δώσει συνέχεια σε αυτό που, αν ήταν αλήθεια, θα ήταν η μεγαλύτερη είδηση στην ανθρώπινη ιστορία.

Ίσως, να υπάρχει θαμμένος ένας εξωγήινος, σύμφωνα με όσους πιστεύουν την ιστορία της συντριβής και της ταφής. Όχι, δεν υπάρχει, λένε κατηγορηματικά οι Αρχές. Όπως και να έχει, η πόλη Wise County φιλοξένησε πρόσφατα ένα συνέδριο για τα UFOs. Η ιστορία, πραγματική ή όχι, φέρνει κόσμο και αυτό, από επιχειρηματική άποψη, κάνει καλό στο εμπόριο και στο μαρκετινγκ του μικρού τόπου. Έχει στηθεί ένα κάτι σαν μουσείο για τον Νεντ, αλλά και μαγαζιά που πουλούν ενθύμια και αναμνηστικά, βιβλία σχετικά με UFOs, ακόμα και γλυκά με τη μορφή ή το πρόσωπο ενός εξωγήινου.

“Με πληροφορίες από: dallasnews.com, dmagazine.com, keranews.org/texas-news, nbcdfw.com,

diadrastika / Image by InspiredImages from Pixabay