Κρυστάλλινη Πυραμίδα
Καλλιτεχνική απεικόνιση από Parker_West στο Pixabay

Η Κρυστάλλινη Πυραμίδα στο Βυθό του Τριγώνου των Βερμούδων και η Αποδόμησή της

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι ιστορίες για κρυμμένα μυστικά σε διάφορες πυραμίδες του κόσμου παραμένουν δημοφιλείς στους λάτρεις του ανεξήγητου και του μυστηρίου, πόσο μάλλον, όταν έχουμε να κάνουμε με την πιθανότητα κάποιες να βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για μία κρυστάλλινη πυραμίδα. Μία τέτοια, φημολογείται, ότι βρήκαν οι επιστήμονες στον πυθμένα του ωκεανού κάτω από το Τρίγωνο των Βερμούδων. Για να δούμε, λοιπόν, τι ισχύει και τι όχι.

Για δεκαετίες, οι ναυτικοί φοβούνταν το Τρίγωνο των Βερμούδων (γνωστό και ως Τρίγωνο του Διαβόλου), μια περιοχή στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού όπου ένας αριθμός αεροσκαφών και πλοίων φέρεται να έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, οι οποίες χρονολογούνται στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Οι λάτρεις ανάλογων μυστηρίων ισχυρίζονται ότι η περιοχή είναι καταραμένη – και ότι οι βυθίσεις πλοίων ή οι πτώσεις αεροπλάνων προκαλούνται από δυνάμεις πέρα από τη λογική, όπως για παράδειγμα από χρονοπύλες ή σκουληκότρυπες ή κάτι που έχει να κάνει με την Ατλαντίδα.

Μια περίεργη ιστορία σχετικά με μία κρυστάλλινη πυραμίδα που βρέθηκε στον πυθμένα του ωκεανού φτάνει πίσω στη δεκαετία του 1960, όταν ο Δρ. Ray Brown ισχυρίστηκε ότι βρήκε μια τέτοια κατασκευή ενώ έκανε καταδύσεις στις Μπαχάμες. Το εκπληκτικό είναι πως κράτησε οπτικό υλικό. Το απογοητευτικό, όπως αναφέρει το snopes.com, είναι ότι «ο φωτογραφικός εξοπλισμός του Δρ. Μπράουν καταστράφηκε στην καταιγίδα», καθιστώντας έτσι αδύνατο για οποιονδήποτε άλλον να εξετάσει ή να επαληθεύσει «μια λεπτομερή καταγραφή του ευρήματος».

Το κακό είναι πως μετά την υποτιθέμενη απίστευτη ανακάλυψη μιας κρυστάλλινης πυραμίδας και του υλικού που χάθηκε, ο Δρ Μπράουν δεν θεώρησε ποτέ σκόπιμο να επιστρέψει στην τοποθεσία με πρόσθετες κάμερες για να την τεκμηριώσει, παρόλο που αυτή η εκπληκτική κατασκευή υποτίθεται ότι βρέθηκε σε μια περιοχή προσβάσιμη με συνηθισμένο εξοπλισμό καταδύσεων.

Τις τελευταίες δεκαετίες κυκλοφορεί μια παρόμοια ιστορία, όπου σύμφωνα με το yahoo!news, «ο Δρ. Meyer Verlag, ένας ωκεανογράφος, ανακάλυψε γιγάντιες κρυστάλλινες πυραμίδες χρησιμοποιώντας ένα σόναρ. Οι πυραμίδες βρέθηκαν σε βάθος δύο χιλιάδων μέτρων. Μάλιστα, θεωρούνται ότι είναι 3 φορές μεγαλύτερες από τη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα.

Επιπλέον, κυκλοφορεί και η πληροφορία πως στην κορυφή της πυραμίδας υπάρχουν δύο πολύ μεγάλες οπές, στις οποίες το θαλασσινό νερό μπαίνει με υψηλή ταχύτητα και σε συνδυασμό με μια άλλη οπή σχηματίζεται μια γιγαντιαία δίνη που κάνει τους επιστήμονες να αναρωτιούνται αν αυτή προκαλεί τα φαινόμενα εξαφάνισης πλοίων και αεροσκαφών.

Πράγματι, όλα αυτά, προκαλούν το ενδιαφέρον και συναρπάζουν και απογειώνουν τη φαντασία. Μόνο που θα σας προσγειώσω λίγο απότομα. Σε ό,τι αφορά την πρώτη ιστορία δεν υπάρχει το υποτιθέμενο οπτικό υλικό, ενώ στην δεύτερη, σύμφωνα με το yahoo!news “ο υποτιθέμενος επιστήμονας, ο Δρ Meyer Verlag, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα” οπότε τίποτα δεν είναι αλήθεια. Όσο κι αν θα θέλαμε να ακούσουμε ή να δούμε μια τέτοια είδηση, δυστυχώς, και οι δύο ιστορίες αποδομούνται από μόνες τους.

diadrastika / Image by Parker_West from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.