Οινιάδες: Προκατακλυσμιαία Ερείπια στο Κέντρο της Ελλάδας; (video)

[11/10/2018 - 14:06]

Οινιάδες: Προκατακλυσμιαία Ερείπια στο Κέντρο της Ελλάδας;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλοι έχουμε ακούσει για τον Μεγάλο Κατακλυσμό, ή για μερικούς Κατακλυσμούς που έγιναν στο παρελθόν. Θα μπορούσαν άραγε να υπάρχουν ακόμα και σήμερα κτίσματα, δομές, από εκείνη την εποχή; Πολλοί ισχυρίζονται πως «ναι». Θα μπορούσαν να υπάρχουν και στην Ελλάδα; Γιατί όχι.

Το κανάλι Mystery History του YouTube, έχει καλύψει μια σειρά από αρχαία ερείπια, τα οποία, κατά την άποψη του αφηγητή του, θα έπρεπε να χρονολογούνται πολύ παλαιότερα, από ότι τις υπολογίζουν οι σημερινοί ακαδημαϊκοί και αρχαιολόγοι.

Ένας από αυτούς τους τόπους, είναι αρχαία πόλη των Οινιάδων που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι Οινιάδες ήταν η αρχαία πόλη της Ακαρνανίας, χτισμένη κοντά στις εκβολές του Αχελώου. Τα ερείπια των τειχών της αρχαίας πόλης στις μέρες μας αποκαλούνται «Τρικαρδόκαστρο» ή «Κάστρο του Τρίκαρδου».

Η πόλη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. από Κορίνθιους και αργότερα εντάχθηκε στο κοινό των Ακαρνάνων. Σύμφωνα με την παράδοση ιδρυτής της πόλης ήταν ο Αργείος μυθικός ήρωας Αλκμαίων, ο οποίος πολέμησε τους Ακαρνάνες για λογαριασμό του Αιτωλού βασιλιά Οινέα. Από το όνομα του Οινέα θεωρείται πως πήρε το όνομά της και η πόλη.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος ο αφηγητής, αρχίζει και θέτει μερικά ερωτήματα που πραγματικά προκαλούν την σκέψη, καθώς «βλέπει» στο οικοδόμημα τους ειδικούς χώρους υποδοχής πλοίων που, αν και αρχαία, θυμίζουν αρκετά τα αντίστοιχα σύγχρονα, αλλά δεν βλέπει πουθενά την προκυμαία.

Η υπόθεση που κάνει το κανάλι είναι, μήπως η λίθινη αυτή κατασκευή είναι τόσο αρχαία που μπορεί να φτάνει χιλιάδες χρόνια πίσω, ίσως ακόμα και προκατακλυσμιαία, τότε που τα νερά ήταν διαφορετικά, οπότε μετά την μεγάλη πλημμύρα όλα άλλαξαν και η θάλασσα έχασε τη θέση που είχε…

Θα μπορούσαν να δοθούν κάποιες εξηγήσεις, μα όλες συναντούν άλλες δυσκολίες που αμέσως αυτές γίνονται αμφιλεγόμενες, καθώς συγκρούονται με γεωλογικούς παράγοντες.

Άραγε, πόσο ισχυρή μπορεί να είναι αυτή υπόθεση εργασίας, ώστε οι Οινιάδες να αποτελούν πραγματικά, όχι απλά ένα προϊστορικό κομμάτι της Ελλάδας, αλλά ένα προκατακλυσμιαίο;

Μόνο με πολύ ιδιαίτερα εξειδικευμένες έρευνες μπορεί να απαντηθεί σωστά αυτό το ερώτημα.

Μέχρι τότε, παρακολουθείστε το υλικό και το σκεπτικό που παραθέτει στο βίντεο που ακολουθεί:

Oiniadai ~ Pre-Diluvian Ruin Found In Greece?

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ