Φάση Πρώτης Επαφής Μαζί μας
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο κόσμος έχει γοητευτεί εδώ και καιρό με την ιδέα της εξωγήινης ζωής και τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με όντα από άλλους πλανήτες. Ενώ πολλοί έχουν εικασίες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτή η συνάντηση, ένα είναι βέβαιο: εάν προηγμένα και έξυπνα όντα επισκέπτονταν τη Γη με ειρηνικές προθέσεις, θα ήταν μια σημαντική περίσταση που αναμφίβολα θα άλλαζε την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας.

Πρώτη φάση της επαφής

Λοιπόν, ποια θα μπορούσε να είναι η πρώτη φάση της επαφής με αυτούς τους απόκοσμους επισκέπτες; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι τόσο άπιαστη όσο και τα ίδια τα όντα. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η άφιξή τους θα αντιμετωπιζόταν με ένα μείγμα δέους, σκεπτικισμού και ενθουσιασμού.

Ιστορία Φαντασίας: Συναντήσεις Ευφυών Όντων με Αξιωματούχους

Η πρώτη φάση της επαφής θα περιλάμβανε πιθανώς τα όντα να γνωστοποιηθούν σε παγκόσμιους ηγέτες και βασικές προσωπικότητες σε διάφορους τομείς, όπως η επιστήμη, η θρησκεία και η διπλωματία.

Αυτή η αρχική επαφή πιθανότατα θα καλύπτεται από μυστικότητα καθώς οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να κατανοήσουν και να επικοινωνήσουν με αυτούς τους επισκέπτες.

Σε ολόκληρο τον πληθυσμό

Πώς θα διαχειρίζονταν όμως αυτά τα όντα την εμφάνισή τους σε ολόκληρο τον πληθυσμό του πλανήτη μας; Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα είχαν την τεχνολογία για να κάνουν μια μεγάλη είσοδο που θα ήταν ορατή σε όλους στη Γη.

Ίσως θα έκαναν μια δραματική άφιξη στον ουρανό ή ίσως θα εμφανίζονταν ταυτόχρονα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Ιστορία Φαντασίας: ΑΤΙΑ πετούν στον ουρανό Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Δεν θα ήταν απίθανο να προσέγγιζαν ταυτόχρονα πληθυσμό και εκπροσώπους του, χωρίς να δώσουν προτεραιότητα σε προέδρους και πρωθυπουργούς, μέλη κυβερνήσεων ή αρχηγούς κάποιων στρατών και θρησκειών. Δεν τους ενδιαφέρει η όποια ελίτ, αλλά η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

Ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξουν να κάνουν γνωστή την παρουσία τους, είναι πιθανό η άφιξή τους να είναι ένα θέαμα που θα καθηλώσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Συνέπειες ενός τόσο σημαντικού γεγονότος

Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί τις συνέπειες ενός τόσο σημαντικού γεγονότος.

Η άφιξη ειρηνικών, ευφυών όντων από έναν άλλο πλανήτη θα πυροδοτούσε αναμφίβολα μια νέα εποχή επιστημονικών ανακαλύψεων, φιλοσοφικών συζητήσεων και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Διαβάστε επίσης: Μέλη της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας του Φωτός βοηθούν τον πλανήτη μας για θεραπεία και ευδαιμονία

Θα ανάγκαζε την ανθρωπότητα να αναθεωρήσει τη θέση της στο σύμπαν και να αντιμετωπίσει την πιθανότητα ότι οι θρησκείες δεν είναι και τόσο σωστές κάποια σημεία τους.

Συναρπαστικό πείραμα σκέψης

Φυσικά, η ιδέα της επαφής με εξωγήινα όντα είναι καθαρά υποθετική σε αυτό το σημείο. Αλλά είναι ένα συναρπαστικό πείραμα σκέψης που μας αναγκάζει να εξετάσουμε τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας συνάντησης.

Εάν και όταν έρθει η μέρα που θα έρθουμε σε επαφή με προηγμένα και έξυπνα όντα από άλλους πλανήτες, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα είναι μια ειρηνική και διαφωτιστική εμπειρία που θα μας φέρει πιο κοντά στην κατανόηση της θέσης μας στον κόσμο

diadrastika / Image by ELG21 from Pixabay