Σε Περικυκλώνουν Τοξικοί Άνθρωποι; Βγάλε την «Γκρίζα Πέτρα» και Απομάκρυνέ τους

[08/11/2018 - 11:16]

Σε Περικυκλώνουν Τοξικοί Άνθρωποι; Βγάλε την «Γκρίζα Πέτρα» και Απομάκρυνέ τους

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πάντα κάπου θα υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι που προσπαθούν να σας χειριστούν, να πάρουν την ενέργειά σας, να σας διαλύσουν. Όχι, φίλε μου. Δεν πρέπει να τους αφήσεις.

Αν τους επιτρέψεις να μπουν στη ζωή σου, τότε είστε καταδικασμένοι να ζήσετε το «υπόλοιπο» σας ως πιόνι στο ατέλειωτο παιχνίδι τους. Αναρωτιέσαι πως θα τους κάνεις πέρα;

Υπάρχει μία μέθοδος, γνωστή ως Gray Rock (γκρίζα πέτρα). Η βασική ιδέα είναι ότι ενσωματώνετε όλη τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό μίας αδιάφορης, βαρετής, αγνοημένης, παρατημένης και απαρατήρητης»γκρίζας πέτρας».

Η φράση «Gray Rock Method» δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον blogger Skylar σε ένα το άρθρο από την ιστοσελίδα 180rule.com, μετά από μια μοιραία συνομιλία που είχε με έναν άγνωστο.

Πως γίνεστε μία «Γκρίζα Πέτρα»

Εννοείται ότι αποφεύγετε το άτομο που είναι τοξικό όσο μπορείτε. Αποφύγετε να αλληλεπιδράτε μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά αυτό, δυστυχώς, δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά εάν είναι συνάδελφος, προϊστάμενος ή το αφεντικό σας. Έτσι, εφαρμόζετε την μέθοδο της «Γκρίζας Πέτρας».

Διατηρήστε το διάλογο στο απόλυτα ελάχιστο επίπεδο. Μην τους δίνετε ευκαιρίες να συνεχίζουν την συζήτηση.

Αλλάξτε κουβέντα και περιοριστείτε σε κουραστικά θέματα όπως ο καιρός.

Αν σας κάνουν ερωτήσεις, δώστε σύντομες απαντήσεις οι οποίες δεν μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω συζήτηση.

Αν, για παράδειγμα, σας ρωτήσουν «τι κάνεις το απόγευμα μετά τη δουλειά, ή το Σαββατοκύριακο», δεν δίνετε αναφορά. Απαντάτε πως θα πλύνω τα πιάτα, θα σκουπίσω, θα απλώσω τα ρούχα και οτιδήποτε μπορεί να είναι βαρετό.

Γενικότερα δεν χρειάζεται να ξέρουν αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με κάτι, γιατί αμέσως τους δίνετε «βήμα» για να συνεχίσουν την κουβέντα, κάτι που δεν θέλετε. Ένα «δεν ξέρω» ή ένα «χμμμμμ» είναι αρκετά.

Μην νευριάζετε με την επιμονή τους, αλλά να αδιαφορείτε.

Ποτέ μην μιλάτε για την προσωπική σας ζωή, ειδικά για τις χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές σας. Αναφερθείτε σε αδιάφορα και βαρετά πράγματα. Κάποια στιγμή θα βαρεθούν όταν δεν βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον μαζί σας.

Μη τους ρωτάς τίποτα. Μην ασχολείσαι μαζί τους. Μην τους δίνεις το πράσινο φως για να «ξεδιπλώσουν» την δική τους ζωή, αφού δεν το κάνετε εσείς με την δική σας. Αν αρχίσουν από μόνοι τους, βρείτε μία δικαιολογία να φύγετε ή ασχοληθείτε με κάτι βαρετό επάνω σας, όπως ένα ξέφτι ή τη σκόνη στα παπούτσια σας.

Η μέθοδος Gray Rock δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά συχνά είναι αποτελεσματική. Το θέμα είναι να μην δίνετε στους τοξικούς «φίλους» σας τρόπους και αφορμές να είναι κοντά σας.

diadrastika.com με στοιχεία από aconsciousrethink.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ