Φανταστική βάση της Σελήνης
Καλλιτεχνική, φανταστική απεικόνιση. Image by Serifa from Pixabay

Η αινιγματική σύνδεση της Σελήνης με τους Ολύμπιους Θεούς
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Σελήνη, ο αιώνιος σύντροφος της Γης, έχει γοητεύσει την ανθρωπότητα για αμέτρητες χιλιετίες. Καλυμμένο από μυστήριο, έχει αποτελέσει αντικείμενο εικασιών, αφήγησης και επιστημονικής εξερεύνησης. Ωστόσο, τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι η προέλευση της Σελήνης και ο ρόλος της στην ανθρώπινη ιστορία ξεπερνούν πολύ αυτά που έχουμε οδηγηθεί να πιστεύουμε;

Ελάτε μαζί μας στο συναρπαστικό αφήγημα της σύνδεσης της Σελήνης με τους Ολύμπιους Θεούς, με μια ουράνια αποικία και ένα γεγονός που συνέβη το εκπληκτικό 26.174 π.Χ, αλλά οι σκεπτικιστές απορρίπτουν χωρίς δισταγμό.

Η Σελήνη κατείχε σημαντικό ρόλο στους μύθους

Σύμφωνα με αρχαίους μύθους και θρύλους, πολύ πριν οι άνθρωποι περιπλανηθούν στη Γη, οι Ολύμπιοι Θεοί βασίλευαν υπέρτατα στον κόσμο.

Αυτές οι θεότητες ενσάρκωναν τις δυνάμεις της φύσης και διέθεταν ασύλληπτες δυνάμεις. Μεταξύ αυτών, η Σελήνη κατείχε σημαντικό ρόλο ως το σπίτι της Θεάς Εκάτης ή/και της Αρτέμιδας.

Μια εξαιρετικά προηγμένη αποικία

Παραδόξως, μερικά αρχαία κείμενα υποδηλώνουν ότι η Σελήνη δεν ήταν απλώς ένας φυσικός δορυφόρος, αλλά μια εξαιρετικά προηγμένη αποικία που ιδρύθηκε από τους Ολύμπιους Θεούς.

Αυτή η ιδέα ευθυγραμμίζεται με διάφορες εικασίες που συνοψίζονται στην πεποίθηση ότι οι Θεοί προσπάθησαν να επεκτείνουν την επιρροή τους πέρα ​​από τη Γη, χρησιμοποιώντας τη Σελήνη ως βάση για την παρατήρηση και τον έλεγχο του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με κάποιες σκέψεις: Για τον έλεγχο της Σελήνης έγινε ο Τρωικός Πόλεμος.

Τι υποδηλώνουν αρχαίες αναφορές, όπως για τους προσέληνους Αρκάδες

Η πιο εκπληκτική πτυχή αυτής της αφήγησης έγκειται στην αντίληψη ότι η Σελήνη δεν βρισκόταν πάντα στην τρέχουσα τροχιά της.

Αρχαίες αναφορές, όπως εκείνες για τους προσέληνους Αρκάδες υποδηλώνουν ότι σκόπιμα μετακινήθηκε και τοποθετήθηκε γύρω από τη Γη από όντα με ανώτερες ευφυίες που θα μπορούσαν να αφορούν τους Ολύμπιους Θεούς.

Ο σκοπός αυτού του ελιγμού παραμένει αντικείμενο εικασιών, αλλά ορισμένες θεωρίες προτείνουν ότι χρησίμευσε ως στρατηγική κίνηση για την καθιέρωση καλύτερου ελέγχου στην ανθρωπότητα ή για την προστασία της Γης από εξωτερικές απειλές κάθε είδους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κάπως έτσι γεννιέται και η σκέψη πως η Σελήνη είναι ένα τεχνητό διαστημόπλοιο. Μία θεωρία που οι σκεπτικιστές βγάζουν φλύκταινες.

Διαβάστε επίσης: Όταν δεν υπήρχε η Σελήνη, υπήρχαν οι προσΈλληνες

Η Σελήνη έφτασε στην τρέχουσα τροχιά της το 26.174 π.Χ.

Ανάμεσα στα αμέτρητα αρχαία κείμενα στην ελληνική αλλά κυρίως στην παγκόσμια μυθολογία, ξεχωρίζει μία πληροφορία που οι σύγχρονες εικασίες το ερμηνεύουν ως αναγκαστική μετατόπιση της Σελήνης στην τρέχουσα τροχιά της το 26.174 π.Χ.

Αυτή η ημερομηνία θεωρείται από πολλούς ως κατασκευασμένη και πλαστή, όμως υποτίθεται ότι προκύπτει από μαθηματικούς υπολογισμούς που επιβεβαιώνουν ψυχικά μηνύματα που λαμβάνουν ορισμένοι άνθρωποι από όντα που ζουν σε άλλα αστρικά συστήματα ή σε άλλη διάσταση.

Όπως και να έχει, αυτή η αναγκαστική μετατόπιση της Σελήνης, εκλαμβάνεται από ορισμένους ως πραγματικό γεγονός και θεωρείται ότι επηρέασε βαθιά τη Γη και τους κατοίκους της. Άλλοι το βλέπουν ως νεομυθολογία, παραπληροφόρηση ή θεωρία συνωμοσίας.

Ορισμένα αρχαία κείμενα υποδηλώνουν ακόμη ότι κατακλυσμικά γεγονότα όπως σεισμοί, πλημμύρες και κλιματικές αλλαγές συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτής της ουράνιας αναδιάταξης. Επιστημονικά, όμως δεν φαίνεται να έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

Θραύσματα ιστορικής αλήθειας;

Ενώ η σύγχρονη επιστήμη δεν έχει ακόμη παράσχει συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίξει αυτές τις αρχαίες μαρτυρίες όπως τις ερμηνεύουν ορισμένοι, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλοί μύθοι και θρύλοι μπορεί να περιέχουν θραύσματα ιστορικής αλήθειας.

Η επιρροή της Σελήνης στις παλίρροιες της Γης, ο ρόλος της στη σταθεροποίηση της περιστροφής του πλανήτη μας και η επίδρασή της στον ανθρώπινο πολιτισμό και τις πεποιθήσεις δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Διαβάστε επίσης: Μαριολάκος: Η Μυθολογία μας Ιστορεί Γεγονότα

Η Σελήνη έχει εμπνεύσει αμέτρητους ποιητές

Ανεξάρτητα από την αλήθεια των αρχαίων μύθων, η Σελήνη συνεχίζει να μας αιχμαλωτίζει. Η ασημένια λάμψη της, οι διαρκώς μεταβαλλόμενες φάσεις και η αναμφισβήτητη επιρροή της στους κύκλους της Γης έχουν εμπνεύσει αμέτρητους ποιητές, καλλιτέχνες και επιστήμονες σε όλη την ιστορία.

Από τους αρχαίους πολιτισμούς έως τις σύγχρονες διαστημικές αποστολές, η Σελήνη παραμένει ένα αίνιγμα που μας καλεί να εξερευνήσουμε τα μυστικά της.

Συναρπαστικές πιθανότητες και εικασίες

Καθώς κοιτάμε ψηλά τη Σελήνη, ας θυμηθούμε ότι η ιστορία της ξεπερνάει πολύ αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε. Είτε πρόκειται για ουράνια αποικία, είτε για στρατηγικό μηχανισμό ελέγχου, είτε για σύμβολο θεϊκής δύναμης, η σύνδεση της Σελήνης με τους Ολύμπιους Θεούς και η αναγκαστική μετατόπιση κατά το 26.174 π.Χ. παραμένουν συναρπαστικές πιθανότητες.

Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι στον αληθινό κόσμο των σκεπτικιστών καθώς και στον κόσμο των λογικών ανθρώπων, αυτές οι συναρπαστικές πιθανότητες ξεπερνούν τα όρια των μύθων και δίνουν μια κατασκευασμένη πραγματικότητα αντίστοιχη σεναρίων επιστημονικής φαντασίας που θα ήθελαν οι εμπνευστές τους να είναι ένα αληθινό γεγονός.

Κατά συνέπεια, παραμένουν συναρπαστικές εικασίες

Ενώ μπορεί να μην ξεκλειδώσουμε ποτέ όλα τα μυστικά της, η Σελήνη θα συνεχίσει να εμπνέει την περιέργεια και τη φαντασία μας, υπενθυμίζοντάς μας τα τεράστια θαύματα που βρίσκονται πέρα ​​από τα γήινα όρια.

diadrastika / Image by Serifa from Pixabay