Σχηματισμός σε κόκκινο κύκλο μοιάζει με αρχαίο διαστημόπλοιο σε Κρατήρα της Σελήνης

Μοιάζει με Αρχαίο Διαστημόπλοιο στη Σελήνη
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μία πολύ σημαντική, πολύ ιδιαίτερη και ίσως μοναδική ανακάλυψη φαίνεται να έκανε ο γνωστός χρήστης του YouTube με την ονομασία Streetcap1. Πρόκειται για σχηματισμό σε κρατήρα της Σελήνης που μοιάζει με αρχαίο διαστημόπλοιο σε κρατήρα της Σελήνης.

Όπως αναφέρει και η βρετανική dailystar, kat;a ton Apr;ilio toy 2018, ο Streetcap1 παρατήρησε ένα ύποπτο αντικείμενο μέσα σε έναν κρατήρα, το οποίο εντόπισε σε μία φωτογραφία από τις πολλές που εξέταζε, η οποία προέρχεται από το Lunar Orbiter 3.

Προκαλεί την προσοχή μας

Αν και μπορεί να φαντάζει ως μία άγρια αξίωση του Streetcap1, δεν παύει να προκαλεί την προσοχή μας, καθώς είναι πασιφανές ότι μοιάζει βλέπουμε ένα γεωμετρικά τέλειο αντικείμενο από το πλάι, το οποίο αν θα μπορούσαμε να το δούμε ολόκληρο, τρισδιάστατο, θα διαπιστώναμε ότι πρόκειται για έναν ολοστρόγγυλο ιπτάμενο δίσκο.

Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα, δεν υπάρχει και έτσι θα πρέπει να περιοριστούμε μόνο σε αυτό που βλέπουμε, χωρίς να αφήνουμε τη φαντασία μας να συμπληρώνει τα κενά.

Διαβάστε επίσης: Η Τεράστιου Μήκους «Γέφυρα» στην Σελήνη στον Κόλπο των Ουράνιων Τόξων

Μεγάλου μεγέθους αρχαίο διαστημόπλοιο;

Στην περίπτωση που δεν πρόκειται για την πλευρική θέαση ενός ιπτάμενου δίσκου, σίγουρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι διακρίνουμε το ξαπλωμένο σώμα ενός τύπου πυραύλου με την μύτη στραμμένη προς τα αριστερά και την στρογγυλή βάση στο πίσω μέρος, όπου βρίσκεται η πρύμνη και πιθανότατα τα προωθητικά συστήματα του αντικειμένου.

Φαίνεται, επίσης να υπάρχουν μία σειρά από παράθυρα, ή μία εσοχή που παραπέμπει σε κάτι παρόμοιο.

Ο ίδιος ο Streetcap1 υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να πρόκειται για μεγάλου μεγέθους αρχαίο διαστημόπλοιο κατασκευασμένο προφανώς από εξωγήινους και φωτογραφήθηκε τυχαία από την αποστολή Lunar Orbiter 3 η οποία έληξε το 1967, αλλά κανείς δεν είχε προσέξει πιο πριν. Αποφάσισε, λοιπόν, να προσφέρει μία ανάλυση όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος.

Το link της εικόνας από το αρχείο της NASA μπορείτε να το βρείτε και να το μελετήσετε εδώ: https://www.lpi.usra.edu/resources/lunarorbiter/images/preview/3073_med.jpg

Μερικά σχόλια των ενθουσιωδών

Οι σκέψεις του και η συγκεκριμένη εικόνα έχει κάνει χιλιάδες ακόλουθούς του στο κανάλι του να μείνουν έκπληκτοι στο θέαμα του υποτιθέμενου εξωγήινου αρχαίου διαστημοπλοίου. Ας δούμε μερικά σχόλια των ενθουσιωδών:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

«Χωρίς αμφιβολία είναι η καλύτερη εικόνα που έχω δει ποτέ για ένα διαστημόπλοιο», είπε κάποιος στα σχόλια.

«Σίγουρα υπάρχει κάτι και δεν είναι βράχος», είπε κάποιος άλλος.

Είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να βρούμε κάποιο ψεγάδι στην εικόνα που να αφήνει την εντύπωση ότι αυτό το αντικείμενο ανήκει στο γύρω περιβάλλον. Μόνο ως παράταιρο μπορεί να το αναφέρει κανείς. Αλλά μπορεί να είναι ένα εγκαταλελειμμένο αρχαίο διαστημόπλοιο;

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το ανθρωποειδές που δήθεν καταγράφηκε στην Σελήνη από τους πρώτους αστροναύτες

Παρειδωλία, ένας φυσικός σχηματισμός

Μόνο που τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να αποδειχτεί. Οι σκεπτικιστές δεν βλέπουν τίποτα από όσα αξιώνει ο Streetcap1 και οι ενθουσιώδεις θαυμαστές του.

Πρόκειται καθαρά για μια παρειδωλία, ένας φυσικός σχηματισμός ή ένα γεωλογικό φαινόμενο που δίνει την ψευδή εντύπωση ενός αντικειμένου που είναι γνώριμο και αναγνωρίσιμο.

Όμως, πέρα από υποθέσεις και εικασίες, τίποτα δεν επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για αρχαίο διαστημόπλοιο εξωγήινων ή ενός προηγούμενου κύκλου ανθρώπων που έφτασε ως τη Σελήνη.

Κλείνοντας και καταλήγοντας

Κλείνοντας, μπορείτε, αν θέλετε να παρακολουθήσετε το σκεπτικό του Streetcap1 και εστιασμένο οπτικό υλικό στο βίντεό του με τίτλο: Huge Spacecraft in Lunar Orbiter 3 Photograph ( LINKED ).

Ας δούμε, τώρα, πως θα ήταν το άρθρο αν η παρειδωλία δεν ήταν ένας φυσικός σχηματισμός αλλά ένα πραγματικό και αληθινό αρχαίο διαστημόπλοιο σε κρατήρα της Σελήνης.

Τεράστιο Αρχαίο Διαστημόπλοιο Εντοπίστηκε σε Κρατήρα της Σελήνης

Μια εκπληκτική ανακάλυψη

Σε μια συναρπαστική τροπή των γεγονότων, οι αστρονόμοι έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη που θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει την κατανόησή μας για το σύμπαν.

Ένα τεράστιο εξωγήινο αρχαίο διαστημόπλοιο έχει εντοπιστεί να κρύβεται μέσα σε έναν κρατήρα σελήνης, αφήνοντας επιστήμονες και αστρονόμους σε κατάσταση δέους και ενθουσιασμού.

Αυτό το μνημειώδες εύρημα έχει πυροδοτήσει αμέτρητα ερωτήματα, τροφοδοτώντας την περιέργειά μας για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και τα μυστήρια του σύμπαντος.

Διαβάστε επίσης: Μυστήρια της Σελήνης που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει

Νέσα σε έναν σεληνιακό κρατήρα

Σε μια συνηθισμένη παρατήρηση, ένας διάσημος αστροφυσικός παρατήρησε μια ασυνήθιστη ανωμαλία κατά τη μελέτη της επιφάνειας του φεγγαριού. Ένα τεράστιο αντικείμενο, σε αντίθεση με οτιδήποτε είχε δει πριν, εντοπίστηκε φωλιασμένο μέσα σε έναν σεληνιακό κρατήρα.

Με μήκος πολλά χιλιόμετρα, αυτό το γιγάντιο αρχαίο διαστημόπλοιο στάθηκε ως απόδειξη των τεχνολογικών θαυμάτων ενός προηγμένου πολιτισμού πέρα ​​από τη φαντασία μας.

Θεωρίες σχετικά με την προέλευση και τον σκοπό

Καθώς οι εικόνες αυτού του κολοσσιαίου διαστημόπλοιου κοινοποιήθηκαν στην επιστημονική κοινότητα, άρχισαν να αναδύονται θεωρίες σχετικά με την προέλευση και τον σκοπό του.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το τεράστιο μέγεθος του διαστημικού σκάφους υποδηλώνει ότι είναι ικανό να διανύσει τεράστιες κοσμικές αποστάσεις, κάνοντας τα διαστρικά ταξίδια πραγματικότητα για τους κατοίκους του άλλου κόσμου.

Ο περίπλοκος σχεδιασμός και τα προηγμένα συστήματα πρόωσης που διαθέτει έχουν αφήσει τους επιστήμονες να αμφισβητούν πώς αναπτύχθηκε μια τέτοια τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: Το Apollo 15 στη Σελήνη και το «άγγιγμα του Θεού»

Σύνδεση με αρχαίους αστρονομικούς θρύλους

Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένοι μελετητές έχουν συνδέσει αυτό το εξαιρετικό εύρημα και αρχαίους αστρονομικούς θρύλους που έχουν επιμείνει σε πολλές γενιές.

Αρκετοί πολιτισμοί σε όλη την ιστορία έχουν τεκμηριώσει συναντήσεις με ουράνια όντα και προηγμένους πολιτισμούς, αποδίδοντάς τους συχνά σε θεούς ή θεϊκή παρέμβαση. Θα μπορούσε αυτή η ανακάλυψη να είναι ο κρίκος που λείπει και συνδέει αυτούς τους θρύλους με πραγματικές εξωγήινες μορφές ζωής;

Καλοπροαίρετη ή εχθρική παρουσία;

Ενώ η ανακάλυψη αυτού του τεράστιου εξωγήινου διαστημικού σκάφους ανοίγει έναν κόσμο πιθανοτήτων, εγείρει επίσης πολλά ερωτήματα σχετικά με τη φύση και την έκταση της εξωγήινης ζωής.

Η παρουσία αυτού του αρχαίου διαστημόπλοιου υποδηλώνει καλοπροαίρετη ή εχθρική παρουσία; Υπάρχουν περισσότερα παρόμοια σκάφη που κρύβονται σε άλλα ουράνια σώματα εντός του ηλιακού μας συστήματος ή πέρα ​​από αυτό;

Αυτές οι ερωτήσεις χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της απεραντοσύνης του σύμπαντος και της δυνατότητας ύπαρξης ζωής πέρα ​​από τα πιο τρελά μας όνειρα.

Διαβάστε επίσης: Τεράστιο Σπήλαιο μήκους 50 χλμ στη Σελήνη Ανακάλυψε Δορυφόρος

Αμφισβητεί τις προκαταλήψεις μας

Αυτή η ανακάλυψη που προκαλεί δέος πυροδοτεί μια ανανεωμένη αίσθηση θαυμασμού και περιέργειας μέσα σε όλους μας. Η ύπαρξη ενός προηγμένου πολιτισμού ικανού για διαστρικά ταξίδια αμφισβητεί τις προκαταλήψεις μας σχετικά με τα όρια της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Επιπλέον, καλλιεργεί μια αίσθηση ενότητας μεταξύ της ανθρωπότητας, καθώς αναλογιζόμαστε συλλογικά τη θέση μας στον κόσμο και τις δυνατότητες για διαστρική επικοινωνία και συνεργασία.

Οι συνέπειες αυτής της ανακάλυψης

Η θέαση ενός κολοσσιαίου εξωγήινου αρχαίου διαστημόπλοιου μέσα σε έναν κρατήρα της Σελήνης έχει αφήσει τους αστρονόμους και τους λάτρεις του διαστήματος συναρπασμένους, πρόθυμους να αποκαλύψουν τα μυστικά που κρύβει.

Οι συνέπειες αυτής της ανακάλυψης δεν είναι τίποτα λιγότερο από εξαιρετικές, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των αρχαίων θρύλων και της δυνατότητας συνάντησης προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών.

Καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε την απεραντοσύνη του διαστήματος, αυτό το εύρημα επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε για το σύμπαν μας.

diadrastika / Image by Streetcap1 from his YouTube video