Τρίχρονο Αγόρι Θυμάται Προηγούμενη Ζωή, Εντοπίζει τη Σορό του και Υποδεικνύει το Δολοφόνο του

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η πραγματική ζωή, ίσως, δεν είναι πάντα αυτό που μας δείχνουν οι αισθήσεις μας. Υπάρχουν πάρα πολλές ενδείξεις ότι πέρα από την πραγματικότητα, υπάρχει και κάτι άλλο που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Όταν αυτές τυχαίνει να πέσουν στην αντίληψή μας αλλά δεν μπορούμε να τις εξηγήσουμε επιστημονικά, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί φαίνεται πως η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει τα πάντα. Ιδιαιτέρως, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε οτιδήποτε έχει να κάνει με παράξενες προσωπικές εμπειρίες που συμβαίνουν μια φορά στη ζωή μας και δεν επαναλαμβάνονται τακτικά ώστε κάποιοι επιστήμονες να μπορούν να τις μελετήσουν. Μία τέτοια περίπτωση με σχετικές ενδείξεις είναι και η μετενσάρκωση καθώς και οι αναμνήσεις από μία προηγούμενη ζωή που μπορεί να είχαμε.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αναγνωρίσουμε με ποιον είχαμε κάνει μια συμφωνία πολύ πριν γεννηθούμε σε κάποια προηγούμενη ζωή

Ο Carl Sagan, στο βιβλίο του The Demon Haunted World (κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο “Ένας Στοιχειωμένος Κόσμος”), είχε πει σχετικά ότι αυτός είναι ένας τομέας που χρειάζεται περισσότερη έρευνα, όχι επειδή πιστεύει ότι η μετενσάρκωση θα αποδειχθεί αληθινή, αλλά επειδή είναι υπόθεση που θα μπορούσε να είναι αληθινή. Η ιστορία που πρόκειται να διαβάσετε αναφέρεται στο βιβλίο Children Who Have Lived Before: Reincarnation Today του Trutz Hardo.

Από την βιβλιοπαρουσίαση της Amazon διαβάζουμε: “Σε αυτό το βιβλίο, παιδιά από όλο τον κόσμο θυμούνται τις προηγούμενες ζωές τους και διακεκριμένοι επιστήμονες εξηγούν πόσες από αυτές τις ιστορίες παιδιών έχουν παρακολουθηθεί για να επαληθευτεί εάν οι δηλώσεις τους έχουν κάποια βάση στην πραγματικότητα. Είναι απίστευτο, όταν υποβάλλονται σε επιστημονική έρευνα, οι αναμνήσεις των παιδιών για τις προηγούμενες ζωές τους μπορούν πάντα να επιβεβαιωθούν με κάθε λεπτομέρεια. Υποστηριζόμενες από συντριπτικά επιστημονικά στοιχεία, οι ιστορίες των παιδιών σε αυτό το βιβλίο υποδηλώνουν ότι η μετενσάρκωση είναι μια πραγματικότητα για όλους μας. Είτε είναι από την Αγγλία, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Λίβανο, τη Νότια Αφρική, το Ισραήλ, την Ινδία, τη Βραζιλία, τη Σρι Λάνκα ή την Τουρκία, τα παιδιά που έχουν ζήσει στο παρελθόν, μας προσφέρουν πληροφορίες για το παγκόσμιο μέλλον μας, καθώς και βαθιά μηνύματα από το συλλογικό μας παρελθόν.”-d-

Οι περισσότερες ιστορίες που αφορούν ιστορίες μετενσάρκωσης και εμπειρίες από προηγούμενες ζωές, από τη φύση τους περιέχουν αναφορές που μοιάζουν παράδοξες. Εκείνη, όμως, από ένα τρίχρονο αγόρι που, όχι μόνο αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της δολοφονίας του στην προηγούμενη ζωή του, αλλά έχει αναγνωρίσει και τον δολοφόνο του, μοιάζει περισσότερο σουρεαλιστική.

Το αγόρι, που ανήκει στην εθνοτική ομάδα των Δρούζων στην περιοχή των Υψωμάτων του Γκολάν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ισραήλ, έχει ένα μακρύ, κόκκινο σημάδι στο κεφάλι του και ισχυρίζεται ότι δολοφονήθηκε με τσεκούρι. Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των Δρούζων, τα σημάδια σχετίζονται με θανάτους της προηγούμενης ζωής και όταν το αγόρι ήταν αρκετά μεγάλο για να μιλήσει, είπε στην οικογένειά του ότι είχε σκοτωθεί με ένα χτύπημα από τσεκούρι στο κεφάλι του.

Διαβάστε επίσης: Πυθαγόρας και Προηγούμενες Ζωές του. Οι Άγνωστες Μετενσαρκώσεις του

Συνηθίζεται, οι ενήλικες Δρούζοι να πηγαίνουν ένα παιδί σε ηλικία 3 ετών στο σπίτι της προηγούμενης ζωής του, αν το θυμάται. Το αγόρι ήξερε ήδη το χωριό από το οποίο καταγόταν και, μόλις έφτασε στο χωριό, θυμήθηκε ακόμα και το όνομα που είχε στην προηγούμενη ζωή του. Οι ντόπιοι του χωριού είπαν στους επισκέπτες ότι ο άντρας του οποίου το αγόρι ισχυριζόταν ότι ήταν μετενσάρκωση είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το αγόρι θυμόταν επίσης το πλήρες όνομα του δολοφόνου του, ο οποίος στην αντιπαράθεση που έγινε αρνήθηκε να παραδεχτεί τη δολοφονία. Ο τρίχρονος τότε ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να πάει τους μεγαλύτερούς του εκεί ακριβώς στο σημείο όπου ήταν θαμμένο το πτώμα. Φτάνοντας στο σημείο, ανακάλυψαν όχι μόνο τον σκελετό, αλλά και την πληγή στο κεφάλι, που έμοιαζε εντυπωσιακά με το σημάδι του αγοριού. Βρήκαν επίσης το τσεκούρι που είχε σκοτώσει με όλα τα στοιχεία του εγκλήματος επάνω του. Τότε, ο δολοφόνος δεν είχε άλλη επιλογή παρά να παραδεχτεί το έγκλημα.

Για όσους πιστεύουν στην μετενσάρκωση, αυτή είναι, ίσως, η πιο εκπληκτική από όλες. Αν από την άλλη θέλουμε να το δούμε και λίγο επιστημονικά ή επιφυλακτικά, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την περίπτωση της ψευδούς ή εμφυτευμένης ανάμνησης. Τι είναι αυτό και πως γίνεται; Η εισαγωγή ψευδών αναμνήσεων είναι αρκετά εύκολη. Υπήρξαν μελέτες όπου οι συμμετέχοντες στο πείραμα, είπαν ότι έκαναν κάτι ενοχλητικό ή παράνομο όταν ήταν μικρά παιδιά και τους ρώτησαν αν το θυμούνται. Μετά τους δόθηκαν κάποιες ψεύτικες λεπτομέρειες με τρόπο που θα τα επηρέαζε, όπως “Μιλήσαμε με τη μαμά σου και μας τα είπε όλα, αυτά, αυτά κλπ”. Τότε ένας σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων άρχισε να θυμάται κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Ωστόσο, η περίπτωση του τρίχρονου αγοριού δεν φαίνεται να εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Εκτός αν οι συνοδοί του παιδιού γνώριζαν τη μέθοδο εισαγωγής ψευδών αναμνήσεων και είχαν σκοπό να ενοχοποιήσουν κάποιον συγκεκριμένα. Όμως, η ομολογία του δράστη δείχνει ότι δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο.

*Με στοιχεία από indiatoday.in, deccanchronicle.com και skeptics.stackexchange.com

diadrastika / Image by Arek Socha from Pixabay