Ποτάλα Θιβέτ. Ανάκτορο Ελλήνων Θεών από τον Σείριο.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μια σειρά απανωτών υποθέσεων, εικασιών, συνειρμών και αλμάτων σκέψης που δελεάζουν και συναρπάζουν το μυαλό, αλλά αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και, ουσιαστικά, ακροβατούν ανάμεσα στο πιθανό και το φανταστικό, οπότε δεν αποτελούν αποδείξεις, ούτε επιστημονικά στοιχεία:

Θιβέτ. Η «Στέγη του Κόσμου», είναι πολύ πιθανόν ότι κρύβει πολύ περισσότερα μυστικά από όσα νομίζουμε. Μυστικά που βρίσκονται κλειδωμένα στις νοητικές βιβλιοθήκες των μοναχών ή, ενδεχομένως, και σε πραγματικές γραφές που, όμως, ακόμα δεν έχουν βρει ακόμα τον δρόμο προς την δημοσιοποίησή τους…

Κατά συνέπεια, είμαστε αναγκασμένοι να ψάχνουμε σε σκόρπιες πληροφορίες τις οποίες θα πρέπει να συνδυάσουμε με τον σωστό τρόπο. Αφετηρία μας αποτελεί «Το Βιβλίο των Αρχαίων Αστροναυτών» των Ζωρζ Η. Γκαλλέ – Ζακ Μπερζιέ από τις Εκδόσεις Κόσμος Καλών Βιβλίων:

Η Ποτάλα της Λάσσα ονομάζεται ανάκτορο των θεών. Αυτό το οικοδόμημα, με τους δεκατέσσερις ορόφους και τα 1.400 δωμάτια, ο πρώτος ουρανοξύστης του κόσμου, τελείωσε τον 18ο αιώνα. Οι Θιβετιανοί πιστεύουν ότι ο Που-Γκύε, ο πρώτος βασιλιάς τους Θιβέτ, έφτασε από τον ουρανό. Ακολούθησαν έξι ακόμα βασιλιάδες, που βασίλεψαν σοφά πάνω στην Γη και ύστερα έφυγαν για την ουράνια κατοικία τους. Οι θιβετιανές γραφές μιλούν για «σιδερένιους δράκοντες που τους περιτριγυρίζουν φλόγες» και αναφέρουν ακόμη «κατοίκους άστρων».

Ποιός ήταν ο «Που-Γκύε» και οι άλλοι έξι βασιλιάδες; Ποιοί ήταν αυτοί οι «κάτοικοι των άστρων» με τους «σιδερένιους δράκοντες που τους περιτριγύριζαν φλόγες»; Δεν είναι καθόλου εύκολο να απαντήσουμε, παρά μόνο με απανωτές υποθέσεις. Είναι πάντως γεγονός ότι ανάλογα ιπτάμενα άρματα με δράκοντες, συναντούμε και στην Ελληνική μυθολογία με, ίσως, το πιο χαρακτηριστικό από όλα, εκείνο του Τριπτόλεμου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσαγκρινό η πραγματική ονομασία δεν είναι Θιβέτ, αλλά Πόμ. Το «Θ.Ι.Β.Ε.Τ.» είναι αρχικά των λέξεων «Θείων Ιδεών Βασιλέων Ελλήνων Τρόπαιον». Η Πόλη Λάσσα στο Θιβέτ φαίνεται να ετυμολογείται από το -λας- όπως και η Ελ-λας.

Οι μυστικές γνώσεις του Θιβέτ φαίνεται, επίσης, να συνηγορούν σε μία υπόθεση ότι αυτές μπορεί να προήλθαν από ανώτερους πολιτισμούς των άστρων ή μέσα από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και κοσμοθεωρία. Πριν μερικά χρόνια, φαίνεται πως ο ΟΗΕ έκανε μία περίεργη έκθεση για μυστηριώδη όντα στο Όρος Kailash. Το Όρος Kailash, αποδίδεται ως το «βουνό του Απόλλωνα».

Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τους «Δίσκους των Ντρόπας» που βρέθηκαν στα σινοθιβετιανά σύνορα, και ερευνητές «βλέπουν» Ελληνική γραφή που χρονολογείται στο 10.000 π.Χ…. Τι κρύβει το Θιβέτ; Ποιο είναι το μυστικό παρελθόν του; Υπάρχει κάποιο μυστικό παρελθόν που περιμένει να ανακαλυφθεί;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Άραγε, μπορούν όλα αυτά και, ίσως, πολλά περισσότερα, να συνδυαστούν σαν μερικές ενδείξεις ή έμμεσες αποδείξεις ότι οι «Κάτοικοι των Άστρων», ο «Που-Γκύε» και οι άλλοι έξι βασιλιάδες, ήταν Έλληνες από τον Σείριο, την Ανδρομέδα ή από κάπου αλλού;

Ή μπορεί να ήταν Έλληνες που εκείνη την εποχή είχαν αναπτύξει τεχνολογικό πολιτισμό σύγχρονο του δικού μας και σκόρπιζαν γνώσεις με τους «σιδερένιους δράκοντες που τους περιτριγύριζαν φλόγες»; Αν κάτι από όλα αυτά ευσταθεί, τότε το Θιβέτ μπορεί να ήταν ένα Κέντρο Διοίκησης ή ένα ανάκτορο θεών, ίσως, Ελλήνων θεών από τον Σείριο, ή άλλων γήινων βασιλέων που θεοποιήθηκαν.

diadrastika