Καλλιτεχνική απεικόνιση από Peter H. στο Pixabay

Ανατριχιαστικές παρουσίες που πιάστηκαν στην κάμερα

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να γίνεται λόγος για φαντάσματα σε ένα χώρο, ή για παράδοξες παρουσίες. Παρόμοιες ιστορίες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και, κατά πάσα πιθανότητα, τις έχουμε ακούσει κι εμείς οι ίδιοι – κάποιοι από γνωστούς μας.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την παρουσία τους.Μόνο τα αναστατωμένα αισθήματα αυτών που τα βίωσαν και η συναρπαστική γοητεία των διηγήσεων σε αυτούς που τα ακούν. Όμως, τα τελευταία χρόνια όπου οι κάμερες ασφαλείας και τα κινητά έχουν κατακλύσει τον κόσμο, έχουν καταγραφεί περίεργα περιστατικά τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν αλλιώς παρά μόνο ως παραφυσικά φαινόμενα. Ωστόσο, και για αυτές τις περιπτώσεις των φωτογραφιών που φαίνεται να έχουν φωτογραφήσει «ανατριχιαστικές παρουσίες», έχουν δοθεί κάποιες επιστημονικές εξηγήσεις.

Διαβάστε σχετικά: Καταγραφή άϋλων όντων σε δημόσιους χώρους

Φυσικά, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως πολλά από αυτά αποτελούν προϊόν σκηνοθεσίας, επεξεργασίας, CGI για λόγους φάρσας, απάτης κλπ. Όμως δεν είναι όλα τέτοια. Στην συνέχεια ακολουθούν βιντεάκια με διάφορα αποσπάσματα, μέσα από τα οποία, τόσο ο χρήστης Gloomy Gentlemen του youtube, όσο και εμείς μαζί του, καλούμαστε να προσπαθήσουμε να διακρίνουμε την διαφορά μεταξύ του ψεύτικου και του αληθινού:

4 βίντεο με παραφυσικό περιεχόμενο. #2

5 βίντεο με παραφυσικό περιεχόμενο. #1

diadrastika / Image by Peter H from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.