Υποβρύχιες Γεωμετρικές και Μεγαλιθικές Κατασκευές στην Ελλάδα

Οι ήδη γνωστές υποβρύχιες αρχαιολογικές θέσεις κατά μήκος των ακτογραμμών της Ελλαδικής επικρατείας καλύπτουν το χρονολογικό πεδίο από την προϊστορική εποχή μέχρι και την πρώιμη βυζαντινή.

Εκτός όμως από τις βυθισμένες πόλεις που εντοπίζονται σε σχετικά μικρό βάθος όπως το Παυλοπέτρι, υπάρχουν και οι κατασκευές που εντοπίζονται σε πολύ μεγαλύτερο βάθος κυρίως ανοιχτά της Κρήτης αλλά και στο Αιγαίο Πέλαγος!

Αυτές οι κατασκευές που με την βοήθεια του google earth (δορυφορική λήψη) καταφέραμε να διακρίνουμε τον σχηματισμό τους, υποθέτουμε ότι για να διακρίνονται από το διάστημα και σε τόσο μεγάλο βάθος που μπορεί να ποικίλει από τα 50 μέτρα έως τα 5.000 μέτρα, πρόκειται για μεγαλιθικές(πιθανότατα ανθρώπινες ή κάποιου άλλου προηγμένου πολιτισμού) κατασκευές.

Η επιστήμη της ενάλιας αρχαιολογίας σχεδόν πάντα υποστηρίζει πως οι κατασκευές που τώρα βρίσκονται εντός της θαλάσσης έγιναν πολύ πριν τα μέρη αυτά καταποντιστούν στο νερό από κάποιο ακραίο γεωλογικό φαινόμενο ή λόγω της κλιματική αλλαγής.

Διαβάστε επίσης: Υποθαλάσσιες Δραστηριότητες στην Αρχαία Ελλάδα και τα Πρώτα Ο.Υ.Κ.

Κατά τη γνώμη μας πολλοί από αυτούς τους σχηματισμούς εφόσον σχηματίζουν λογικά σχήματα και γεωμετρικές συσχετίσεις, είναι πολύ πιθανόν να έγιναν από κάποιον άγνωστο πολιτισμό ανθρώπινο ή μη στα βάθη της προϊστορίας παρά να είναι φυσικοί σχηματισμοί, αφού αν ανατρέξουμε στην επιστήμη της γεωλογίας θα δούμε πως τα σημεία που εντοπίζονται αυτές οι κατασκευές ήταν ξηρά πριν 2.000.000 χρόνια!

Είναι απίθανο λοιπόν να υποθέσουμε, καταρχήν με τα όσα υποστηρίζει η σημερινή επιστήμη περί εξέλιξης του ανθρώπου, πως ο πρώιμος πρόγονος του ανθρώπου homo habilis θα μπορούσε πριν 2.000.000 εκ. χρόνια να δημιουργήσει αυτές τις τεράστιες κατασκευές στον πάτο της Μεσογείου, που μπορεί αν εκτείνονται εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Φυσικά το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο στον βυθό της Μεσογείου, αλλά με την ανάπτυξη των δορυφόρων τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο, ανακαλύπτονται συνεχώς υπόγειες πόλεις στις αβύσσους των ωκεανών του κόσμου, που πονοκεφαλιάζουν το σημερινό ”τυφλό επιστημονικό κατεστημένο”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

underwater

ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΦΑΚΙΩΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

underwater

ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΑΥΔΟ, ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 45 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΓΕΩΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΧΕΤΙΣΕΙΣ(ΓΩΝΙΕΣ 90ο ΜΟΙΡΩΝ, ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ) ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ Ή ΦΡΟΥΡΙΟ, Ή ΤΕΙΧΟΣ.

underwater

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

underwater

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΕ ΜΗΚΟΣ ΕΚΑΣΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

underwater

ΝΔ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΥΨΩΜΑΤΑ

underwater

ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΙΟΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

underwater

ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΥΨΟΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΟ!

underwater

ΟΙ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Ν-ΝΔ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΛΗ

underwater
underwater

ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ Ή ΣΤΑΔΙΟ(!)

underwater

ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ! ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ

underwater

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΚΡΉΜΝΙΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΙΖΗΜΑΤΟΓΕΝΩΝ ΠΕΤΡΩΜΆΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ

underwater

omadaorfeas