γράμμα Ν
Image by kchungtw from depositphotos

Το γράμμα… Ν (ΝΙ). ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ

Το γράμμα Ν… Νη-νυ-ρίζειν… είναι δηλαδή η φωνή του νηπίου που κλαίει. Η κωδική του σημασία είναι: Ναίειν (δηλαδή…κατοικείν) – και Νέμειν δηλαδή…(διανέμειν).

Οι Νοηματικές προεκτάσεις είναι: Νηός (δηλαδή…σπήλαιο), Νηδύς (δηλαδή…μήτρα), Νηνίον (δηλαδή…παιδί), Νομός (δηλαδή…βοσκή), Νόμος (δηλαδή…χρήση, συνήθεια και όλα όσα έχουν διανεμηθεί ή κάποιος κατέχει ή μεταχειρίζεται), νέμω (δηλαδή… διανέμω, μοιράζω και από την ίδια ρίζα νέμησις, νεμέτωρ, νομή, νεμεύς, νόμος, νομίζω, νόμισμα, και ίσως και Νέμεσις), Νόος, Νόστος, Νυξ.

Η λέξις ΝΟΥΣ…. έχει το γράμμα Ν… που δηλώνει τη Νόηση… το γράμμα Ο… που δηλώνει τον γήινο υλικό πεδίο… το γράμμα Υ… που δηλώνει τον Υποδοχέα της ενέργειας… και το γράμμα Σ… δηλώνει την παλινδρομική κίνηση εσαεί. Ο Νους…λοιπόν είναι η ανώτερη Νόησις… που λαμβάνει ο Άνθρωπος στο γήινο υλικό πεδίο… με υποδοχή ενέργειας… δια της παλινδρομικής κίνησης. Η λέξις ΝΟΥΣ…. χωρίζεται στο γράμμα Ν… και το ΟΥΣ… που είναι το αυτί. Ο Νους… ενεργοποιείται δια της Νοήσεως με το άκουσμα της Μουσικής… όπου ΜΟΥΣΙΚΗ… είναι Μ+ΟΥΣ+ΚΗ…. όπου το Μ… είναι η Μύησις… το ΟΥΣ… το μέσον- αυτί… και το ΚΗ… το Ελληνικό σύστημα Αρίθμησης… για να επέρθει η Αρμονία των Σφαιρών.

Αυτή η διαδικασία ψαξίματος… μας βοηθάει να διαχωρίσουμε νοηματικώς… τις δράσεις των γραμμάτων… δηλαδή… να διαπιστώσουμε εάν πράγμται εκφράζουν… το Ουράνιο ή το Γήινο επίπεδο.

Έτσι … εάν αναζητήσουμε να δούμε ποιο είναι το (κέντρον) της Ελληνικής Αλφαβήτου… θα δούμε ότι αποτελείται από 27 γράμματα (3Χ9=27)… και διαπιστώνουμε ότι το κεντρικό στοιχείο…δηλαδή η κεντρική εξουσία)… είναι το γράμμα Ν…από το οποίο αρχίζουν οι λέξεις όπως:Νους, Ναός,Νόμος, Νομοθέτης, Νερό, Νάω, Νάμα κλπ.

H λέξις ΝΟΜΟΣ… είναι ο υποχρεωτικός κανόνας δικαίου που εφαρμόζεται σε μια κρατική οντότητα, αφού θεσμοθετηθεί από τα αρμόδια νομοθετικά σώματα. Το γράμμα Ν… είναι η Νόησις…δηλαδή ο Νους… το γράμμα Ο… είναι Ορατός γήινος χώρος που λαμβάνει χώρα…. το γράμμα Μ… είναι η Μύησις… το γράμμα Ο… είναι ο γήινος κύκλος της ενσαρκώσεως… και το γράμμα Σ… δια της παλίνδρομης κίνησης εσαεί.

Η λέξις ΝΕΟ… είναι η Νόησις… που επέρχεται (Έλευσις)… στο γήινο χώρο. Αυτό λαμβάνουμε ως νέο…δηλαδή την είδηση… του καινούριου πνευματικού αγαθού.

Η λέξις ΝΙΚΗ… είναι η Νόησις… που λαμβάνουμε με την Αχτίδα Φωτός… στον επαναλαμβανόμενο Κύκλο ζωής (ενσάρκωσις)… από την κατερχόμενη Ηλιακή Ακτινοβολία. Η πραγματική Νίκη είναι αυτή… στο να νικήσουμε δηλαδή τον ίδιο μας τον Εαυτό… για να καταχτήσουμε τη Νόηση… που επέρχεται από τη Ηλιακή Ακτίνα και εισβάλλει στον εσώτερο του Εαυτού μας… για να ολοκληρωθεί ο Κύκλος της Ζωής.

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ… είναι αυτός που παύει να έχει πνευματική ισχύ… όπου ΝΕΚΡΟΣ… είναι αυτός που κατοικεί-ναίει (Ν)… εισερχόμενος (Ε)… στον Κύκλο Ζωής (Κ)… με ροή κίνησης (Ρ)…. στο γήινο χώρο(Ο)… με παλίνδρομη κίνηση εσαεί(Σ)…. που σημαίνει ότι… όλοι μας που κατοικούμε εδώ στο γήινο πεδίο… είμαστε Νεκροί… ενώ νομίζουμε ότι είμαστε ζωντανοί… αφού αυτό είναι μία ψευδαίσθηση. Οπότε… θα λέτε μέσα σας… τι μας λέγει τώρα αυτός….! Άμα είσαστενεκροί καταναλώνετε… άμα είσαστε ζωντανοί δημιουργείτε. Εσείς που με διαβάζετε αυτήν την ώρα… λαβαίνετε λέξεις… που στην ουσία γνωρίζετε στην τελική ποιοι πράγματι είσαστε σε κυτταρικό επίπεδο… όπου φυσικά δεν είσαστε εσείς το πείραμα και αγαπητοί μου…δεν είσαστε εσείς υπό εξέταση….! Η ενέργεια είναι ακριβώς…το πείραμα. Εσείς απλά φοράτε τις άσπρες σας φόρμες του γήινου σαρκώματος σας. Άρα… εσείς είσαστε οι πειραματιστές…που διευκολύνεται την εργασία του πειράματος… εδώ στη Γαία… γκε..γκε…!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το γράμμα Ν… (ή ο αριθμός 13) αυτό ακριβώς έχει να κάμει… και μας δίδεται στο «Γεωμετρικό βωμό» ή «τροχό του Ομήρου»… όπου βλέπουμε ότι είναι δίπλα στο γράμμα Α… και απέναντι από το Μ… που βρίσκεται δίπλα στο Ω.

Το γράμμα Ν και ο «Τροχό του Ομήρου»

Παρατηρούμε λοιπόν σε αυτό το αρχαιολογικό εύρημα… μιαν δεξιόστροφη περιστροφή… δηλαδή… κατά την φορά των δεικτών του ρολογιού ή κατά το βέλος ροής του χρόνου που επιφέρει την φθορά), μια πορεία από το Α έως το Μ… όσο και μια αριστερόστροφη περιστροφή (κατά την αντίθετη φορά που επιφέρει την αναγέννηση ) από το Ν… έως το Ω, δηλαδή… την «φθορά»… ως ένα σημείο καμπής (… που είναι η ΚΑΛΥΨΩ με τα 10 χρόνια παραμονής της ) μετά το οποίο αρχίζει η «αναγέννηση» μέσα από μια πορεία «αγώνων»… (όπου τίποτα δεν χαρίζεται).

Ακολούθως βλέπουμε ότι και η ραψωδία Ν… της Οδύσσειας, αρχίζει με την υπόσχεση του Αλκίνοου για την επιστροφή (Νόστος… η μοναδική που εκφράζεται μόνον στην Ελληνική μας Γλώσσα)… του Οδυσσέα στην Ιθάκη ….«ὦ Ὀδυσεῦ, ἐπεὶ ἵκευ ἐμὸν ποτὶ χαλκοβατὲς δῶ, ερεφές, τῷ σ ̓ οὔ τι παλιμπλαγχθέντα γ ̓ ὀίω ἂψ ἀπονοστήσειν, εἰ καὶ μάλα πολλὰ πέπονθας…… και τελειώνει στην Ω ραψωδία… όπου ο Οδυσσέας βρίσκεται πλέον στην Ιθάκη και η Αθηνά τον προτρέπει και τον διατάσσει να σταματήσει πλέον τον πόλεμο «διογενὲς Λαερτιάδη, πολυμήχαν ̓ Ὀδυσσεῦ, ἴσχεο, παῦε δὲ νεῖκος ὁμοιί̈ου πολέμοιο,……

Να κλείσω και να θυμίσω ότι το γράμμα Ν… στα πανάρχαια χρόνια… διατυπώνονταν με τρεις κάθετες γραμμές «ΙΙΙ» και κατόπιν… l\l και τελικά έγινε στην γνωστή μας διαμόρφωση ως… «Ν»:

Ν… όπου ακριβώς συγκροτεί μια «μορφή Σπείρας»… που μας οδηγεί (Νοητικά) στο « ΆπειροΝ» ή «ΑέναοΝ» ή αλλιώς το «χωρίς τέλος»… του οποίου είναι και η Γενεσιουργός Δύναμις.
(Οπότε όποιος κόβει το γράμμα Ν… από τις λέξεις… κόβει και την επικοινωνία….!)

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
Ioannis Stogiannos / Image by kchungtw from depositphotos.com