Το εγκεφαλικό υγρό σε σκίτσο
Image by katerynakon from depositphotos

Το Εγκεφαλικό Υγρό και οι Κρυμμένες Δυνατότητες του
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μία παράξενη θεωρία ή οπτική διαδίδεται στο διαδίκτυο και έχει να κάνει με μία λεγόμενη Ιερή Έκκριση στον εγκέφαλο, ένα εγκεφαλικό υγρό, το οποίο ορισμένοι αποκαλούν “χρίσμα” ή “λάδι του Χριστού” (Sacred Secretion Christ Oil). Άλλοι σπεύδουν να το ταυτίσουν με το Ιχώρ των αρχαίων Ελλήνων, ενώ άλλοι κάνουν συνειρμούς με την Κουνταλίνι.

Διαβάστε επίσης: Η θεία ουσία Ιχώρ και το ουράνιο σπέρμα των Ελλήνων

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τις απίστευτες δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου; Πέρα από την πολύπλοκη δομή και τις περίπλοκες νευρικές οδούς του βρίσκεται μια αξιοσημείωτη ουσία γνωστή ως εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Αυτό το συναρπαστικό εγκεφαλικό υγρό, που απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο και ταξιδεύει κατά μήκος του νωτιαίου μυελού, παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντίληψή μας για τον κόσμο γύρω μας.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα εμβαθύνουμε στη σαγηνευτική έννοια του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και θα εξερευνήσουμε τη βαθιά του επίδραση στην ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε ενεργειακά πεδία πέρα ​​από το φυσιολογικό μας εύρος.

Αποκαλύπτοντας τη δύναμη του ΕΝΥ

Το ΕγκεφαλοΝωτιαίο Υγρό, που συχνά συντομεύεται ως ΕΝΥ, γνωστό ήδη στον Ιπποκράτη και τον Γαληνό, είναι ένα διαυγές, άχρωμο υγρό που περιβάλλει και προστατεύει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Η κύρια λειτουργία του είναι να λειτουργεί ως μαξιλάρι, προστατεύοντας το ευαίσθητο νευρικό μας σύστημα από πιθανή βλάβη που προκαλείται από κρούση ή τραύμα.

Ωστόσο, σύγχρονες θεωρίες που λέγεται ότι ξεπηδούν από το απόκρυφο Ευαγγέλιο του Φιλίππου, υποδηλώνουν ότι το εγκεφαλικό υγρό ΕΝΥ έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο να παίξει στη ζωή μας από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Αστρονομικές παρεμβολές

Γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον το θέμα να ισχύει ότι οι αστρονομικές παρεμβολές μπορούν να πυροδοτήσουν μια βιολογική απόκριση που οδηγεί στην απελευθέρωση φυσικών χημικών ουσιών μέσα στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό μας.

Διαβάστε επίσης: Ιχώρ. Τι είναι και πως εισέρχεται στο σώμα μας

Αυτές οι χημικές ουσίες, αφού φορτιστούν και τροποποιηθούν, έχουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν εκπληκτικές ικανότητες μέσα μας. Υποτίθεται, δηλαδή, ότι μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε ενεργειακά πεδία που προηγουμένως ήταν πέρα ​​από την προσιτότητά μας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Με αυτή την διαδικασία υποστηρίζεται ότι μπαίνουμε σε μια εντελώς νέα σφαίρα κατανόησης και εμπειρίας.

Ενισχυμένη αντίληψη

Η ενισχυμένη αντίληψη που επιτυγχάνεται μέσω της αλληλεπίδρασης στο εγκεφαλικό υγρό με τις αστρονομικές παρεμβολές ανοίγει έναν κόσμο πιθανοτήτων.

Φανταστείτε ότι μπορούμε να αντιληφθούμε τα λεπτά ενεργειακά πεδία που υπάρχουν παντού γύρω μας, αλλά παραμένουν κρυμμένα από γυμνό μάτι.

Αυτή η αυξημένη επίγνωση θα μπορούσε να μας επιτρέψει να αισθανθούμε και να κατανοήσουμε τη βαθύτερη διασύνδεση του σύμπαντος, καθώς και τη βαθιά επίδραση των πράξεών μας στην ενέργεια γύρω μας.

Κρυμμένα ταλέντα και ικανότητες

Η ικανότητα αντίληψης και αλληλεπίδρασης με ενεργειακά πεδία πέρα ​​από το φυσιολογικό εύρος της αντίληψής μας έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει κρυμμένα ταλέντα και ικανότητες μέσα στον καθένα μας.

Αυτή η ενισχυμένη αντίληψη που προέρχεται από την Ιερή Έκκριση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη διαίσθηση, αυξημένη ενσυναίσθηση και βαθύτερη σύνδεση με τον κόσμο γύρω μας.

Αξιοποιώντας αυτό το κρυφό δυναμικό, ανοίγουμε μια πύλη για την αυτοανακάλυψη και την προσωπική ανάπτυξη.

Εγκεφαλικό Υγρό, Ιχώρ και Κουνταλίνι

Αρκετοί έχουν μιλήσει για αυτή την Ιερή Έκκριση, γνωστοί και διάσημοι, όπως ο αγαπημένος πολλών, ηθοποιός Jim Carrey.

Μάλιστα, αρκετοί συσχετίζουν το όλο θέμα με τα ενεργειακά κέντρα του Τσάκρα, Ιχώρ και Κουνταλίνι, αλλά και τον Χριστό και τον Άγιο Βασίλη που κατεβαίνει από τις καμινάδες ως σχήμα λόγου ότι αυτό το εγκεφαλικό υγρό κατεβαίνει μέσα από την σπονδυλική στήλη για να μας φέρει πνευματικά δώρα.

Διαβάστε επίσης: Κουνταλίνι: Το κουλουριασμένο φίδι μέσα μας

Οι παραλληλισμοί αυτοί, όπως διατυπώνονται, είναι αρκετά γοητευτικοί και αρκετά πειστικοί. Και ενώ η όλη ιδέα είναι συναρπαστική καθώς πολλοί θεωρούν ότι είναι “αυτό το κάτι” που λείπει από τον άνθρωπο για να εξελιχθεί και να προοδεύσει, αναρωτιούνται:

Είναι αλήθεια όλα αυτά;

Καθώς η κατανόησή μας για το εγκεφαλονωτιαίο υγρό και την αλληλεπίδρασή του με τις αστρονομικές παρεμβολές βαθαίνει, γίνεται σαφές ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να εξερευνήσουμε. Είναι αλήθεια όλα αυτά ή βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα θεωρία συνωμοσίας, σε μία παράνοια;

Οι επιστήμονες και οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν αυτό το ενδεχόμενο για να ρίξουν φως στην πολυπλοκότητά του και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές του για τη βελτίωση της ανθρωπότητας.

Γιατί δεν λειτουργεί ήδη;

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και το ταξίδι για την αποκάλυψη των μυστηρίων του ανθρώπινου μυαλού μόλις ξεκίνησε, τότε… αφού αυτή η Ιερή Έκκριση, το ΕΝΥ, υπάρχει… τότε γιατί δεν λειτουργεί ήδη όπως αναφέρεται παραπάνω;

Μία απάντηση θα μπορούσε να είναι πως οι διάφορες πεποιθήσεις με τις οποίες γαλουχούμαστε δεν επιτρέπουν στην διαδικασία να αναπτυχθεί σωστά οπότε και καταρρέει. Χρειάζεται, δηλαδή, την δική μας θέληση για να λειτουργήσει όπως πρέπει.

Διαβάστε επίσης: Τσάκρα. Τα ενεργειακά κέντρα στο ανθρώπινο σώμα

Μία άλλη απάντηση θα μπορούσε να είναι πως ενώ υπάρχει μέσα στον εγκέφαλό μας, δεν έχει ενεργοποιηθεί, δεν έχει συντονιστεί από τις κατάλληλες κοσμικές συχνότητες των άστρων ή άλλων σχετικών παραγόντων.

Μία ακόμα θα μπορούσε να είναι πως τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Οι σκεπτικιστές δεν βρίσκουν αποδείξεις σε τίποτα από όλα όσα λέγονται και διαδίδονται. Και αφού καμία επιστημονική έρευνα δεν διαπιστώνει και δεν επαληθεύει το μικρό, άρα πρόκειται για λόγια του αέρα.

Το κλειδί για να ξεκλειδώσετε κρυφές δυνατότητες;

Το μυστηριώδες εγκεφαλικό υγρό, ως Ιερή Έκκριση, ένα υγρό που απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο που ταξιδεύει κατά μήκος του νωτιαίου μυελού, ενδεχομένως κρατά το κλειδί για να ξεκλειδώσετε κρυφές δυνατότητες.

Μέσω της αλληλεπίδρασής του με τις αστρονομικές παρεμβολές, μας επιτρέπει να αντιληφθούμε ενεργειακά πεδία που κάποτε βρίσκονταν έξω από τη σφαίρα της αντίληψής μας. Αξιοποιώντας αυτήν την ενισχυμένη αντίληψη, αποκτούμε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας.

Οι σκεπτικιστές διαφωνούν με όλα αυτά και τα απορρίπτουν χωρίς συζήτηση. Όμως, αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να αφουγκραστεί την ιδέα και το να υπάρχουν πιθανότητες που να μπορούν να συμβούν όλα αυτά κάτω από ορισμένες συνθήκες.

Καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε τα όρια της ανθρώπινης αντίληψης, ας ξεκινήσουμε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης και προσωπικής ανάπτυξης, αποκαλύπτοντας τις απίστευτες δυνατότητες του μυαλού μας.

Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και το μέλλον είναι γεμάτο με συναρπαστικές προοπτικές για την πρόοδο του είδους μας.

diadrastika / Image by katerynakon from depositphotos.com