Κάποια πράγματα που η ψυχή μας θα ήθελε να ξέρουμε

Όταν μιλάμε για την ζωή που ζούμε, ξοδεύουμε σχεδόν το 100% του χρόνου μας ζώντας ως AVATAR. Έχουμε έναν εγωισμό, μία προσωπικότητα, μία ιστορία, προτιμήσεις, αντιπάθειες, πεποιθήσεις, απόψεις, πολιτισμικές οπτικές γωνίες και εμπειρίες.

Αυτά τα συστατικά συνθέτουν το «άτομό» μας και την επίγεια ιδιότητα του εαυτού μας. Αλλά κάτω από όλα αυτά τα ανθρώπινα συστατικά βρίσκεται ΕΝΑ το οποίο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλων των υπολοίπων.

Χωρίς αυτό το συστατικό, το ΑVATAR δεν θα υπήρχε. Το συστατικό αυτό είναι η ΨΥΧΗ.

Η ψυχή είναι άφθαρτη, αέναη και απείρως σοφή. Η «διαίσθησή» μας είναι στην πραγματικότητα η ίδια μας η ψυχή που ψιθυρίζει στο αυτί του ατόμου μας. Η ψυχή σου δεν διαχωρίζεται από σένα, αλλά θα νιώθει αποκομμένη εάν εσύ ζεις τη ζωή σου λειτουργώντας μόνο σε προσωπικό ή εγωιστικό επίπεδο συνείδησης. Από τη στιγμή που η ψυχή είναι η πηγή της σοφίας της καθοδήγησης, θα προσπαθεί πάντοτε να επικοινωνήσει μαζί μας, ιδιαίτερα σε περιόδους που υποφέρουμε πολύ.

Αυτά είναι πέντε ενθαρρυντικά πράγματα που η ψυχή σου θέλει να ξέρεις :

Είσαι φτιαγμένος για να νιώθεις σε βάθος

Είσαι φτιαγμένος για να νιώθεις ΑΛΗΘΙΝΑ. Μη συγκρατείς τα δάκρυά σου και μη νομίζεις ότι θεωρείται αδυναμία, μαλθακότητα ή υπερευαισθησία να εκφράζεις τον εαυτό σου. Είναι υγιές να νιώθεις σε βάθος και να επιτρέπεις στον εαυτό σου να βιώνει τον πλούτο των ανθρωπίνων συναισθημάτων. Νιώσε την αγάπη. Νιώσε τη θλίψη. Μη περπατάς ανάμεσα στα δυο καθώς ονειροπολείς, άδραξε την ευκαιρία να «τιμωρήσεις» με αυτό τον τρόπο τον εαυτό σου εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Νιώσε την αγάπη, νιώσε τη θλίψη, γι’ αυτά είναι η ζωή.

Βρίσκεσαι εδώ για να ζήσεις τη ζωή

Βρίσκεσαι εδώ για να ζήσεις τη ζωή στο φουλ! Τα πάνω και τα κάτω. Εάν όλα είχαν ειπωθεί και είχαν γίνει, δεν θα σ’ ενδιέφερε ο τραπεζικός λογαριασμός σου, τα υλικά αγαθά σου ή το άδειο σπίτι που αφήνεις πίσω. Το μόνο που θα σ’ ενδιέφερε θα ήταν εάν είχες το χρόνο να εκτιμήσεις το θαύμα της ζωής. ΕΙΣΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ! Κανείς δε γνωρίζει γιατί το σύμπαν υπάρχει, πως ήρθε εκεί ή γιατί υπάρχει η συνείδηση, αλλά εσύ είσαι ΕΔΩ ως προϊόν αυτού του τεράστιου μυστηρίου. Διασκέδασε! Ζήσε τη ζωή! Είναι τόσο σύντομο το ταξίδι για να μην εκτιμήσεις τις εμπειρίες, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τις αναμνήσεις που έχεις εδώ.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Είσαι θεϊκός και πνευματικός

Δεν είσαι το σώμα που ζεις μέσα σε αυτό. Είσαι τελικά αυτός που έχει επίγνωση του σώματος και του νου. Είσαι τελικά ο καμβάς που απεικονίζει το «εγώ», και όταν πεθάνεις, χάνεις το δέρμα του «εαυτού» σου. Είσαι αέναος, άφθαρτος, άνευ υλικής υπόστασης και άνευ χωροταξικής τοποθέτησης. Είσαι πνευματικό ον που προσποιείσαι το ανθρώπινο για λίγο καιρό. Όποιος σου είπε ότι είσαι ανθρώπινο ον σου είπε ψέματα. Ζεις σε ανθρώπινο σώμα, αλλά δεν είσαι άνθρωπος. Μη το ξεχνάς ποτέ αυτό. Εάν επιτρέψεις στον εαυτό σου να συνδεθεί με τη δική σου θεότητα, θα αποφύγεις αρκετή από την ταλαιπωρία που υφίστασαι.

Ο θάνατος είναι μια ψευδαίσθηση

Δεν πεθαίνεις ποτέ! Πως γίνεται να πεθάνεις όταν δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ο θάνατος ; Υπάρχει μονάχα η μετάβαση μεταξύ των διαστάσεων. ΕΣΥ, όπως ένα εξατομικευμένο απόκομμα συνείδησης, δεν ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΣ ΠΟΤΕ. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ να φοβάσαι επειδή δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ να χάσεις. Όταν το σώμα σου πεθάνει, θα γίνεις περισσότερα από ότι είσαι, όχι λιγότερα.

Σ’ αγαπούν

Σ’ αγαπάει τελικά το σύμπαν και ότι βρίσκεται εκεί πέρα. Ίσως να μη μπορείς να το νιώσεις τώρα, αλλά στην αντίπερα όχθη της φυσικής πραγματικότητας βρίσκεται μια πληθώρα πνευματικών οικογενειακών μελών και φίλων που περιμένουν να σε χαιρετήσουν. Έχεις Οδηγούς και Αγγέλους που είναι οι φροντιστές σου γι’ αυτή τη ζωή και την επόμενη. Ο δημιουργός σ’ αγαπάει περισσότερο απ’ όσο θα μπορούσες να γνωρίζεις, γι’ αυτό, ο Δημιουργός είναι τελικά Αυτός που βιώνει τον εαυτό ΤΟΥ ως άτομο μέσα από σένα. Δεν σ’ αγαπούν απλά, είσαι η ίδια η ΑΓΑΠΗ

Κάποιες φορές νιώθουμε αποδυναμωμένοι, απελπισμένοι, άσκοποι ή ασήμαντοι επειδή έχουμε ξεχάσει τι και ποιοι είμαστε στ’ αλήθεια. Είμαστε απλώς διερχόμενοι επισκέπτες. Αν θέλεις να μάθεις μέσα από εμπειρίες τι θέλει η ψυχή σου να ξέρεις, άκουσε την διαίσθησή σου. Είναι κυριολεκτικά το σύστημα πλοήγησης που έχει εγκαταστήσει η ψυχή σου στο avatar σου.

Κάνε διαλογισμό, μείνε ακίνητος και επανασυνδέσου με εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που είναι ήδη όλα εκείνα που ευχόσουν να είσαι.

Πηγή – Έρευνα Πέρσα Μιχαλάτου – ΤherapyWave.eu
και awakengr.com / Image by khaled Aljaber from Pixabay