Ποιο είναι το ζώδιό μας στα 19 ζώδια των Μάγια με την, ίσως, ακριβέστερη περιγραφή ζωδίων

Τα 19 Ζώδια των Μάγια: Οι αρχαίοι Μάγια ερμήνευαν και κατανοούσαν τον χρόνο με έναν συγκεκριμένο τρόπο που ήταν εντελώς διαφορετικός από οποιοδήποτε άλλο πολιτισμό. Η αστρολογία που ανέπτυξαν ήταν μία από τις πιο προηγμένες μορφές αστρολογίας του καιρού της.

Οι Μάγια είχαν κατανοήσει και αποδεχτεί το γεγονός ότι ο χρόνος δεν είναι γραμμικός και ότι πρόκειται απλώς για μια σειρά επαναλαμβανόμενων κύκλων με το τέλος ενός κύκλου να σηματοδοτεί την αρχή ενός καινούργιου.

Το αστρολογικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τους Μάγια είχε 19 ζωδιακά σύμβολα.

Το σύστημά τους δεν είναι ξεκάθαρο στις μέρες μας και αυτό γιατί δεν είναι απλά και μόνο αστρολογικό αλλά στις ερμηνείες υπήρχαν συνυφασμένα στοιχεία από τον συγκεκριμένο χαμένο πολιτισμό και συμβολισμοί της κουλτούρας τους όπως τα ζώα τοτέμ, τα καιρικά φαινόμενα και τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Διαβάστε επίσης: Oι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου στον Ζωδιακό Κύκλο

Η αστρολογία των Μάγια βασίζεται στο ένα από τα τρία ημερολογιακά συστήματα του πολιτισμού αυτού και πιο συγκεκριμένα βασίζεται πάνω στο ημερολόγιο Haab που αποτελείται από 360 μέρες και είναι το πλησιέστερο στο δικό μας των 365 ημερών.

Οι Μάγια έδιναν μεγάλη σημασία στα ζώα. Τα θεωρούσαν ως δασκάλους τους και ήταν γι’ αυτούς ιερά σχετίζοντας τα με τους αστερισμούς. Στους ζωδιακούς συσχετισμούς αναφέρονται πολλά ζώα που είναι της ίδιας φύσης με τον αστερισμό στον οποίο αντιστοιχούν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους αντικατοπτρίζονται στην προσωπικότητα του ατόμου, στη συμπεριφορά του και στις ικανότητές του.

Μελετώντας το ζώο γίνεται δυνατόν να καταλάβουμε τα θετικά και αρνητικά μας χαρακτηριστικά και άρα τον εαυτό μας.

Τα Ζώδια των Μάγια

Ο ‘ζωδιακός κύκλος’ των Μάγια είναι ένα αστρολογικό σύστημα με σύμβολα που δημιούργησαν οι Μάγια μέσα από αστρονομικές παρατηρήσεις τους. Συχνά το ημερολόγιο των Μάγιας μπερδεύεται με αυτό των Αζτέκων. Δεν είναι όμως ακριβώς το ίδιο πράγμα! Το αστρολογικό αυτό σύστημα βασίζεται κατά πολύ στο ημερολογιακό σύστημα των Μάγια και στην αντίληψη που είχαν για τον χρόνο. Για την πληρέστερη κατανόηση λοιπόν των ζωδίων των Μάγια καλό είναι να έχετε μια εικόνα των τριών ημερολογίων που χρησιμοποιούσαν οι Μάγια.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δείτε παρακάτω τα ζώδια του ημερολογίου των Μάγια και μια σύντομη ερμηνεία τους

Ch’en: 2 Ιανουαρίου – 21 Ιανουαρίου
(Σημαίνει: Μαύρη καταιγίδα, Μαύρος ουρανός, Σελήνη, Ένα άνθος, Δύση)

Οι γεννημένοι τη συγκεκριμένη περίοδο του έτους είναι άνθρωποι της ‘νύχτας’. Οι ώρες από το σούρουπο και μέχρι την πρώτη ακτίνα φωτός από τον ήλιο είναι ώρες δύναμης και τα άτομα λειτουργούν σαφώς καλύτερα. Μπορείτε να χρησιμοποιείται τις βραδινές-νυχτερινές ώρες για να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας και να γεμίσετε ενέργεια. Έχετε ψυχοσύνθεση που επηρεάζεται πολύ από τους κύκλους της Σελήνης και γι’ αυτό θα σας κάνει καλό να φοράτε φεγγαρόπετρα μιας και με αυτή θα μπορέσετε να συνδεθείτε πιο εύκολα με τη σεληνιακή σας φύση. Το σημείο του Ορίζοντα που σας ανήκει είναι η Δύση και θα κάνει καλό να κοιτάζεται προς αυτή την κατεύθυνση όταν διαλογίζεστε ή όταν ασχολείστε με κάτι σημαντικό.

Διαβάστε επίσης: Τα ινδιάνικα ζώδια και το νόημά τους στην ζωή μας

Yax: 22 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου
(Σημαίνει: Πράσινη καταιγίδα, Αφροδίτη, Δυο άνθη, Νότος)

Οι γεννημένοι αυτές τις μέρες μοιράζεστε κοινά στοιχεία με αυτούς που έχουν γεννηθεί κάτω από το ζωδιακό σύμβολο Yaxk’in. (23 Νοεμβρίου-12 Δεκεμβρίου). Ο πλανήτης που σας επηρεάζει είναι η Αφροδίτη και είστε από τη φύση σας ευγενικοί και γεμάτοι αγάπη. Να είστε πάντα σε επαφή με τα στοιχεία της αγάπης γιατί έτσι μπορείτε να φέρετε αρμονία στους άλλους και να έχετε ήρεμες και καλές σχέσεις. Ειδικά μάλιστα αυτούς τους καιρούς είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είστε αυτός που φέρνει ισορροπία και ευτυχία στον κόσμο! Το σημείο του ορίζοντα που σας ευνοεί είναι ο Νότος.

Sac: 11 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου
(Σημαίνει: Λευκή καταιγίδα, Βάτραχος, Αστερισμός του Βατράχου, Τρία Άνθη, Βορράς)

Οι γεννημένοι τότε έχετε μια συμπάθεια και σχέση με το φως και τις πρωινές ώρες. Νωρίς το πρωί αισθάνεστε γεμάτοι και ζωντανοί και γι’ αυτό το λόγο η πρωινή ζώνη είναι καλύτερη για τις ασχολίες σας και μπορείτε να γεμίζετε με περισσότερη ενέργεια τότε. Φροντίστε να αφιερώνετε λίγο χρόνο το πρωί για να διαλογίζεστε γιατί έτσι θα αποκτήσετε μεγάλη σοφία και κατανόηση. Το σημείο του ορίζοντα που είναι ευνοϊκό για εσάς είναι ο Βορράς και το τοτεμικό ζώο δύναμης είναι ο Βάτραχος. Το νόημα που κρύβεται πίσω από αυτό το ζώο είναι η προσαρμοστικότητα και η αποδοχή της αλλαγής. Οι βάτραχοι μπορούν να πηδήσουν εύκολα από ένα σημείο σε ένα άλλο χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Δεχτείτε λοιπόν τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας γιατί στις αλλαγές κρύβεται η δύναμή σας.

Keh: 3 Μαρτίου – 22 Μαρτίου
(Σημαίνει: Κόκκινη καταιγίδα, Δέντρα, Ελάφι, Ανατολή)

Οι γεννημένοι κάτω από αυτό το ζωδιακό σύμβολο έχουν μια στενή σχέση με τη φύση και τη φυσική ισορροπία. Με το παράδειγμά σας μπορείτε να βοηθήσετε ώστε να υπάρξει τάξη και αρμονία στο περιβάλλον σας. Η ενέργειά σας είναι όμοια με αυτήν της φωτιάς και το κόκκινο είναι ένα χρώμα δύναμης για εσάς. Αποδεχτείτε λοιπόν αυτή τη δύναμη και αφήστε την να εκδηλωθεί μέσα από εσάς. Ο διαλογισμός στα δάση θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε τις ικανότητές σας και το σημείο του ορίζοντα που σας ευνοεί είναι η Ανατολή. Το τοτεμικό σας ζώο είναι το Ελάφι, φυσικά!

Mak: 23 Μαρτίου – 11 Απριλίου
(Σημαίνει: Κλεισμένος, Κάλυμμα, Θεός του αριθμού 3)

Όσοι έχετε γεννηθεί αυτή την περίοδο ανήκετε στο πιο μυστηριώδες ζωδιακό σύμβολο του πολιτισμού των Μάγια γιατί πολύ λίγα πράγματα έχουμε συμπεράνει και καταλάβει για αυτό! Είστε λοιπόν και εσείς οι ίδιοι ένα μυστήριο για τους άλλους και σας κάνει καλό όταν κρατάτε ένα κομμάτι του εαυτού σας μακριά από τους άλλους…κάτι μόνο για τον εαυτό σας. Καλό είναι να περνάτε χρόνο με διαλογισμό και με σκέψη. Το τοτεμικό σας ζώο είναι η Αρκούδα η οποία κάθε τόσο πέφτει σε χειμερία νάρκη και εξαφανίζεται για κάποιο διάστημα για να κοιμηθεί μακριά από όλα. Αν αφιερώσετε στον εαυτό σας τον απαραίτητο χρόνο θα ανακαλύψετε σιγά σιγά τα μυστήρια της Ύπαρξης από μόνοι σας. Ο μαγικός σας αριθμός είναι το 3 και συμβολίζει τη θεότητα, την ισορροπία και την ολοκλήρωση σύμφωνα με τους Μάγια.

K’ank’in: 12 Απριλίου – 1 Μαΐου
(Σημαίνει: Γη, Σκύλος, Κίτρινο, Κάτω κόσμος, Κίτρινος ήλιος)

Όσοι έχετε γεννηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο είστε άνθρωποι της Γης και του Ήλιου! Έχετε μια πολύ στενή σχέση τόσο με τον πλανήτη, που βρίσκεται κάτω από τα πόδια σας, όσο και με την ενέργεια που έρχεται από τον Ήλιο. Να περνάτε χρόνο κάτω από τις ακτίνες του ήλιου γιατί αυτό σας κάνει καλό και διαλογιζόμενοι επάνω στο φως θα συνειδητοποιήσετε πολλές αλήθειες. Να περνάτε χρόνο επίσης ερχόμενοι και σε επαφή με τη γη. Αν μπορείτε, θα σας έκανε καλό να επισκέπτεστε σπήλαια και νοιώστε πώς είναι να βρίσκεσαι μέσα στη μήτρα της Μητέρας Γης! Το τοτεμικό σας ζώο είναι ο σκύλος που εκτός από το ότι είναι γνωστός για την πίστη του, είναι και σύμβολο μιας απίστευτης εσωτερικής δύναμης και αυτή ακριβώς είναι η δύναμή σας.

Muwan: 2 Μαΐου – 21 Μαΐου
(Σημαίνει: Κουκουβάγια, Θεός της βροχής και των σύννεφων, Φωτιά)

Οι γεννημένοι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχετε μια στενή σχέση με τη φωτιά και το νερό. Αποδεχτείτε, αγκαλιάστε και ενσωματώστε αυτά τα δύο στοιχεία με όλους τους πιθανούς τρόπους. Ειδικά όταν έξω μαίνεται μια καταιγίδα, φαινόμενο κατά το οποίο συνυπάρχουν και το νερό (βροχή) και η φωτιά (κεραυνοί) την ίδια στιγμή. Η καταιγίδες σας γεμίζουν ενέργεια και μπορείτε να αντλήσετε μεγάλη δύναμη από αυτές. Το τοτεμικό σας ζώο είναι η Κουκουβάγια. Οι Κουκουβάγιες έχουν πάρα πολύ καλή όραση και η δύναμή σας έγκειται στο ότι μπορείτε να βλέπετε καλά και να διακρίνετε πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα γύρω σας.

Pax: 22 Μαΐου – 10 Ιουνίου
(Σημαίνει: Καιρός της σποράς, Ιαγουάρος, Ατμός, Τόξο, Τύμπανο)

Για εσάς που έχετε γεννηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο το τοτεμικό σας ζώο είναι το Τζάγκουαρ. Οι Ιαγουάροι ήταν πολύ σημαντικά ζώα στην κουλτούρα των Μάγια. Αντιπροσώπευαν την έννοια της ηγεσίας. Όπως και αυτά έτσι και εσείς λοιπόν έχετε γεννηθεί για να ηγείστε και να οδηγείτε τους άλλους. Δεχτείτε και εναρμονιστείτε με αυτή την ιδέα. Από τη φύση σας είστε άτομα με ευθύ, ξεκάθαρο χαρακτήρα όπως ακριβώς είναι και το βέλος που εκτοξεύεται και φτάνει στον στόχο του. Ο ήχος από το τύμπανο είναι ήχος που σας ενισχύει και σας ενδυναμώνει δίνοντάς σας σταθερότητα και ισορροπία. Το στοιχείο που σας αντιστοιχεί είναι ο ατμός, ένας συγκερασμός γης, νερού και φωτιάς. Ο ατμός ανεβαίνει ψηλά ξεκινώντας από τη χαμηλή γη μέσω της ενέργειας της φωτιάς. Θα σας κάνει καλό να συνδυάζετε αυτά τα τρία στοιχεία στη ζωή σας.

Kayab: 11 Ιουνίου – 30 Ιουνίου
(Σημαίνει: Χελώνα, Θεά της Σελήνης, Ένας θεός)

Όσοι έχετε γεννηθεί κάτω από αυτό το σύμβολο έχετε μια ιδιαίτερη σχέση με τη Σελήνη και τις πνευματικές αναζητήσεις. Συνήθως ψάχνετε το βαθύτερο νόημα των πραγμάτων και τους διάφορους κρυμμένους, μυστικούς, αόρατους συσχετισμούς ανάμεσα σε φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα της καθημερινής ζωής. Το τοτεμικό σας ζώο είναι η Χελώνα. Οι χελώνες κουβαλάνε στην πλάτη τους τον κόσμο και όλη την αρχαία γνώση.

Kumk’u: 1 Ιουλίου – 20 Ιουλίου
(Σημαίνει: Σπυρί σταριού, Κροκόδειλος, Δύο Κύριοι, Θεοί της βροχής και των φυτών)

Οι γεννημένοι κάτω από αυτό το αστρολογικό σύμβολο έχετε μια δυαδική φύση. Τις περισσότερες φορές μπορείτε να δείτε και τις δύο πλευρές του νομίσματος και τιμάτε τη σοφία που κάθε πλευρά κουβαλάει ή αυτό που κάθε πλευρά μπορεί να προσφέρει. Το τοτεμικό σας ζώο είναι ο Κροκόδειλος. Οι κροκόδειλοι έχουν την ικανότητα της επιβίωσης, της υπομονής και του σωστού τάιμινγκ. Είναι από τα πολύ λίγα ερπετά που επέζησαν της μεσοζωικής περιόδου, εποχή κατά την οποία τα περισσότερα ερπετά και οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν! Είστε άνθρωποι με σταθερότητα και μακροζωία. Δεν είστε των αλλαγών και παρότι γύρω σας συνεχώς αλλάζουν τα πράγματα αυτές οι αλλαγές δε σας επηρεάζουν.

Wayeb: 21 Ιουλίου – 25 Ιουλίου
(Σημαίνει: Ο θεός της γης, Φάσμα, Χαμένες μέρες)

Οι γεννημένοι κάτω από το συγκεκριμένο ζωδιακό σύμβολο αποτελείτε μια ιδιαιτερότητα μέσα στο σύνολο του ημερολογίου των Μάγια. Τα χρονικό πλαίσιο που αντιστοιχεί σε κάθε ένα από τα άλλα ζώδια είναι 20 ημέρες ενώ για εσάς η διάρκεια του ζωδίου σας είναι μόνο 5 μέρες! Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ημερών οι Μάγια θεωρούσαν ότι αναταρασόταν η φυσική ισορροπία και ήταν γι’ αυτούς μια περίοδος που διάφορες »άλλες» δυνάμεις, όχι της Φύσης, εισχωρούσαν στην πραγματικότητα των ανθρώπων και έβρισκαν έδαφος για δράση… Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι εσείς που έχετε γεννηθεί σε αυτές τις ιδιαίτερες μέρες είστε κακότυχοι αλλά ότι έχετε μια βαθιά σύνδεση με άλλα επίπεδα ύπαρξης. Αποδεχτείτε λοιπόν τις υπεραισθητικές σας ικανότητες και περπατήστε σε παράλληλους κόσμους.

Pop: 26 Ιουλίου – 14 Αυγούστου
(Σημαίνει: Ιαγουάρος, Αρχηγός, Ηγέτης, Μαλακή γη)

Οι γεννημένοι κάτω από αυτό το σύμβολο είστε από τη φύση σας ηγέτες. Στην ιεραρχική διαβάθμιση της κοινωνίας των Μάγια τόσο ο Αρχηγός όσο και ο Ιαγουάρος ήταν στην ίδια βαθμίδα. Μπορείτε να εμφυσήσετε ένα λαμπρό όραμα και να χαράξετε μια ξεκάθαρη κατεύθυνση σε αυτούς που είναι γύρω σας ενώ παράλληλα είστε συντονισμένοι και αφουγκράζεστε τις προσωπικές τους ανάγκες. Η ικανότητά σας είναι η σταθερή και σωστή καθοδήγηση. Έχετε μια βαθιά σχέση με τη γη και το να γειώνεστε συχνά θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των ταλέντων σας.

Wo: 15 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου
(Σημαίνει: Μαύρος ουρανός, Μαύρος ιαγουάρος, Νύχτα, Μαύρη καταιγίδα, Βάτραχος)

Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο έχετε ομοιότητες με αυτούς που έχουν γεννηθεί κάτω από τα σύμβολα Che’n (2 Ιανουαρίου-21 Ιανουαρίου) και Sec (14 Οκτώβρη- 2 Νοέμβρη). Οι πιο ευνοϊκές ώρες για εσάς είναι μετά το σούρουπο και μέχρι την ανατολή του ηλίου. Το τοτεμικό σας ζώο είναι ο Βάτραχος και όπως ο βάτραχος μπορεί εύκολα να πηδήσει από το ένα σημείο στο άλλο έτσι και εσείς μπορείτε εύκολα να μεταπηδήσετε από ένα επίπεδο συνειδητότητας σε ένα άλλο. Είστε άνθρωποι που σας τραβάει το μυστήριο και αναζητάτε την κρυμμένη σοφία.

Sip: 4 Σεπτέμβρη – 23 Σεπτέμβρη
(Σημαίνει: Κόκκινη σύνδεση, Κόκκινος ουρανός, Κόκκινη καταιγίδα, Αρσενικό ελάφι)

Όσοι έχετε γεννηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο έχετε μια ιδιαίτερη σχέση με το στοιχείο της φωτιάς και του αέρα. Το τοτεμικό σας ζώο είναι το Ελάφι αλλά κυρίως ο Τάρανδος. Τα ελάφια είναι σύμβολο της χάρης, της ευλυγισίας αλλά και της σύνδεσης με το δάσος και τη φύση. Ο τάρανδος από την άλλη είναι ο ευγενής ηγέτης των ελαφιών και όλων των κατοίκων του δάσους. Αποδεχτείτε την ενέργεια της χάρης και της ευγένειας και εισάγετε αυτές τις ιδιότητες στην καθημερινή σας ζωή. Το χρώμα που σας δίνει δύναμη είναι το κόκκινο.

Sots: 24 Σεπτεμβρίου – 13 Οκτωβρίου
(Σημαίνει: Νυχτερίδα, Ψάρι, Δύο βρύα, Αρχή του χειμώνα)

Όσοι έχετε γεννηθεί κάτω από το συγκεκριμένο σύμβολο έχετε δύο τοτεμικά ζώα. Τη Νυχτερίδα και το Ψάρι. Παρουσιάζει ενδιαφέρον η παρατήρηση ότι και τα δύο ζώα έχουν από τη φύση την ελευθερία να κινούνται παντού, το ένα στον αέρα και το άλλο στο νερό. Ο αέρας λοιπόν και το νερό είναι τα στοιχεία με τα οποία νοιώθετε πιο άνετα και έχετε βαθύτερη ενεργειακή επαφή. Οι νυχτερίδες συνδέονται με τη Μητέρα Γη μιας και κάθε μέρα επιστρέφουν στη μήτρα της γης, τις σπηλιές για να κοιμηθούν. Είστε πολύ ευαίσθητα πλάσματα όπως ακριβώς και οι νυχτερίδες και οι ικανότητές σας έχουν να κάνουν με τη διαίσθηση, την ευαισθησία και το να μπορείτε να βλέπετε μέσα από το ψέμα. Το ψάρι αντιπροσωπεύει το βάθος και το υποσυνείδητο. Έχετε λοιπόν μια πολύ βαθιά αντίληψη και κατανόηση που δεν την έχουν όλοι οι άνθρωποι.

Sec: 14 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου
(Σημαίνει: Ουρανός και Γη)

Οι γεννημένοι την παραπάνω χρονική περίοδο σχετίζεστε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο με τη γη και τον ουρανό. Τα στοιχείο που είναι ευνοϊκό για εσάς είναι ο αέρας. Είναι πολύ πιθανόν να σας γοητεύει ο ουρανός και οτιδήποτε σχετίζεται ή έρχεται από αυτόν. Ο αέρας είναι στοιχείο που σχετίζεται με τις διανοητικές ικανότητες και η γη είναι στοιχείο που συνδέεται με την πρακτικότητα. Έχετε την ικανότητα να εξετάζετε κάθε κατάσταση και θέμα εξονυχιστικά και να βρίσκετε πάντα την πιο πρακτική και αποτελεσματική λύση. Μπορείτε να φανείτε πολύ χρήσιμος με αυτή σας την ικανότητα στον κόσμο μιας και οι γειωμένες απόψεις σας είναι ασφαλείς και εφαρμόσιμες.

Xul: 3 Νοεμβρίου – 22 Νοεμβρίου
(Σημαίνει: Σκύλος με την ουρά του ήλιου, Μέρες των πουλιών, Θεός σκύλος)

Οι γεννημένοι κάτω από αυτό το σύμβολο έχουν μια στενή σύνδεση με το τοτεμικό τους ζώο, τον Σκύλο. Ο σκύλος ήταν σημαντικός για τους Μάγια οι οποίοι πίστευαν ότι οι σκύλοι οδηγούσαν και συνόδευαν τους ανθρώπους στο ταξίδι τους προς την επόμενη ζωή μετά το θάνατο του υλικού τους σώματος. Σαν αποτέλεσμα αυτού εσείς που έχετε γεννηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο χαρακτηρίζεστε από τα στοιχεία της πίστης, της δύναμης και της αφιέρωσής σας σε άτομα και σκοπούς σε αυτή τη ζωή. Επίσης επειδή έχετε κατά ένα τρόπο σύνδεση με το Επέκεινα, μπορείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φόβους τους.

Yaxk’in: 23 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου
(Σημαίνει: Νέος ήλιος, Θεός του ήλιου, Κόκκινα σύννεφα)

Όσοι έχετε γεννηθεί κάτω από το συγκεκριμένο αστρολογικό σύμβολο συνδέεστε και βρίσκεστε κάτω από την προστασία του ηλιακού θεού Ah Kin των Μάγια. Ο θεός αυτός έδινε προστασία από το σκοτάδι, την ξηρασία και τις αρρώστιες. Εσείς λοιπόν έχετε κατά κάποιο τρόπο θεραπευτικά χέρια, είστε θεραπευτές του περιβάλλοντός σας είτε σαν γιατρός κυριολεκτικά είτε μέσα από τα θεραπευτικά σας λόγια.

Έχετε όμως και ένα ελάττωμα και αυτό είναι η αμφιβολία. Ο Ah Kin έφερνε μαζί του την αμφιβολία και την αναποφασιστικότητα. Μάθετε σε αυτή τη ζωή να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στους άλλους. Ευνοϊκό χρώμα για εσάς το πράσινο.

Mol: 13 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου
(Σημαίνει: Νερό, Συνάθροιση νεφών, Ιαγουάρος, Μάζωξη)

Οι γεννημένοι τη συγκεκριμένη περίοδο συνδέεστε με πολλούς τρόπους με το στοιχείο του νερού. Οι Μάγια πίστευαν ότι τα άτομα αυτά μπορούσαν να φέρουν το νερό και να προκαλέσουν βροχές. Δώστε σημασία στις καιρικές μεταβολές και στον βαθμό που σας επηρεάζουν και θα καταλάβετε πολλά. Οι δυνάμεις σας συνδέονται με το νερό και τη βροχόπτωση! Το τοτεμικό σας ζώο είναι το Τζάγκουαρ το οποίο αντιπροσωπεύει τη μυστήρια γνώση των σαμάνων και τη δύναμη των αρχηγών. Είστε φτιαγμένοι από στοιχεία ηγεσίας και γνώσης και πολύ εύκολα η ζωή μπορεί να σας οδηγήσει στο να γίνεται ένας πνευματικός ηγέτης κατά κάποιο τρόπο.

astropedia.gr και conspiracyfeeds