Το πιο ευαίσθητο και το πιο αναίσθητο ζώδιο, σύμφωνα με τα άστρα και τους πλανήτες

Σαφώς και δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποιον ευαίσθητο ή αναίσθητο αποκλειστικά από το ζώδιό του. Ωστόσο είναι αυτά τα περίφημα χαρακτηριστικά που μας κληροδοτούν τα Άστρα και οι πλανήτες που κυβερνούν τον καθέναν σ’ αυτό το επίπεδο.

Επισήμανση απαραίτητη για ό,τι θα πούμε παρακάτω είναι τι εννοούμε ως «ευαισθησία» και τι όχι. Γιατί μπορεί να σκεφτείς ότι η φίλη σου η Κική που είναι Αιγόκερως, έχει το κλάμα στο τσεπάκι άρα πώς είναι δυνατόν να ανήκει σ’ έναν αστερισμό που δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την ευαισθησία του.

Ευαίσθητος δεν είναι π.χ. ο εγωκεντρικός ή εκείνος που προσβάλλεται εύκολα και το δείχνει Αναίσθητος είναι όμως εκείνος που δε θα βάλει σε προτεραιότητα τα συναισθήματα των άλλων.

Ο ευαίσθητος Ιχθύς

Φημίζεται για τη μεγάλη του ευαισθησία και το εύθραυστο του ψυχισμού του. Ο Ιχθύς, νιώθει πολύ και σύμφωνα με τους ειδικούς των Άστρων αναλύει τα ζητήματα σ’ ένα πιο βαθύ επίπεδο, τα παίρνει μέσα του και διακατέχεται από ισχυρό αίσθημα συμπόνοιας για τους άλλους, κυρίως για την οικογένεια και τους φίλους του.

Η διαίσθηση των Ιχθύων είναι το κομμάτι εκείνο που τους καθορίζει και η συστολή τους αυτό που τους προβάλλει ως πιο συναισθηματικούς στα μάτια των υπολοίπων. Ενδιαφέρονται χαρακτηριστικά για τους ανθρώπους που αγαπούν, παρά το γεγονός ότι σαν άτομα είναι αρκετά εσωστρεφή και δύσκολα λένε κακή κουβέντα.

Η τρωτή τους φύση όμως, τους έχει κληροδοτήσει και κάποια στοιχεία, όπως η αδυναμία να σταθούν ισχυροί και με πρακτικότητα απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις. Η ίδια πηγή τους κάνει τόσο ευάλωτους στη γνώμη των άλλων. Η ευαισθησία τους βέβαια έχει ως αντίβαρο την πονηριά τους.

Στην προσπάθεια να μην πληγώσουν κανέναν- αλλά και για να μην βρουν μπελά που δεν μπορούν να διαχειριστούν- επιστρατεύουν ψεματάρες.

Κι ο αναίσθητος Αιγόκερως

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μια φήμη που απορρέει απευθείας από την ιδιότητα του Αιγόκερω να τα βλέπει όλα με ρεαλισμό κι ένα αίσθημα συμφέροντος. Έχει τη ρετσινιά του αλύγιστου, εκείνου που λειτουργεί περισσότερο με τα «πρέπει» παρά με τα «θέλω» ειδικά όταν δεν πρόκειται για τα δικά του.

Αριβίστας, φιλόδοξος, ψυχρός, πού μετά ψυχή για οίκτο και συμπόνοια; Το δεύτερό του όνομά είναι «ψυχρό αίμα». Οι πιο καλοπροαίρετοι θα τον πουν ορθολογιστή και «τέρας» ψυχραιμίας. Για όλους τους άλλους ο Αιγόκερως είναι απλά ένας τύπος που δεν νιώθει.

popup.gr via ladylike.gr / Image by Ralf Seemann from Pixabay