Το λεφτόδεντρο Κράσουλα που πιστεύεται ότι αυξάνει τα χρήματά σας και φέρνει θετική ενέργεια και καλή τύχη στον ιδιοκτήτη του

Βάλτε το Κατάλληλο Φυτό Σπίτι σας και τα Χρήματα Αυξάνονται ενώ φέρνει θετική ενέργεια και καλή τύχη στον ιδιοκτήτη του

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Θέλετε να αυξήσετε τα χρήματα στο σπίτι; Ποιός δεν θέλει; Από τους πιο πλούσιους μέχρι τους πιο φτωχούς, όλοι θέλουν λεφτά, λίγα, μερικά, αρκετά, περισσότερα, όλο και πιο πολλά. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν οτι η παρουσία ενός συγκεκριμένου φυτού σε κάθε σπίτι μπορεί να προσελκύσει πολλά λεφτά. Δεν είναι μόνο θέμα πεποίθησης, μπορεί να είναι ή να γίνει μία πιθανή πραγματικότητα, αφού αρκετοί έχουν βιώσει αυτό το όνειρο να βγαίνει αληθινό, όπως ισχυρίζονται. Το Feng Shui (Φενγκ Σούι), μια παλιά κινεζική τεχνική, υποστηρίζει περισσότερο από τον καθένα αυτή την ιδέα.

Υπάρχουν αρκετά είδη φυτών που, στις αγγλόφωνες χώρες τα αποκαλούν Money Tree ή Money Plant. Στα ελληνικά θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε ως λεφτόδεντρα. Ένα από αυτά είναι η Crassula Ovata, κοινώς, Κράσουλα. Ένα άλλο λεφτόδεντρο είναι το Pachira aquatica.

Σχετικά με την Κράσουλα, είναι το φυτό που μπορεί να αλλάξει την ενέργεια του σπιτιού σας και να φέρει σε αυτό περισσότερα χρήματα. Επιπλέον, λέγεται ότι έχει τη δυνατότητα να ενισχύει και να αυξάνει τις ψυχικές και σωματικές ικανότητες των ανθρώπων.

Σύμφωνα πάντα με το Φενγκ Σούι, αν το βάλετε σπίτι σας θα φέρει θετική ενέργεια και καλή τύχη στον ιδιοκτήτη. Μπορεί ακόμα να μειώσει το στρες, το άγχος και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των διαταραχών ύπνου. Αυτό το φυτό πρέπει να τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά από την είσοδο του σπιτιού σας, στο βόρειο τμήμα του σπιτιού.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η NASA προτείνει να βάλουν τον φοίνικα αρέκα στο δωμάτιό τους όσοι αρρωσταίνουν συχνά

Μεγάλο μέρος της δημοτικότητάς του Κράσουλα, πέρα από πεποίθηση προσέλκυσης χρήματος, προέρχεται από τα χαμηλά επίπεδα φροντίδας που έχει ανάγκη καθώς χρειάζεται λίγο νερό αλλά πρέπει να περιμένετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν το ποτίσετε την επόμενη φορά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα διατηρεί την υγρασία στο χώμα του ενώ μπορεί να επιβιώσει στις περισσότερες συνθήκες εσωτερικού χώρου. Απαιτεί περίπου 4-6 ώρες έκθεσης στον ήλιο ή μέτριας σκιάς με έντονο φως. Είναι πολύ εύκολο να το φροντίσετε. Δεν χρειάζεται μεγάλη γλάστρα αλλά μια μικρή και η Κράσουλα θα αρχίσει να αυξάνεται. Επίσης, είναι γνωστό για τις δυνατότητές του να σχηματίζει μπονσάι πολύ εύκολα όταν το κλάδεμα γίνεται σωστά.

Αν δεν πιστεύετε σε λεφτόδεντρα, αλλά θέλετε περισσότερα χρήματα και σας αρέσει να περιποιείστε λουλούδια, δεν έχετε να χάσετε κάτι αν φέρετε ένα τέτοιο φυτό στο σπίτι σας. Διαλέξτε την ποικιλία που σας αρέσει, μάθετε για αυτήν, αν χρειάζεται πολύ ή λίγο ήλιο κλπ και ασχοληθείτε. Μην το φέρετε σπίτι σας και περιμένετε να έρθουν τα λεφτά ουρανοκατέβατα ή να μετατραπούν τα φύλλα σε χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια, πάρτε μια ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι πιθανό – θεωρητικά πάντα – να λειτουργήσει υπερ σας.

Πως η Κράσουλα φέρνει χρήματα

Πολλά φυτά, όπως και αντικείμενα, δονούνται σε μία συχνότητα που, μπορεί να είναι κοινή ή ίδια με κάποια άλλα. Κατά συνέπεια μπορούν να επηρεαστούν από ανάλογους κραδασμούς. Αφού, λοιπόν, έχουν δική τους συχνότητα, λογικά – αλλά πάντα θεωρητικά – θα πρέπει να εκπέμπουν και κάποια μορφή ακτινοβολίας, την οποία ίσως θα μπορούσε να “πιάσει” η “έκτη αίσθηση” των ανθρώπων και να μεταφέρει το “μήνυμα” στο συνειδητό νου τους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η ύλη είναι ενέργεια και η ενέργεια μπορεί να περιέχει νοητικό υλικό, το οποίο θα μπορούσε να συλλάβει ο ανθρώπινος νους – αλλά και το αντίθετο: το μυαλό να επηρεάσει την ενέργεια του αντικειμένου/φυτού και να αφήσει τα σημάδια της σκέψης του πάνω σε αυτό. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, κάποιες πολύ δυνατές σκέψεις να έχουν αποτυπωθεί/καθίσει στα δομικά υλικά του αντικειμένου και να διαρκούν αιώνια. Στην περίπτωση του φυτού, αυτή η αποτύπωση της σκέψης επάνω του, κληρονομείται σε όλες τις επόμενες γενιές. (Κάπως έτσι, μπορείτε να φανταστείτε ότι δημιουργούνται τα καταρραμένα ή τα ευλογημένα αντικείμενα, αλλά αυτό είναι μια συζήτηση για ένα επόμενο άρθρο)

Βέβαια, για όλα αυτά δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις, μόνο μερικές ενδείξεις, συμπληρωμένες με εικασίες και πιθανά άλματα σκέψεων. Κατά συνέπεια δεν τα λαμβάνει υπόψη της καμία επιστήμη, με αποτέλεσμα να θεωρούνται ψευδοεπιστημονικά – και στη χειρότερη περίπτωση: μεσαιωνικές αντιλήψεις, δεισιδαιμονίες κλπ.

Στην περίπτωση του φυτού Κράσουλα, όπως ίσως και άλλων λεφτόδεντρων, αυτό που μπορούμε να φανταστούμε ότι συμβαίνει είναι πως στο συγκεκριμένο φυτό έχουν διοχετευτεί σκέψεις και ενέργειες (από τα πανάρχαια χρόνια, από έναν πανάρχαιο άνθρωπο, τότε που δεν είχε χαθεί ακόμα η επαφή με την Φύση) που σχετίζονται με το χρήμα, ειδικότερα την αύξηση κερδών. Το μόνο που απομένει στον σημερινό άνθρωπο είναι να το τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση που ορίζει το Φενγκ Σούι. Στη συνέχεια να συντονίσει τις σκέψεις του με το φυτό στο ίδιο θέμα: την απόκτηση ή αύξηση χρημάτων.

Κάθε φορά που το κοιτάζετε, το ποτίζετε, το φροντίζετε, οι σκέψεις σας πρέπει να έχουν θέμα την αύξηση κερδών (όχι απλά το χρήμα). Πρέπει να αποκτήσετε επικοινωνία με το φυτό, σχέση, αγάπη. Το φυτό σταδιακά θα σας αποκαλύψει τους τρόπους για να υλοποιηθούν οι επιθυμίες σας, οι οποίοι μπορεί να έρθουν οποιαδήποτε στιγμή σαν αναλαμπή στο μυαλό σας, στις σκέψεις σας. Ίσως, χρειαστεί λίγος καιρός σε αυτή την προσπάθεια. Όσο πιο ανεπτυγμένη έχετε την έκτη αίσθηση (θα μπορούσαμε να το πούμε και τηλεπαθητική επικοινωνία), τόσο πιο γρήγορα θα αναπτυχθεί η σχέση με το φυτό για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν δεν πιστεύετε στα παραπάνω, αλλά χρειάζεστε περισσότερα χρήματα και σας αρέσουν τα λουλούδια και μπορείτε να τα φροντίζετε με αγάπη, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε.

diadrastika / Image by Hans Braxmeier from Pixabay