Γιατί η NASA προτείνει να βάλουν τον φοίνικα αρέκα στο δωμάτιό τους όσοι αρρωσταίνουν συχνά

Εάν είσαι τεμπέλης ή ξεχασιάρης, ένα φυτό δεν είναι η καλύτερη επένδυση. Σε μερικά σπίτια, ακόμα κι ένα κακτάκι που θέλει ελάχιστη φροντίδα, μπορεί να πεθάνει μέσα σε λίγο καιρό, άσχετα εάν μπορεί να επιβιώσει για εβδομάδες χωρίς νερό!

Ωστόσο, οι επιστήμονες λένε τώρα ότι τα φυτά δεν ομορφαίνουν απλά το περβάζι μας, αλλά μπορούν να έχουν πραγματικά οφέλη για την υγεία μας όταν βρίσκονται μέσa στο δωμάτιό μας!

Η έρευνα της NASA και του Αμερικανικού Κολλεγίου αποκάλυψε ότι το νούμερο ένα φυτό που πρέπει να έχεις πάνω στο κομοδίνο σου είναι ο… φοίνικας αρέκα!

Το συγκεκριμένο φυτό, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, είναι το καλύτερο για όσους αρρωσταίνουν συχνά κι υποφέρουν από ρινική συμφόρηση! Ο φοίνικας αρέκα θεωρείται ότι μπορεί ν’ απομακρύνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους ρύπους γι’ αυτό και βοηθά όσους είναι επιρρεπείς στα κρυολογήματα.

Ένα ακόμα φυτό που κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας της NASA είναι η αλόη βέρα, η οποία καθαρίζει επίσης με εντυπωσιακό τρόπο τον αέρα. Το φυτό απελευθερώνει συνέχεια οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας γι’ αυτό θα σε βοηθήσει πολύ εάν το βάλεις στην κρεβατοκάμαρά σου. Εξάλλου, είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες της αλόης βέρα!

Μάλιστα, η NASA τόνισε πως η αλόη βέρα βοηθά στην απορρόφηση των χημικών που προκαλούν καρκίνο, όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη.

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η ένταξη του κισσού ανάμεσα στα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου, αφού όλοι μας τον έχουμε συνδυάσει με εξωτερικό χώρο! Ο κισσός αφαιρεί το 78% των βλαβερών αερίων ενός δωματίου σε μόλις 12 ώρες, οπότε μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς;

Άλλα φυτά που προτείνουν οι επιστήμονες ως ιδανικά για το δωμάτιό σου είναι η φτέρη Βοστώνης, ο φοίνικας ρομπελίνι και το χλωρόφυτο.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Photos: Mokkie (Creative Commons)
ipop.gr / Image by Tien Tran from Pixabay