Κοντινό στα μάτια μιας γάτας

Οι Γάτες Προστατεύουν από Αρνητικές Ενέργειες, Εσάς και το Σπίτι σας
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η πίστη στις γάτες ως προστάτες ενάντια στις αρνητικές ενέργειες έχουν ρίζες στα πολιτιστικά και λαογραφικά πιστεύω. Από αρχαίες εποχές, οι γάτες θεωρούνταν φύλακες καθώς λέγεται πως είναι σε θέση να ανιχνεύουν την παρουσία αρνητικών ενεργειών και ακολουθούν τα πνεύματα παντού. Επιπλέον, οι γάτες προστατεύουν το σπίτι και το καθαρίζουν ενεργειακά ενώ πιστεύεται ότι είναι ευεργετικές σε όποιον αισθάνεται καταπονημένος ή αρνητικά φορτισμένος.

Αναφορές στις γάτες ως φύλακες

Υπάρχουν ιστορικές αναφορές στις γάτες ως φύλακες και προστάτες. Σε διάφορες κουλτούρες και παραδόσεις, οι γάτες θεωρούνταν ως φυλακτικά ζώα και χρησιμοποιούσαν τελετουργίες για την αποτροπή κακής τύχης και αρνητικών ενεργειών.

Διαβάστε επίσης: Γάτα. Πόσα πράγματα μπορείτε να μάθετε από το αγαπημένο κατοικίδιο

Οι παραδόσεις αυτές αποδίδουν στις γάτες έναν ιδιαίτερο ρόλο στην απομάκρυνση των αρνητικών ενεργειών και την προστασία των ανθρώπων από τις κακές επιρροές.

Λέγεται επίσης ότι αύρα της γάτας είναι επίσης σημαντική για την απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας που συλλέγουν. Οι γάτες έχουν την ικανότητα να αποφορτίζουν την αρνητική ενέργεια που απορροφούν από το το σπίτι τους όταν βγαίνουν έξω από αυτό, στο φυσικό περιβάλλον.

Κατά συνέπεια βοηθούν να μένει ο χώρος του σπιτιού ενεργειακά καθαρός μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναβγούν έξω.

Όταν μια γάτα αισθάνεται την παρουσία ενός πνεύματος στο σπίτι, συχνά το ακολουθεί, ενεργώντας ως φύλακας ενάντια σε αυτές τις οντότητες.

Πιστεύεται ότι απορροφούν και εξουδετερώνουν την αρνητική ενέργεια, δημιουργώντας ένα πιο θετικό και αρμονικό περιβάλλον. Αυτή η πεποίθηση έχει τις ρίζες της στην ιδέα ότι οι γάτες είναι πολύ ευαίσθητα πλάσματα με αυξημένη αντίληψη της ενέργειας και του υπερφυσικού.

Λέγεται, επίσης, πως μια γάτα αντιλαμβάνεται πρώτα την αύρα και την ενέργεια ενός ατόμου ή αντικειμένου και μετά βλέπει με τα μάτια της. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται με τα μουστάκια της των οποίων οι άκρες είναι πολύ ευαίσθητες στην ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Τι μπορούν να δουν οι γάτες που δεν μπορούμε εμείς;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ενώ κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν αυτό ως απλή δεισιδαιμονία, η πίστη στις προστατευτικές ικανότητες της γάτας έχει περάσει από γενιά σε γενιά και είναι βαθιά ριζωμένη σε πολλούς πολιτισμούς.

Παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη

Εκτός από το ρόλο τους στην προστασία, οι γάτες είναι επίσης γνωστές για την ικανότητά τους να παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη και να ανακουφίζουν το ψυχικό και συναισθηματικό στρες.

Πολλοί άνθρωποι δημιουργούν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τις γάτες τους, βρίσκοντας παρηγοριά και τρυφερότητα στην παρουσία τους. Οι γάτες είναι γνωστές για την ηρεμιστική και καταπραϋντική τους δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στην προώθηση της χαλάρωσης.

Οι δονήσεις τους με το απαλό γουργούρισμα πιστεύεται ότι έχουν θεραπευτική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και το μυαλό, προάγοντας μια αίσθηση γαλήνης και ευεξίας. Επιπλέον, η πράξη του χαδέματος μιας γάτας μπορεί επίσης να απελευθερώσει ενδορφίνες, οι οποίες είναι φυσικές χημικές ουσίες που τονώνουν τη διάθεση στον εγκέφαλο.

Διαβάστε επίσης: Οι Γάτες Έχουν Μεταφυσικές Ιδιότητες, Ενσυναίσθηση και μπορούν να Θεραπεύσουν το Μυαλό, το Σώμα και την Ψυχή

Αυτά τα συναισθηματικά οφέλη συμβάλλουν στη συνολική θετική επίδραση που μπορούν να έχουν οι γάτες στην ψυχική και συναισθηματική μας υγεία.

Η έννοια της αύρας της γάτας και του ενεργειακού καθαρισμού

Οι γάτες έχουν μια μοναδική αύρα ή ενεργειακό πεδίο

Πιστεύεται ότι οι γάτες έχουν μια μοναδική αύρα ή ενεργειακό πεδίο που μπορεί να επηρεάσει το περιβάλλον τους. Αυτή η αύρα λέγεται ότι είναι προστατευτική και καθαριστική, βοηθώντας στη διάλυση της αρνητικής ενέργειας και στην προώθηση της ροής θετικής ενέργειας.

Οι γάτες πιστεύεται ότι απορροφούν και εκκενώνουν την αρνητική ενέργεια μέσω της γούνας τους, λειτουργώντας ως ένα είδος ενεργητικού σφουγγαριού που στραγγίζουν όταν βγουν έξω και πέρα από το σπίτι, στο χώμα, σε δέντρα, στο άλσος κλπ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται μια αίσθηση ανακούφισης ή ελαφρότητας αφού περνούν χρόνο με μια γάτα ή έχουν μια γάτα στο σπίτι τους.

Ενώ τα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτές τις πεποιθήσεις είναι περιορισμένα, πολλά άτομα έχουν αναφέρει ότι βιώνουν τα θετικά αποτελέσματα της ύπαρξης γάτας στη ζωή τους. Είτε είναι θέμα πεποίθησης είτε αλήθειας, η παρουσία μιας γάτας μπορεί αναμφίβολα να φέρει άνεση, συντροφικότητα και αίσθημα ασφάλειας σε πολλούς ανθρώπους.

Λειτουργούν ως ενεργειακά σφουγγάρια

Η κατανόηση της έννοιας της αύρας μιας γάτας είναι απαραίτητη για να κατανοήσουμε πώς μπορούν να αποκρούσουν τις αρνητικές ενέργειες. Οι γάτες πιστεύεται ότι έχουν μια ισχυρή και ζωντανή αύρα που λειτουργεί ως φράγμα γύρω από τη γάτα και το περιβάλλον της, κρατώντας μακριά τυχόν επιβλαβείς ενέργειες ή πνεύματα.

Οι γάτες έχουν τη μοναδική ικανότητα να απορροφούν και να συλλέγουν αρνητική ενέργεια από το περιβάλλον τους. Λειτουργούν ως ενεργειακά σφουγγάρια, απορροφώντας κάθε αρνητική ή στάσιμη ενέργεια που μπορεί να υπάρχει στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι γάτες φοβούνται τα αγγούρια όταν αντικρίζουν ξαφνικά μπροστά τους

Καθώς απορροφούν αυτή την αρνητική ενέργεια, την εμποδίζουν να επηρεάσει τα άτομα που ζουν στο σπίτι, απαλλάσσοντάς τα έτσι από το ψυχικό και συναισθηματικό στρες. Η αύρα της γάτας φαίνεται να λειτουργεί ως φίλτρο, μετατρέποντας την αρνητική ενέργεια σε θετική ή απλώς τη διαχέει.

Πως θα εκφορτίσουν την αρνητική ενέργεια που συλλέγουν

Για να εκφορτίσουν την αρνητική ενέργεια που συλλέγουν, οι γάτες έχουν διάφορες μεθόδους που κάποιες είναι αντιληπτές. Εκτός από τη βόλτα στη φύση μπορεί να εμπλέκονται σε άλλες συμπεριφορές περίεργες για εμάς.

Οι γάτες είναι γνωστό ότι είναι πολύ διαισθητικά πλάσματα και μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένα σημεία στο σπίτι για να ξεκουραστούν ή να κοιμηθούν, τα οποία πιστεύεται ότι είναι περιοχές με υψηλά επίπεδα αρνητικής ενέργειας. Με την κατάληψη αυτών των χώρων, οι γάτες πιστεύεται ότι εξουδετερώνουν και καθαρίζουν την ενέργεια.

Το αν η πίστη στις προστατευτικές ικανότητες της γάτας είναι καθαρά υποκειμενική ή βασίζεται στην αλήθεια είναι θέμα προσωπικής ερμηνείας και πεποίθησης. Ωστόσο, πολλά άτομα που έχουν βιώσει τις ηρεμιστικές και θετικές επιδράσεις του να έχουν μια γάτα στο σπίτι τους επιβεβαιώνουν τα οφέλη της παρουσίας τους.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από awakengr.com, wikipedia.org
diadrastika / Image by cocoparisienne from Pixabay