Γάτα: Πόσα πράγματα μπορείτε να μάθετε από το αγαπημένο κατοικίδιο

[04/03/2019 - 08:46]

Γάτα: Πόσα πράγματα μπορείτε να μάθετε από το αγαπημένο κατοικίδιο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Καθώς μεγαλώνουμε, εμείς οι άνθρωποι, μαθαίνουμε να παρακάμπτουμε πολλές από τις φυσικές μας τάσεις. «Κοινωνικοποιούμε» τα παιδιά μας και τα διδάσκουμε να «συμπεριφέρονται» και να αντιστέκονται σε πολλές από τις φυσικές τους παρορμήσεις.

Μέχρι τη στιγμή που γινόμαστε ενήλικες, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποσυνδεθεί από τη Φύση αλλά και από τη δική μας την ανθρώπινη φύση, οπότε φτάνουμε σε σημεία να μας καταπνίγει η καθημερινότητα.

Έχουμε χάσει την επαφή με την απλή σοφία των φυσικών μας ενστίκτων, όπως μας λέει η Andy Whiteley από το Wake Up World.

Περιττό να πούμε ότι υπάρχουν πολλά πνευματικά μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε από την παρατήρηση της φύσης. Τα ένστικτά μας, όμως, δεν έχουν χαθεί. Παραμένουν εκεί και περιμένουν επανενεργοποιηθούν και να τιμηθούν.

Ωστόσο, για την σύγχρονη καθημερινότητά μας δεν υπάρχουν καλύτερα πρότυπα από τα ζώα που αγαπάμε και μοιραζόμαστε τις ζωές μας μέσα στα ίδια σπίτια. Αυτά τα ζώα δεν είναι άλλα από τα κατοικίδιά μας.

Ας δούμε, λοιπόν, 10 μαθήματα ζωής που μπορούμε να μάθουμε από τη γάτα μας που μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε:

1. Κρατήστε ένα περίεργο πνεύμα και πλησιάστε την αβεβαιότητα με μια θετική στάση.

2. Η φυσική επαφή είναι φυσιολογική και ζωτική για την ευημερία μας.

3. Πάρτε άφθονο χρόνο ξεκούρασης και χαλάρωσης και περάστε την ώρα σας στον ήλιο.

4. Δώστε ευγνωμοσύνη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα χαριτωμένο χαμόγελο ή ένα όμορφο μεζέ.

5. Να τεντώνεστε τακτικά. Είναι καλό για το σώμα και την ψυχή.

6. Ζήστε τη στιγμή. Υπάρχει μόνο το παρόν και το τώρα.

7. Παίξτε. Παίξτε . Παίξτε. Παίξτε. Παίξτε!

8. Μια ευτυχισμένη ζωή είναι μια απλή ζωή. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη, η γεμάτη κοιλιά και ένα ήσυχο μέρος για να ξεκουραζόμαστε.

9. Αφήστε την εσωτερική σοφία του ένστικτου και της διαίσθησης να σας καθοδηγήσουν. Εάν δεν αισθάνεστε καλά, περπατήστε μακριά, κάντε βόλτες.

10. Να είστε άφοβοι. Ζήστε σαν να βρίσκεστε στην ένατη ζωή σας.

Αφιερωμένο σε κάθε λάτρη της γάτας αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν αποκοπεί από τις χαρές της ζωής

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ