Image by cm_dasilva from Pixabay

Πως να επαναφορτίσουμε την ενέργειά μας με τα ίδια μας τα χέρια, με μια εμπειρική άσκηση

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μέσα σε κάθε έναν από μας υπάρχει η δύναμη να θεραπεύσουμε. Όταν κοπούμε, το σώμα μας επισκευάζει την πληγή. Όταν φωνάζουμε ή κλαίμε, η καρδιά και το μυαλό μας αρχίζουν να μας ηρεμούν και να μας παρηγορούν. Όλοι έχουμε αυτή την έμφυτη θεραπευτική ικανότητα μέσα μας. Δεν το συνειδητοποιούμε, απλά πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι πάντα εκεί. Το σώμα μας είναι ένα απίστευτο έργο τέχνης. Ακόμη και όταν κάθεστε εδώ διαβάζοντας αυτό το άρθρο, εκατοντάδες χιλιάδες διαδικασίες συμβαίνουν μέσα στο σώμα σας για να το διατηρήσουν λειτουργικό και σε ευημέρια.

Ένας τέτοιος έξυπνος «μηχανισμός» χρειάζεται τροφή, φροντίδα και προστασία, γι ‘αυτό είναι απαραίτητη η καλή διατροφή, η άσκηση, ο καθαρός αέρας, η ενυδάτωση και ο σωστός ύπνος. Αλλά πέρα από την υλική και σωματική πλευρά, έχουμε και αυτή την άλλη που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, μια πνευματική πλευρά που πρέπει επίσης να τρέφουμε και να φροντίζουμε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να τρώτε τα καλύτερα και πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο και να ασκείστε κάθε μέρα, αλλά αν δεν έχετε επικοινωνία με τον πνευματικό σας εαυτό, ποτέ δεν θα είστε πραγματικά υγιείς.

Η πνευματική σας ενέργεια πηγάζει από το σώμα σας και σας δίνει αυτή τη λαμπερή λάμψη ή την αύρα. Μπορεί να έχετε δει αυτή τη λάμψη ή την αύρα για τον εαυτό σας ή για άλλους. Μπορεί να την έχετε αισθανθεί ή ακόμη και να την έχετε «δει» να ακτινοβολεί από το πρόσωπό σας έξω στον κόσμο. Η πνευματική σας ενέργεια πρέπει να φροντίζεται, να τρέφεται και να προστατεύεται όσο το φυσικό σας σώμα. Αλλά πολύ συχνά παραμελείται ή αγνοείται. Πολύ συχνά αποτυγχάνουμε να συντονίσουμε τον πνευματικό μας εαυτό και να τιμήσουμε πραγματικά αυτή την ενεργητική πλευρά μας.

Αυτή η ενεργητική πλευρά μας, κυβερνά τη διαίσθησή μας και είναι η εσωτερική μας πυξίδα. Μας βοηθά να νιώθουμε συνδεδεμένοι με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας, μας βοηθά και μας καθοδηγεί σε όλες τις αποφάσεις της ζωής. Εάν αισθάνεστε εξαντλημένοι παρά τον ύπνο, εάν αγωνίζεστε να βρείτε τη χαρά ακόμα κι αν όλα στη ζωή σας πάνε καλά, θα μπορούσε να είναι επειδή πρέπει να αποκαταστήσετε ή να αναπληρώσετε αυτή την πνευματική ενέργεια. Άλλα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε να αποκαταστήσετε την πνευματική σας ενέργεια είναι τα εξής:

  • Το να αισθάνεσαι εκτός τόπου ή σαν να μην ανήκετε εκεί που βρίσκεστε
  • Να μην υπάρχει ενθουσιασμός για τη ζωή σας, παρότι μπορεί να έχετε επιτύχει τους στόχους σας
  • Να αισθάνεσαι σαν να μην υπάρχει σκοπός
  • Να θέλετε να αισθανθείτε, να δείτε και να κατανοείσετε την ζωή σε ένα βαθύτερο και βαθύτερο επίπεδο
  • Να έχετε ένα αίσθημα διαρκούς στρες ή άγχους

Ένας ισχυρός τρόπος για να αποκαταστήσετε αυτή την πνευματική ενέργεια είναι να στείλετε στον εαυτό σας θεραπεία. Όμως είναι μια καθαρά εμπειρική διαδικασία/άσκηση με τον εαυτό μας και δεν βασίζεται σε κάποια επιστημονική έρευνα. Είναι μια συνομιλία, μια επικοινωνία με τον εαυτό μας. Είναι μία τέχνη. Αν και στις τέχνες δεν τα καταφέρνουν όλοι, αξίζει να προσπαθήσετε.

Δείτε εδώ πως λειτουργεί:

Βήμα 1 Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου τίποτα και κανείς δεν θα σας ενοχλεί. Ξαπλώστε ή καθίστε σε μια καρέκλα. Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε 5 βαθιές αναπνοές. Βεβαιωθείτε ότι αναπνέετε βαθιά στην κοιλιά και όχι μόνο πνευμονικά.

Βήμα 2 Κρατήστε τα χέρια μαζί σε θέση προσευχής και πιέστε απαλά τις άκρες των δακτύλων σας και τις παλάμες μαζί. Φέρτε τα χέρια σας ψηλά ώστε να αγγίξουν το κέντρο του μετώπου σας ή τρίτου ματιού και στη συνέχεια να τα φέρετε έτσι ώστε να αγγίζουν το κέντρο της καρδιάς σας. Το μέτωπό σας και η περιοχή του στήθους σας περιέχουν δύο ισχυρά τσάκρας (τρίτο μάτι και τσάκρα της καρδιάς). Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει να τα ενεργοποιήσετε.

Βήμα 3 Τώρα, ξεκινήστε απαλά να τρίβετε τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μία θερμότητα. Τοποθετήστε το δεξί σας χέρι πάνω από το κέντρο της καρδιάς σας και το αριστερό σας χέρι πάνω από τον αφαλό σας. Και πάλι, αυτά είναι ισχυρά τσάκρα που θα επαναφορτιστούν από τα χέρια σας.

Βήμα 4 Κρατώντας τα μάτια σας κλειστά, οραματιστείτε το θεραπευτικό λευκό φως που αποστέλλεται από τα χέρια σας στο σώμα σας. Δείτε το θρεπτικό φως που ρέει στο σώμα σας και την επούλωση, αποκατάσταση και επαναφόρτιση όλων των ενεργειακών κέντρων σας. Οραματιστείτε το φως να φτάνει από τις άκρες των ποδιών σας μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σας. Μπορείτε ακόμη και να οραματιστείτε το λευκό φως που ακτινοβολείται από το σώμα σας και να σχηματίσετε μια προστατευτική λάμψη γύρω σας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Βήμα 5 Όταν αισθάνεστε ότι έχετε λάβει αρκετή ενέργεια λευκού φωτός, ανοίξτε τα μάτια σας και χτυπήστε απαλά τα χέρια σας. Σταθείτε και σκουπίστε απαλά το σώμα σας ή κάνετε ελαφριά τεντώματα για να κυκλοφορήσει το αίμα στο σώμα.

Βήμα 6 Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και φροντίστε να μείνετε ενυδατωμένοι για το υπόλοιπο της ημέρας.

Αυτός είναι ένας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος για να στείλετε θεραπευτική ενέργεια στο σώμα σας που θα σας βοηθήσει να επαναφορτίσετε αμέσως την πνευματική σας ενέργεια. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάνετε αυτή την άσκηση-επούλωση καθημερινά επί μια εβδομάδα για τουλάχιστον 15 λεπτά την φορά.

diadrastika / Image by cm_dasilva from Pixabay