Το πιο Ακριβές Τεστ Προσωπικότητας μέσα από 4 Βασικές Ερωτήσεις

Ο δείκτης τύπου προσωπικότητας των Myers-Briggs δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να βοηθήσει τις γυναίκες να βρουν δουλειά και να αντικαταστήσουν τους άνδρες που είχαν αφήσει να πολεμήσουν.

Αφού απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις, πήραν μια σύντομη αναφορά, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσαν να βρουν την πιο αποτελεσματική εργασία.

Ορισμένες δυτικές εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον δείκτη τύπου Myers-Briggs όταν επιλέγουν υποψηφίους για τις κενές θέσεις εργασίας τους.

Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη έκδοση αυτού του τεστ με μόνο 4 ερωτήσεις και 2 επιλογές απάντησης σε κάθε μία. Αυτό είναι! Ο συνδυασμός των γραμμάτων θα σας πει για τον τύπο προσωπικότητάς σας.

1. Είστε εξαντλημένοι γιατί η εβδομάδα σας ήταν ατελείωτη και όχι τόσο καλή. Πώς θα περάσετε το σαββατοκύριακο;

Θα καλέσω τους φίλους μου να ρωτήσω για τα σχέδιά τους. Άκουσα ότι άνοιξε ένα νέο εστιατόριο / παίζει μια ωραία κωμωδία στους κινηματογράφους / υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις σε κάποια μαγαζιά. Πρέπει να βγούμε όλοι μαζί. E

Θα ενεργοποιήσω τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε» στο τηλέφωνό μου και θα μείνω στο σπίτι. Θα παρακολουθήσω ένα νέο επεισόδιο από την αγαπημένη μου τηλεοπτική εκπομπή, θα ασχοληθώ με ένα παζλ και θα κάνω ένα μπάνιο παρέα με ένα βιβλίο. I

2. Ποια από τις δύο αυτές περιγραφές σας ταιριάζει περισσότερο;

Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι αυτό που συμβαίνει εδώ και τώρα. Αξιολογώ πραγματικές καταστάσεις και δίνω προσοχή στις λεπτομέρειες. S Τα πραγματικά γεγονότα είναι βαρετά. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να φαντάζομαι τα επερχόμενα γεγονότα στο μυαλό μου. Βασίζομαι περισσότερο στη διαίσθηση παρά στις πληροφορίες. Ν

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

3. Ένας ανταγωνιστής του σημερινού εργοδότη σας προσπαθεί να σας δελεάσει. Έχετε αμφιβολίες επειδή ο μισθός είναι πολύ υψηλότερος εκεί, αλλά το προσωπικό εδώ είναι μεγάλο. Επιπλέον, ο επικεφαλής του τμήματος σας υπαινίχθηκε ότι θα σας συστήσει στους προϊστάμενους όταν συνταξιοδοτηθεί. Πώς θα αποφασίσετε;

Θα μάθω όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον ανταγωνιστή, θα ζητήσω συμβουλές από τον διευθυντή ανθρώπινων πόρων και θα συντάξω ένα κείμενο με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να ζυγίσουμε όλα τα επιχειρήματα και να αξιολογήσουμε την κατάσταση με ένα λογικό μυαλό. Τ

Θα ακούσω τα συναισθήματά μου. Προσπαθώ πάντα να ακολουθώ αυτό που λέει η καρδιά μου. F


4. Απομένουν μόνο 2 εβδομάδες πριν από το γάμο των στενών φίλων σας. Πως πηγαίνουν οι προετοιμασίες;

Πριν από ένα μήνα, επέλεξα τον σαξοφωνίστα που θα παίξει ένα μείγμα από τα σχολικά μας τραγούδια / συνέλεξα τις φωτογραφίες του ζευγαριού / συνέθεσα ένα ποίημα / σιδέρωσα τα ρούχα μου / έκλεισα ραντεβού με τον στυλίστα και την μακιγιέζ. Προτιμώ να είμαι πλήρως προετοιμασμένος/η. J

Γιατί να προετοιμαστείς; Θα διασκεδάσω και θα απολαύσω στο πάρτι. Θα αυτοσχεδιάσω την ομιλία του γάμου. Τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν αυθόρμητα. P

Και τώρα μπορείτε να βρείτε τον τύπο προσωπικότητάς σας σύμφωνα με τους Myers-Briggs!

ESTJ – ΕΠΟΠΤΗΣ

Πρακτικός και συνεπής, σας αρέσει να έχετε τάξη παντού σχεδιάζοντας και οργανώνοντας τα πάντα. Αλλά πάνω απ ‘όλα, σας αρέσει να πείθετε τους ανθρώπους για την ορθότητά σας και να τους κάνετε να σκέφτονται με τον τρόπο που σκέφτεστε. Κοιτάζετε τη ζωή με ψυχραιμία και, πάνω απ ‘όλα, εμπιστεύεστε τα αληθινά γεγονότα.

Είστε ανοιχτοί για επικοινωνία, συναντάτε νέους ανθρώπους και αφιερώνετε χρόνο σε συμβαλλόμενα μέρη. Ποτέ δεν ξεχνάτε να φροντίζετε τους στενούς σας ανθρώπους και να εκφράζετε πολύ καλά την αγάπη σας.

11% άνδρες, 6% γυναίκες

ENTJ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Η ζωή για σας είναι ένας αγώνας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ξέρετε και βλέπετε τον εαυτό σας και τους άλλους. Παίρνοντας ρίσκα και όντας γενναίοι, εμπνέεστε εύκολα για να ξεκινήσετε κάτι νέο. Συγχρόνως, αξιολογείτε αρκετά τις ικανότητές σας, τόσο τις δυνάμεις όσο και τις αδυναμίες σας.

Αισθάνεστε ποιες είναι οι νέες τάσεις και είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες.

Σκέφτεστε θετικά και λατρεύετε τον αθλητισμό και όλα όσα συνδέονται με αυτό.

3% άνδρες, 1% γυναίκες

ESFJ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Συνεργαζόσαστε πολύ καλά με τους ανθρώπους και είστε η ζωή του πάρτι. Είστε προσεκτικοί, φροντίζετε και είστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσετε, ακόμη και αν πρέπει να θυσιάσετε τα προσωπικά σας συμφέροντα για τους άλλους.

Ωστόσο, είστε πολύ ανεξάρτητοι στις προσφορές σας και, κατά κανόνα, κάνετε τα πάντα χωρίς καμία βοήθεια από τρίτους. Περιμένετε συναισθηματική υποστήριξη μόνο από τους στενούς σας ανθρώπους.

17% γυναίκες, 8% άνδρες

ESTP – ΕΠΟΠΤΗΣ

«Η συμμετοχή είναι πιο σημαντική από τη νίκη.» Αυτό δεν μιλάει για εσάς. Προσπαθείτε να επιτύχετε τους στόχους σας με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε σωματική δύναμη. Κρατάτε ένα ακριβές σχέδιο και δεν μπορείτε να εξαρτάστε και να συμβιβάζεστε.

Είστε ένας γεννημένος μαχητής, πολύ ενεργός και αυτο-οργανωμένος. Μπορείτε να αξιολογήσετε αντικειμενικά ακόμη και την πιο αγχωτική κατάσταση και να δώσετε μια γρήγορη και ακριβή απάντηση.

6% άνδρες, 3% γυναίκες

ENFJ – ΜΕΝΤΟΡΑΣ

Είστε συναισθηματικοί και ομιλητικοί με πλούσιες εκφράσεις του προσώπου και του σώματος. Καταλαβαίνετε τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και μπορείτε να εντοπίσετε ακόμη και την ελάχιστη απροσεξία. Είστε πολύ ζηλιάρηδες και δύσπιστοι στις ερωτικές σχέσεις.

Πολύ συχνά, είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε επερχόμενα γεγονότα λόγω της ικανότητάς σας να τις αισθάνεστε εκ των προτέρων.

3% γυναίκες, 2% άνδρες

ENTP – ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ

Η γεννήτρια των ιδεών, προσπαθείτε πάντα να δημιουργήσετε κάτι νέο. Μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα σε μη οικογενειακά περιβάλλοντα και να μάθετε εύκολα διάφορες μεθόδους εργασίας.

Λόγω της αγανάκτησης σας προς τις παραδόσεις και την ρουτίνα, αλλάζετε πολύ συχνά τις επαγγελματικές σας κατευθύνσεις και τα χόμπι σας, το οποίο σας καθιστά πρωτοπόρους. Αυτό που είναι σημαντικό για εσάς είναι ότι, όχι μόνο μπορείτε να δημιουργήσετε νέες ιδέες αλλά μπορείτε επίσης να τις μεταφέρετε σε άλλους και να τις κάνετε πραγματικότητα.

4% άνδρες, 2% γυναίκες

ESFP – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Μπορείτε να καθορίσετε επαγγελματικά τις ευκαιρίες του περιβάλλοντός σας και πολύ συχνά χρησιμοποιείτε αυτήν την ικανότητα για να χειραγωγήσετε τους ανθρώπους. Στην επικοινωνία με τους ανθρώπους, ακολουθείτε κυρίως τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Ωστόσο, προσπαθείτε να τους εντυπωσιάσετε όλους και να δημιουργήσετε την εικόνα ενός απλού προσώπου.

Στέκεστε σταθερά στην παρούσα στιγμή και δεν σας αρέσει να χάσετε χρόνο. Θέλετε γρήγορα αποτελέσματα, δεν σας αρέσει η γραφειοκρατία.

10% γυναίκες, 7% άνδρες

ENFP – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Είστε ενεργητικοί και περίεργοι, με πολύ σαφείς δημιουργικές δεξιότητες. Συνδυάζετε τα χαρακτηριστικά τόσο των εσωστρεφών όσο και των εξωστρεφών, γι ‘αυτό όχι μόνο μπορείτε εύκολα να τα βρείτε με τους ανθρώπους, αλλά και να τους καταλάβετε καλά. Είστε πολύ καλοί στην παροχή συμβουλών.

Αντιλαμβάνεστε τη ζωή με όλη την ποικιλομορφία των δυνατοτήτων της. Έχετε μια πολύ πλούσια φαντασία και ένα πολύ υψηλό IQ. Είστε ένας πολύ αρμονικός άνθρωπος, ικανός να διατηρήσει την ισορροπία ακόμα και σε ένα περιβάλλον που αλλάζει πολύ γρήγορα.

10% γυναίκες, 6% άνδρες

INFP – ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Ποιητικός και ονειροπόλος, η εσωτερική σας αρμονία είναι πάντα στην πρώτη θέση. Το μεγαλύτερο μέρος της σκέψης σας συμβαίνει βαθιά μέσα σας. Παρ ‘όλα αυτά, είστε σε θέση να προβλέψετε γεγονότα και να καταλάβετε καλά τους ανθρώπους.

Σας αρέσει να ντύνεστε και να προσπαθήσετε να φανείτε καλός σε όλες τις περιστάσεις. Δεν μπορείτε να χαρακτηριστείτε φειδωλός και συχνά χάνετε την αίσθηση του χρόνου και της πραγματικότητας.

5% γυναίκες, 4% άνδρες

ISFP – ΣΥΝΘΕΤΗΣ

Μπορείτε να βρείτε χαρά σε απλά πράγματα, χειρίζεστε την ρουτίνα και την μονοτονία εύκολα. Σας αρέσει να αισθάνεστε απαραίτητοι, γι ‘αυτό βοηθάτε πάντα τους άλλους ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν παρεμβαίνετε στη ζώνη άνεσής τους. Δεν μπορείτε να σταθείτε σε συγκρούσεις και μπορείτε πάντα να διασκεδάσετε τους ανθρώπους και να τους κάνετε να γελάσουν.

Είστε ένας πολύ προσγειωμένος, πρακτικός, τρυφερός, αξιόπιστος και πιστός συνεργάτης. Βλέπετε αυτόν τον κόσμο όπως είναι, χωρίς να προσπαθείτε να ηγηθείτε και να χειριστείτε.

10% γυναίκες, 8% άνδρες

INTP – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝ

Ένας φιλόσοφος, δεν σας αρέσει πάρα πολύ η εκφραστικότητα. Πάντα ψάχνετε ήρεμα συναισθήματα και άνεση. Είστε πολύ προσεκτικοί κατά τη λήψη αποφάσεων, προτιμώντας να αναλύσετε και να βρείτε συνδέσεις μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Είστε πολύ ευαίσθητοι στις αλλαγές και δεν τις χειρίζεστε εύκολα. Προσπαθείτε πάντοτε να συλλέγετε όλα τα γεγονότα, τις σκέψεις και τις ιδέες σας και γι ‘αυτό και είστε πολύ συχνά σε υπερένταση.

5% άνδρες, 2% γυναίκες

INFJ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Είστε τέλειοι στο να αισθάνεστε τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους. Μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσεις και τα κρυμμένα ταλέντα, γι ‘αυτό και οι άνθρωποι αναζητούν συμβουλές από εσάς. Ωστόσο, είστε πολύ ευάλωτοι και δεν μπορείτε να αντέξετε την επιθετικότητα και την έλλειψη αγάπης.

Η κινητήρια δύναμη σας είναι η διαίσθηση, που δεν στοχεύει παρά στο εσωτερικό. Αυτός ο τύπος ατόμου δεν σταματά ποτέ να μαθαίνει, θεωρώντας ότι η αυτο-ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα. Γνωρίζοντας τον εαυτό σας, βοηθάτε τους άλλους.

2% γυναίκες, 1% άνδρες

INTJ – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ

Έχετε τον πλουσιότερο εσωτερικό κόσμο από όπου παίρνετε τις απίστευτες ιδέες σας. Επιδιώκετε την αριστεία και θέλετε να βελτιώσετε τα πάντα και όλους.

Ωστόσο, έχετε κάποιες δυσκολίες στις σχέσεις με τους ανθρώπους, πολύ συχνά αποστασιοποιώντας τον εαυτό σας για να δείξετε την ανεξαρτησία σας. Μπορείτε να ορίσετε προτεραιότητες και να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας.

3% άνδρες, 1% γυναίκες

ISFJ – ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

Δεν μπορείτε να αντέξετε τις ψευδαισθήσεις και την ανειλικρίνεια στις σχέσεις. Διακρίνετε τους «ξένους» και τους κρατάτε σε απόσταση αμέσως. Για τους ανθρώπους «μέσα στον κύκλο σας», κάνετε τα πάντα και ποτέ δεν ζητάτε τίποτα σε αντάλλαγμα.

Είσαι προσεκτικός με τις λέξεις και τις πράξεις σας. Είστε ευγενικοί και φροντίζετε, βλέπετε τον κύριο στόχο σας και βοηθάτε τους ανθρώπους για να τους κάνετε πιο ευτυχισμένους.

19% γυναίκες, 8% άνδρες

ISTP – ΤΕΧΝΙΤΗΣ

Ο τεχνίτης, κατά κανόνα, έχει μια τεχνική νοοτροπία και θέλει να κάνει τα πράγματα με το χέρι. Δεν βιάζεστε με τη λήψη αποφάσεων και πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να ζυγιάσετε δύο φορές τα πράγματα από το να κάνετε ένα λάθος. Ωστόσο, πληρείτε πάντα τις προθεσμίες και είστε πολύ ακριβής από τη φύση σας.

Αντιλαμβάνεστε αυτόν τον κόσμο μέσα από συναισθήματα και η γνώμη σας για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας είναι πολύ αντικειμενική και συγκεκριμένη. Από τη φύση σας, είστε επικοινωνιακοί, αλλά θα αρνηθείτε την επικοινωνία μόλις αισθανθείτε ανειλικρίνεια.

9% άνδρες, 2% γυναίκες

ISTJ – ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ

Σκεπτόμενος, σκεπτικός, υπεύθυνος. Είστε αξιόπιστοι, αλλά ποτέ δεν παίρνετε τα πράγματα όπως είναι, αναλύοντας πάντα τις νέες εισερχόμενες πληροφορίες. Δεν ενδιαφέρεστε για μακροπρόθεσμη επικοινωνία και προτιμάτε την επίσημη επικοινωνία μόνο κατά τη διάρκεια της συντροφιάς. Στοχεύετε στο τελικό αποτέλεσμα.

Σας αρέσει η αυστηρότητα και η τάξη, και πολύ συχνά είστε σχολαστικοί. Δεν ζείτε στα όνειρά σας, μόνο στο «εδώ και τώρα».

15% άνδρες, 7% γυναίκες

tilestwra.com και periergaa / Image by Anastasia Gepp from Pixabay