Χρήσιμες Θεραπευτικές Συχνότητες Ήχου

9 Πολύ Χρήσιμες Θεραπευτικές Συχνότητες Ήχου που πολλοί αμφισβητούν
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στον σημερινό κόσμο με γρήγορο ρυθμό, όπου το στρες και το άγχος φαίνεται να είναι σταθεροί σύντροφοι, οι άνθρωποι αναζητούν όλο και περισσότερο εναλλακτικές μεθόδους για να βρουν ειρήνη, ισορροπία και θεραπεία. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα ιδέα που κερδίζει δημοτικότητα είναι αυτή των συχνοτήτων Solfeggio.

Τι ακριβώς είναι όμως οι θεραπευτικές συχνότητες ήχου; Έχουν ιστορικό υπόβαθρο ή είναι απλώς προϊόν ψευδοεπιστήμης; Ας ανοίξουμε την πύλη στη συναρπαστική ιστορία τους και ας εξερευνήσουμε την εγκυρότητά τους.

Τι είναι οι συχνότητες Solfeggio

Το Solfeggio Frequencies αναφέρεται σε ένα σύνολο αρχαίων μουσικών τόνων που πιστεύεται ότι έχουν τεράστιες θεραπευτικές ιδιότητες και πνευματική σημασία.

Αυτές οι συχνότητες αντιπροσωπεύονται από μια ακολουθία έξι συγκεκριμένων ηχητικών δονήσεων, η καθεμία πιστεύεται ότι αντηχεί με διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης συνείδησης και των ενεργειακών κέντρων.

Ακούστε εδώ τις Συχνότητες Solfeggio

Οι συχνότητες είναι οι εξής: 174 Hz, 285 Hz, 396 Hz, 417 Hz, 528 Hz και 639 Hz – ενώ αυθαίρετα έχουν προστεθεί και προσέθεσαν ακόμη 3 συχνότητες (174, 285, 963 Hz)

  • 174Hz- 12 (3) Απομάκρυνση πόνου
  • 285Hz- 15 (6) Επιρροή ενεργειακών πεδίων
  • 396Hz- 18 (9) Απελευθέρωση ενοχών και φόβων
  • 417Hz- 12 (3) Αναίρεση καταστάσεων και διευκόλυνση των αλλαγών
  • 528Hz- 15 (6) Μεταμόρφωση και Θαύματα (επιδιόρθωση του DNA)
  • 639Ηz- 18 (9) Σύνδεση/ Σχέσεις
  • 741Hz- 12 (3) Έκφραση/ Λύσεις
  • 852Hz- 15 (6) Επιστροφή στην πνευματική σειρά
  • 963Hz- 18 (9) Σύνδεση με τον Κόσμο: Αφύπνιση

με τις 174, 285, 963 Hz να θεωρούνται από ορισμένους κύκλους ως αυθαίρετες προσθήκες.

Η προέλευση

Η προέλευση των συχνοτήτων Solfeggio θα μπορούσε να εντοπιστεί στα Γρηγοριανά άσματα της Μεσαιωνικής περιόδου.

Αυτά τα άσματα, όταν τραγουδιούνται χρησιμοποιώντας τις συλλαβές σολφέζ (Do-Re-Mi-Fa-Sol-La-Si), πιστεύεται ότι επικαλούνται θεϊκές ευλογίες και θεραπευτικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες συχνότητες που σχετίζονται με αυτές τις συλλαβές ανακαλύφθηκαν εκ νέου αργότερα τη δεκαετία του 1970 από τον Δρ. Joseph Puleo, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τις βρήκε κωδικοποιημένες στη Βίβλο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Επιστήμη ή ψευδοεπιστήμη;

Τώρα τίθεται το ερώτημα: Είναι οι συχνότητες Solfeggio επιστημονικά έγκυρες ή απλώς ψευδοεπιστήμη;

Η απάντηση δεν είναι άσπρο και μαύρο. Ενώ ορισμένες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει θετικές επιδράσεις ορισμένων συχνοτήτων στην ανθρώπινη φυσιολογία και την ψυχική ευεξία, τα στοιχεία που υποστηρίζουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς των συχνοτήτων Solfeggio είναι περιορισμένα.

Διαβάστε επίσης: Συχνότητες: Η Απαγορευμένη Γνώση

Από τη μία πλευρά, οι θιασώτες υποστηρίζουν ότι αυτές οι συχνότητες αντηχούν με τις φυσικές συχνότητες του σύμπαντος, προάγοντας τη θεραπεία, την πνευματική ανάπτυξη και ακόμη και την επιδιόρθωση του DNA. Πιστεύουν ότι αυτές οι δονήσεις μπορούν να ευθυγραμμίσουν και να αποκαταστήσουν την ισορροπία στα ενεργειακά κέντρα του σώματός μας, γνωστά ως τσάκρα, οδηγώντας σε διάφορα οφέλη όπως μειωμένο άγχος, ενισχυμένη δημιουργικότητα και βελτίωση της συνολικής ευεξίας.

Από την άλλη πλευρά, οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι η έλλειψη αυστηρής επιστημονικής έρευνας και εμπειρικών αποδεικτικών στοιχείων κάνει τις Συχνότητες Solfeggio τίποτα περισσότερο από μία ψευδοεπιστήμη. Ισχυρίζονται ότι τυχόν θετικά αποτελέσματα που βιώνουν τα άτομα μπορεί να αποδοθούν στο φαινόμενο εικονικού φαρμάκου ή απλώς στη χαλάρωση που προκαλείται από την καταπραϋντική μουσική.

Σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr, οι 9 θεραπευτικές συχνότητες (συχνότητες solfeggio), αποτελούν ακόμη μια ψευδοεπιστημονική προσέγγιση που εντάσσεται στο πλαίσιο των ηχοθεραπειών.

Η δύναμη της ηχοθεραπείας

Ενώ η κριτική εξακολουθεί να είναι ανοιχτή σχετικά με την εγκυρότητα των συχνοτήτων Solfeggio, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την αυξανόμενη δημοτικότητα της ηχοθεραπείας και τα πιθανά οφέλη της.

Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες συχνότητες ήχου μπορούν πράγματι να επηρεάσουν τα μοτίβα των εγκεφαλικών κυμάτων, να προκαλέσουν χαλάρωση και ακόμη και να ανακουφίσουν τον σωματικό πόνο – αλλά αυτό δεν συμβαίνει και σε όλους.

Η ηχοθεραπεία, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες πρακτικές που βασίζονται σε στοιχεία, όπως ο διαλογισμός και η επίγνωση, μπορεί να προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση για τη θεραπεία και την ευεξία.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο

Οι Συχνότητες Solfeggio μπορεί να παραμείνουν αντικείμενο συζήτησης, με τους υποστηρικτές να ισχυρίζονται τις βαθιές επιπτώσεις τους και τους σκεπτικιστές να αμφισβητούν την επιστημονική τους εγκυρότητα.

Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: η δύναμη του ήχου, της μουσικής και των κραδασμών στα συναισθήματα και την ευημερία μας είναι αναμφισβήτητη. Είτε πιστεύετε είτε όχι στους συγκεκριμένους προαναφερθέντες ισχυρισμούς είτε όχι, η εξερεύνηση του κόσμου της ηχοθεραπείας και των πιθανών πλεονεκτημάτων της μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και μεταμορφωτικό ταξίδι.

Τελικά, η επιλογή βρίσκεται στα χέρια σας. Αγκαλιάστε τις μελωδίες που αντηχούν στην ψυχή σας και αφήστε τη δύναμη της μουσικής και του ήχου να σας καθοδηγήσουν στην προσωπική σας πορεία προς τη θεραπεία και την αυτοανακάλυψη.

diadrastika / Image by Peace,love,happiness from Pixabay