Όλυμπος

Υπάρχουν Υπόγειοι Θόλοι στον Όλυμπο;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το Μυθικό Βουνό του Ολύμπου φαίνεται να κρύβει πολύ περισσότερα μυστικά από όσα πιστεύουμε. Και… ίσως, δεν είναι τόσο «μυθικό» όσο θα ήθελαν να μας πείσουν. Θρύλοι, μύθοι, κάποιες παράξενες αλήθειες και πολλά νεομυθολογικά στοιχεία έχουν αναμιχθεί τόσο πολύ που κάνουν το μυστήριο του Ολύμπου ακόμα πιο δύσβατο από τα ίδια τα μονοπάτια του, όπως το ερώτημα: Υπάρχουν υπόγειοι θόλοι στον Όλυμπο;

Πολλές φορές, δεν είναι εύκολο να διακρίνει κανείς που τελειώνει ο «μύθος» και που ξεκινάει η πραγματικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την αλήθεια και, μάλιστα, δεν διστάζουν να την φανερώσουν δημόσια, όπως στην γνωστή τηλεοπτική εκπομπή “Οι Πύλες του Ανεξήγητου”…

Διαβάστε επίσης: Όλυμπος. Ανεξήγητα και μυστήριες ιστορίες για το βουνό των Ελλήνων θεών

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω μας το προσφέρει ο Βασίλης Μπαντίδης από το λογαριασμό του στο dailymotion και είναι ένα απόσπασμα από την εκπομπή του Νίκου Χαρδαβέλα “Πύλες του Ανεξήγητου” στο τότε κανάλι ALTER. Ο συνομιλητής εξηγεί στους παρουσιαστές τι βλέπουμε σε μια φωτογραφία που δείχνει την πιθανότητα να υπάρχουν υπόγειοι θόλοι στον Όλυμπο:

Υπόγειοι θόλοι στον Όλυμπο;

Πρόκειται για φωτογράφιση με ακτινοβολία Γάμα. Είναι μια ειδική τεχνολογία και η φωτογράφιση αυτή δείχνει υπέδαφος του Ολύμπου, σε υψόμετρο 1900 μέτρων περίπου. Βλέπουμε ένα σχηματισμό ή μια σειρά από αντικείμενα. Κοντά στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, 15 μέτρα από την επιφάνεια. Η φωτογραφία προέρχεται από αυστριακούς αρχαιοκάπηλους.

Με βάση αυτό το μικρό κομμάτι οπτικού υλικού, όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς, η φωτογραφία δείχνει μέσα στον Όλυμπο, κάτω από το έδαφος, κάπου στα 15 μέτρα, να υπάρχει ένας θόλος, ή ένας χώρος σπηλαίου, μέσα στον οποίο εμφανίζονται κάποια αντικείμενα, πέντε στη σειρά, τα οποία μοιάζουν να συνδέονται μεταξύ τους. Με την φαντασία μας θα μπορούσαν να είναι κάποιο είδος άγνωστης αρχαίας τεχνολογίας που κρύβεται εκεί. Επίσης, θα μπορούσαν να είναι κάποια ιπτάμενα σκάφη, ίσως, εξωγήινης προέλευσης που. Ειδικά στην περίπτωση αυτή θα επιβεβαίωναν διάφορες φήμες, νεομυθολογικές τάσεις ή λαϊκές προσδοκίες ότι μέσα στο Όλυμπο κρύβονται διαστημόπλοια των Ολύμπιων θεών.

Άραγε, να υπάρχουν, λοιπόν, υπόγειοι θόλοι στο βουνό των Θεών και τι δραστηριότητα μπορεί να λαμβάνει χώρα εκεί; Αν και δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από άλλα επιστημονικά στοιχεία ότι η φωτογραφία είναι αυθεντική, το όλο θέμα έχει ενδιαφέρον στους φίλους και λάτρεις του μυστηρίου, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να κάνουν τη φαντασία τους να γίνει περισσότερο δημιουργική. Δείτε το βίντεο με τίτλο: Υπάρχουν υπόγειοι θόλοι στον Όλυμπο?? (Διαβάστε επίσης: Ο Όλυμπος Κρύβει Μέσα του Μία Εξωγήινη Βάση)

diadrastika / Image by Nature_Shots from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.