Ο Όλυμπος Κρύβει Μέσα του Μία Εξωγήινη Βάση

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Ξέρετε τον Όλυμπο; Έχετε ακούσει για το βουνό των Θεών; Η ελληνική μυθολογία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ιστορία της ανθρωπότητας. Και υπάρχουν ιερά μέρη όπως αυτό το βουνό, ύψους σχεδόν 3.000 μέτρων, που βρίσκεται στην Ελλάδα και φαίνεται πως εξακολουθεί να κρύβει πολλά μυστικά.

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες για τον Όλυμπο. Ακόμα και αν δεν τον έχουμε επισκεφθεί ποτέ, μπορεί να έχουμε διαβάσει ή να παρακολουθήσει ντοκιμαντέρ σχετικά με αυτόν. Ωστόσο, για κάποιους, ο Όλυμπος, με τα 2.918 μέτρα ύψος, δεν είναι απλά το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Ακόμα και σήμερα έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην ιστορία και τη μυθολογία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακριβώς κάτω από αυτόν τον πέτρινο γίγαντα βρίσκεται η αρχαία πόλη Δίον, η οποία ήταν ένα σημαντικό κέντρο προσκυνήματος ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ. Αυτή η μυστηριώδης πόλη θεωρείται ως ένα ξεχωριστό μέρος στη Γη, ένα μέρος όπου σου κόβεται η ανάσα και παράλληλα μεταδίδει ένα διαφορετικό είδος ενέργειας. Λέγεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήρθε στο Δίον πριν προχωρήσει στην μεγάλη κατάκτηση της Ασίας. Αυτό και μόνο δείχνει ότι υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο σχετικά με αυτό το μέρος. Βλέπετε, όλα τα μέρη που επισκέφθηκε είχαν μία πολύ συγκεκριμένη ιδιότητα και ενέργεια.

Όμως, τι συμβαίνει με τον Όλυμπο; Ήταν μόνο το ύψος του που γοήτευσε τους αρχαίους Έλληνες και χαρακτήρισαν το μέρος ως την κατοικία των θεών; Είναι γνωστό τοις πάση ότι οι γνώσεις τους ήταν τεράστιες σε πολλούς τομείς. Είναι δυνατόν, έτσι απλά, να απέτυχαν και να απέδωσαν στον Όλυμπο θρησκόληπτες και δεισιδαίμονες πτυχώσεις που ποτέ στην πραγματικότητα δεν είχε; Ήταν οι γνώσεις τους τόσο ελλιπείς που δεν είχαν άλλη εξήγηση να προσφέρουν;

Οι Έλληνες γοητεύτηκαν από τον Όλυμπο και πίστευαν σθεναρά ότι οι θεοί ζούσαν σε αυτό το βουνό. Ποιοι ήταν αυτοί οι θεοί; Γήινοι βασιλείς ή αρχηγοί επισκέπτες από έναν άλλο πλανήτη, από άλλα ηλιακά συστήματα;

Στις μέρες μας, μπορούμε να τα δούμε όλα αυτά με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Όταν μιλάμε για κεραυνό, φωτιά, καπνό, τρομακτικό ήχο, θεούς από τα αστέρια. Όλα αυτά θα μπορούσαν να συνδέονται με έναν μοναδικό τρόπο: Διαστημόπλοια που ανεβαίνουν αφήνοντας πίσω τους φωτιά, καπνό και τρομερούς βόμβους.

Το ιδανικό ερώτημα που, ίσως, πρέπει να αναζητήσει κάποιος είναι, αν υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι αρχαίοι Έλληνες έπεσαν έξω. Μπορεί ο Αριστοτέλης και τόσοι άλλοι που έγραψαν τόνους βιβλίων για τα μετεωρολογικά φαινόμενα, ακόμα και για το Βόρειο Σέλας να μην μπορούσαν να ξεχωρίσουν απλά καθημερινά πράγματα που έφερνε η Φύση, από την επιστημονική φαντασία της ύπαρξης θεών που πετούσαν με πύρινα άρματα; (Διαβάστε επίσης: Η αρχαία Ερμηνεία του Αριστοτέλη για το Βόρειο Σέλας)

Υπάρχει κάποια πιθανότητα ότι αυτοί οι θεοί που διαβάζουμε στην μυθολογία σήμερα να είναι πραγματικά προχωρημένα όντα που κατεβαίνουν στη Γη, στον Όλυμπο; Πόσο πιθανό είναι να υπάρχει κάπου μέσα στον Όλυμπο εξωγήινη τεχνολογία, μία εξωγήινη βάση; Λέγεται, μάλιστα, ότι μια σπηλιά που ονομάζεται Τσακαλόπετρα έχει κινήσει το ενδιαφέρον επιστημόνων της NASA. Μπορεί να αληθεύει αυτό; Κι αν ναι, τι ακριβώς ερευνούσαν;

Τι κρύβει ο Όλυμπος μέσα του;

Άραγε, υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτό το μέρος ήταν πραγματικά εξωγήινο, μία εξωγήινη βάση; (Διαβάστε επίσης: Υπάρχουν Υπόγειοι Θόλοι στον Όλυμπο;) Υπάρχουν αναφορές σε αναλαμπές φώτων, σε νεφέλες που μάλλον δεν ήταν τα σύννεφα όπως τα ξέρουμε και τα εννοούμε σήμερα. Τρομεροί ήχοι βροντούσαν που προέρχονταν από τον Όλυμπο. Αλλά πού είναι τώρα, όλα αυτά; Ήταν μία φαντασιακή ερμηνεία φυσικών φαινομένων;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μία ομάδα πεζοπόρων, αναρριχητών και ορειβατών πήγαν στον Βόρειο Όλυμπο. Aνάμεσά τους ο γνωστός επαφικός με το ψευδώνυμο Διοσπολίτης ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, επικοινωνεί με του Ολύμπιους στο Σπήλαιο των Ολύμπων της Χίου. Έφτασαν σε ένα πολύ συγκεκριμένο μέρος, εκεί όπου συχνά έχουν αναφερθεί από τα πεδινά, πηγές φωτός, θεάσεις UFO ακόμα και μικρών πόλεων. Η ομάδα, έκρινε πως δεν ήθελε να προσδιορίσει ποιο είναι το σημείο αυτό, για να αποφευχθεί τυχών μαζική προσέλευση.

Αφού ακολούθησαν τη γνωστή και προσημειωμένη διαδρομή, στη συνέχεια βγήκαν από αυτήν και ακολούθησαν ένα μονοπάτι που δεν είναι χαραγμένο σε κανένα χάρτη. Μετά από λίγη ώρα βρέθηκαν σε ένα άνοιγμα με εκπληκτική θέα. Το σημείο ήταν τέτοιο που μπορούσαν να κατασκηνώσουν. Αφού έστησαν τις σκηνές και έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν, είχε σουρουπώσει. Κάθισαν γύρω από τη φωτιά και με την καθοδήγηση του Διοσπολίτη προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την ενέργεια που έχει αυτό το βουνό. Δεν τα κατάφεραν όλοι, αλλά όσοι τα κατάφεραν σε κάποιο βαθμό, είχαν μία εξαιρετική εμπειρία.

Αρχικά είπαν ό,τι ένιωσαν το βουνό, την ανάσα του, το σφυγμό του. Ήταν ζωντανός. Δεν ήταν απλά ένας όγκος, ο ψηλότερος στην Ελλάδα. Ήταν κάτι που μόνο η προσωπική εμπειρία εκεί, μπορεί να σε κάνει να το αισθανθείς. Στη συνέχεια, ο ένας μετά τον άλλο, είπαν ότι ο σφυγμός που άκουγαν, δεν ήταν ένα παλμός, αλλά πολλαπλοί. Σα να χτυπούσαν πολλές καρδιές μαζί σε διαφορετικά σημεία στο εσωτερικό του βουνού. Είχαν την αίσθηση ότι μέσα του το βουνό ήταν κατοικημένο από ζωντανούς οργανισμούς. Μέσα στον Όλυμπο υπήρχε μία ολόκληρη πόλη από ζωντανά και ευφυή όντα.

Στο τέλος, όταν βγήκαν από αυτή την εντύπωση και συζητούσαν για τις εμπειρίες τους, κάποιος είπε ότι “ο Όλυμπος κρύβει μέσα του μία εξωγήινη βάση”. “Δεν την ένιωσα σαν εξωγήινη”, αποκρίθηκε κάποιος άλλος. “Τα πλάσματα εκεί μέσα τα ένιωσα σαν συγγενείς, με κάποιο τρόπο, αλλά χωρίς να είναι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω”. Πολλοί συμφώνησαν με αυτή την εμπειρία. “Δεν παύουν, όμως, τα όντα εκεί μέσα να μην είναι άνθρωποι – αν και με ανθρώπινα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά”, είπε ο πρώτος, “και αφού δεν είναι άνθρωποι, μόνο εξωγήινοι που ζουν κρυφά εκεί μέσα μπορεί να είναι”, συμπλήρωσε. Δυο είπαν ότι είδαν αυτόφωτες μεγάλες λαμπερές σφαίρες που κυκλοφορούσαν εκεί μέσα σε διάφορα επίπεδα. Στο τέλος, όλοι αναρωτήθηκαν αν αυτά που βίωσαν νοητικά είχαν σχέση με τους θεούς του Ολύμπου. Ο Διοσπολίτης δεν εξέφρασε άποψη για να μην επηρεάσει την ομάδα.

Την άλλη μέρα το πρωί, αφού μάζεψαν τα πράγματά τους για να επιστρέψουν, υποσχέθηκαν να μην πουν σε κανέναν για τις εμπειρίες τους. Δεν κράτησαν όλοι το λόγο τους. Δεν άντεξαν και μοιράστηκαν αυτό που έζησαν. Όταν, μέρες μετά η ομάδα συγκεντρώθηκε ξανά, μέλη της ανέφεραν τα αποτέλεσμα από τη διήγηση της ιστορίας τους σε μερικούς φίλους και λίγους συγγενείς. Κάποιοι τους πίστεψαν, άλλοι γέλασαν και τους είπαν γραφικούς και ψεκασμένους, ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που πρότειναν ότι η ομάδα έπεσε θύμα υποβολής από τον Διοσπολίτη είτε ότι από κάποιο σημείο κι έπειτα ήταν θέμα αυθυποβολής, ή ότι είχαν πάθει μαζική παράκρουση. Η ομάδα, όμως, δεν πτοήθηκε. Όλοι ήταν πεπεισμένοι πως ο Όλυμπος κρύβει μέσα του μία εξωγήινη βάση.

*Η ιστορία και τα ονόματα είναι φανταστικά, προϊόν μυθοπλασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε ανταποκρίνονται σε αυτήν. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι καθαρή σύμπτωση.

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay