Η «Χαμένη Πυραμίδα» στο Abu Rawash της Αιγύπτου. Μια ακραία υπόθεση πέρα από την κλασική αρχαιολογία

Η «Χαμένη Πυραμίδα» στο Abu Rawash της Αιγύπτου. Μια ακραία υπόθεση πέρα από την κλασική αρχαιολογία

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τον πραγματικό σκοπό των Πυραμίδων στη Γη; Όχι μόνο για όσες υπάρχουν στην Αίγυπτο αλλά σε όλο τον κόσμο; Γιατί οι αρχαίοι πολιτισμοί δημιούργησαν πυραμίδες σε όλη την υφήλιο πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια; Επιπλέον, γιατί πολλές από αυτές τις μεγαλοπρεπείς αρχαίες δομές είναι τόσο εξωφρενικά παρόμοιες; Υπήρξε ένας αρχαίος πολιτισμός που ακολούθησε τα ίδια σχέδια κατασκευής πριν από χιλιάδες χρόνια; Εάν όχι, πώς μπορεί να είναι δυνατόν, διαφορετικοί και απομακρυσμένοι μεταξύ τους πολιτισμοί να ακολούθησαν παρόμοια αρχιτεκτονικά σχέδια;

Κι αν ακολουθούσαν ένα κοινό-παρόμοιο σχέδιο στην αρχαιότητα, ποιος ήταν ο πρώτος που το σκέφτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια; Αλλά, η συνέχεια των ερωτήσεων, για το «πώς» κατασκευάστηκαν, ίσως, δεν είναι και τόσο σημαντικό μπροστά στο «γιατί». Γιατί οι αρχαίοι κατασκεύασαν πυραμίδες κατά κύριο και πρώτο λόγο; Ήταν απλοί τάφοι, όπως αναφέρουν οι κρατούντες λόγιοι; Εναλλακτικά, αναρωτιόμαστε: μήπως είναι πιθανό ότι αυτά τα αρχαία μνημεία είχαν έναν πολύ διαφορετικό σκοπό, άγνωστο στην σύγχρονη επιστήμη;

Είναι δυνατόν οι μεγαλοπρεπείς πυραμίδες που τοποθετούνται σε όλο τον κόσμο να έχουν συγκεκριμένους σκοπούς που ξεπερνούν τη σημερινή νόηση; Επιπλέον, τι γίνεται αν ήταν μέρος μιας χαμένης τεχνολογίας που «εγκαταστάθηκε» σε όλο τον πλανήτη χιλιάδες χρόνια πριν; Πολλοί ερευνητές έχουν προτείνει, όλα αυτά τα χρόνια, ότι οι Πυραμίδες σε όλο τον κόσμο τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες από τους αρχαίους πολιτισμούς, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο πυραμίδων που είχε μόνο ένα στόχο: Να αξιοποιήσει τη φυσική ενέργεια του πλανήτη μας.

Μια από τις πιο περίεργες πιθανές πυραμίδες – ή τουλάχιστον ό, τι έχει απομείνει από αυτήν – βρίσκεται στο Abu Rawash, 8 χιλιόμετρα από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Εκεί, θα βρούμε την τοποθεσία της πιο βόρειας πιθανής πυραμίδας της αρχαίας Αιγύπτου, που συνήθως αναφέρεται ως «η Χαμένη Πυραμίδα». Λέμε, συνεχώς, πιθανή πυραμίδα, επειδή δεν είνσι βέβαιο από τους ίδιους τους αρχαιολόγους εάν στην ολοκληρωμένη μορφή της θα σχημάτιζε μια πυραμίδα ή κάποια άλλη δομή, όπως ένας ναός.

Ενώ πολλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτή η πυραμίδα δεν τελείωσε ποτέ, η αρχαιολογική κοινότητα συμφωνεί ότι όχι μόνο τελείωσε κατά την αρχαιότητα, αλλά ήταν περίπου το ίδιο μέγεθος (ή και μεγαλύτερο) της Πυραμίδας του Μυκερίνου στο Οροπέδιο της Γκίζας. Άλλοι ερευνητές εκτιμούν ότι η «Χαμένη Πυραμίδα» στο Abu Rawash μπορεί να ήταν η υψηλότερη πυραμίδα που χτίστηκε ποτέ στα 722 πόδια (περίπου 220 μέτρα), κάνοντάς την περίπου 240 πόδια (περίπου 73 μέτρα) ψηλότερη από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Μάλιστα, πιστεύεται ότι ήταν αρχικά η πιο όμορφη από τις πυραμίδες, με εξωτερικό γυαλισμένο, εισαγόμενο γρανίτη, ασβεστόλιθο και στην κορυφή είχε ένα ξεχωριστό πυραμίδιον. Το αρχαίο όνομα της Πυραμίδας ήταν «Djedefre’s Starry Sky», δηλαδή κάτι σαν «ο έναστρος ουρανός του Djedefre», (όπου ο γνωστός στα ελληνικά Ρετζεντέφ ήταν ένας Φαραώ της 4ης δυναστείας του Παλαιού Βασιλείου).

Αλλά, ποιό είναι περίεργο σχετικά με την Πυραμίδα του Djedefre στο Abu Rawash; Λοιπόν, μία από τις πιο αξιοσημείωτες λεπτομέρειες είναι ότι το πάνω μέρος της δομής έχει «φαινομενικά εξαφανιστεί». Κι εδώ δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά. Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ή – αν ολοκληρώθηκε – κάποιοι την γκρέμισαν, σχεδόν συθέμελα; Κι αν συνέβη το τελευταίο, τότε τι απέγιναν τα κομμάτια της; Ίσως, οικοδομικά υλικά, θα μπορούσε να ήταν μια απάντηση. Σύμφωνα με τη wikipedia η Πυραμίδα του Djedefre, είναι πιθανόν η ολοκληρωμένη πυραμίδα να αποδομήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία προκειμένου να κατασκευάσουν τα δικά τους κατασκευαστικά έργα μετά την κατάκτηση της Αιγύπτου υπό τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο.

Υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις, υποθέσεις και θεωρίες για τον αν ήταν πράγματι μία πυραμίδα, αν ολοκληρώθηκε ή όχι και, τέλος πάντων, πως έφτασε στις μέρες μας να είναι σα να μην υπήρξε ποτέ. Από εδώ και κάτω ξεκινά μια παράδοξη υπόθεση πέρα από την κλασική αρχαιλογία. Αν δεν είστε λάτρεις τόσο υπερβολικών και ακραίων θεωριών, καλό είναι να μην προχωρήσετε.

Όπως επισημαίνει ο Brien Foerster, – συγγραφέας βιβλίων εναλλακτικής έρευνας, με κύριο ενδιαφέρον σε αρχαία μυστήρια και αρχαίες εξωτικές τεχνολογίες – κατά την εξερεύνησή του στον αρχαιολογικό χώρο του Abu Rawash, λέει ότι η «Χαμένη Πυραμίδα» μπορεί να ήταν μέρος ενός συστήματος ενεργειακού δικτύου – μίας εγκατάστασης πριν από χιλιάδες χρόνια σε μια περιοχή που ονομαζόταν «η γη του Όσιρη», κατά την προ-δυναστική περίοδο της Αρχαίας Αιγύπτου. Αυτή η περίοδος είναι μια εποχή που οι «ουράνιοι» ηγεμόνες, «θεοί», κυβερνούσαν τη γη των Φαραώ. Κάνει τη σκέψη ότι είναι πιθανό το πάνω μέρος της Πυραμίδας στο Abu Rawash να εξερράγη πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια, εξαιτίας μιας αποσταθεροποίησης ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για την «Χαμένη Πυραμίδα» στο Abu Rawash είναι το γεγονός ότι το εσωτερικό της στο υπέδαφος είναι εξ ολοκλήρου προσβάσιμο με τα πόδια. Μόλις μπείτε μέσα, θα παρατηρήσετε το τεράστιο όγκο της εργασίας που έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσει η πραγματική φάση της κατασκευής. Η Πυραμίδα στο Abu Rawash χτίστηκε πάνω σε ένα λόφο που σημαίνει ότι οι αρχαίοι οικοδόμοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν το μνημειώδες έργο, όχι μόνο να μεταφέρουν μεγαλιθικά κομμάτια βράχων στην περιοχή και να φτιάξουν μια πυραμίδα αλλά και ένα λόφο. Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που φαίνονται μέσα σε αυτό που παραμένει από την πιθανή πυραμίδα, εγείρουν επίσης περισσότερες ερωτήσεις από όσες απαντήσεις μπορούν να υπάρξουν.

Μα, θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο, πως είναι δυνατό να γκρεμίστηκε πριν 10-12 χιλιάδες χρόνια αφού η κατασκευή της, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, αποδίδεται στον Djedefre, γιο και διάδοχο του βασιλιά Khufu, τον Χέοπα, δηλαδή. Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Αυτού του είδους οι θεωρίες έχουν σαν δεδομένο ότι ορισμένες πυραμίδες, όπως π.χ. η πιο γνωστή, η μεγάλη, του Χέοπα, προυπήρχαν των αρχαίων Αιγυπτίων, ότι είναι προκατακλυσμιαίες και η χρονολόγησή τους πάει πολύ βαθιά πίσω στο χρόνο, στην εποχή της μυθολογικής Αιγύπτου, τότε που οι θεοί είχαν ιπτάμενα άρματα και πέταγαν. Είναι εξωτικές θεωρίες, ακραίες, υπερβολικές. Γι’ αυτό υπήρξε και η προειδοποίηση.

Άραγε, κατά πόσο θα ήταν πιθανό, όπως υποστηρίζει ο Brien Foerster, η Πυραμίδα στο Abu Rawash να ήταν ένα από τα πολλά αρχαία «εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» που είχαν δημιουργηθεί από τους αρχαίους πολιτισμούς πριν από χιλιάδες χρόνια; Και αν ήταν αυτό, τι έκανε το πάνω μέρος της να εξαφανιστεί ή να εκτιναχθεί; Είναι πιθανό η Πυραμίδα στο Abu Rawash να εξερράγη πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια, λόγω της αποσταθεροποίησης ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος; Ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση;

Φυσικά, υπάρχουν και οι προγειωμένες εξηγήσεις, απλά δεν έχουν διατυπωθεί ακόμα ή δεν έχουν διασταυρωθεί και τεκμηριωθεί επιστημονικά. Γι αυτό και όλα αυτά αποτελούν ένα μυστήριο. Και η γοητεία ενός μυστηρίου είναι η υπερβολή του που, μερικές φορές, φαντάζει πιο πειστική, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι αληθινή και πραγματική. Όμως άλλο να τα λέμε κι άλλο να τα βλέπετε. Παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο που γυρίστηκε στην «Χαμένη Πυραμίδα» μια από τις πιο αινιγματικές και «άγνωστες» πυραμίδες για τους περισσότερους από εμάς, με τίτλο: Did One Of The Egyptian Pyramids Explode 12,000 Years Ago?

diadrastika