Γνωστός Ζωγράφος Συνάντησε Εξωγήινους και Μεταφέρει το Μήνυμά τους

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε κάπου έξω στο ύπαιθρο και βλέπετε ένα UFO μπροστά σας ή μερικούς εξωγήινους να σας πλησιάζουν. Τι θα κάνατε; Θα τρέχατε αλαφιασμένοι να ξεφύγετε; Θα πλησιάζατε περισσότερο; Θα βγάζατε το κινητό σας για να φωτογραφίσετε το συμβάν ή για μερικές selfies μαζί τους;

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα της ύπαρξης των εξωγήινων. Ακόμα κι αν έχουν δει στον νυχτερινό ουρανό κινούμενα λαμπερά φώτα από το μπαλκόνι τους και τράβηξαν με άνεση φωτογραφίες τους, δεν είναι εύκολο να πιστέψουμε -ούτε και οι ίδιο το πιστεύουν στην πλειοψηφία τους – ότι θα αντιδρούσαν με την ίδια ψυχραιμία, αν δεν υπήρχε αυτή η μεγάλη απόσταση ασφαλείας ανάμεσά τους. Μπορεί και να λιποθυμούσαν αν έβλεπαν ένα εξωγήινο να προσγειώνετε στην βεράντα τους.

Διαβάστε επίσης: Η απαγωγή από εξωγήινους ενός άντρα που συντάραξε την Ιταλία

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει σε επαφή, πρόσωπο με πρόσωπο με άλλα όντα, αλλά ήταν πολύ φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι. Όχι μόνο για να τραβήξουν μία φωτογραφία με το κινητό τους αλλά ούτε για να το εμπιστευτούν ακόμα και στον πιο κολλητό τους φίλο. Υπάρχει ένα μεγάλο στίγμα γύρω από τους εξωγήινους και τους ιπτάμενους δίσκους τους, τα οποία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα συστημικά ΜΜΕ αλλά και στο Hollywood.

Λοιπόν, αυτό δεν ισχύει για τον Ισπανό καλλιτέχνη Robert Llimós.

Ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Βραζιλία, ο Robert πήγε για μια βόλτα μόνος του. Πήρε ένα μολύβι και ένα χαρτί. Βρήκε ένα μέρος για να καθίσει και κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, συνειδητοποίησε ότι μπροστά του στεκόταν ένα UFO.

Ο Ρόμπερτ εξηγεί: «Ένα παράθυρο άνοιξε με δύο μορφές να με κοιτάζουν. (Πρέπει να ήταν ένα) βασιλικό ζευγάρι. Είχαν μακριούς λαιμούς, παραμορφωμένα κρανία και μαύρα μάτια. Εκείνη φορούσε μια μικρή τιάρα στο κεφάλι της».

Ο Robert πιστεύει ότι οι εξωγήινοι που τον επισκέφθηκαν, επέλεξαν να  έρθουν σε επαφή ειδικά με αυτόν, λόγω των δεξιοτήτων του στην ζωγραφική και την γλυπτική. Θεωρεί ότι ήδη γνώριζαν τις καλλιτεχνικές του ικανότητες και ότι ήξεραν ότι μπορούσε να απεικονίσει με ακρίβεια την όψη τους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Παρά τα διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά τους, ο Ρόμπερτ ένιωθε ότι δεν προσπαθούσαν να τον βλάψουν, αλλά να τον βοηθήσουν.

Ο Robert εξηγεί: «Είναι σαν μεγαλύτεροι αδελφοί μας που θέλουν να μας βοηθήσουν και όχι να μας βλάψουν».

Αφού, λοιπόν, είδε το UFO και το εξωγήινο ζευγάρι, πρόσωπο με πρόσωπο, εμπνεύστηκε να μοιραστεί τις εμπειρίες του μέσω της τέχνης του. Με το να ζωγραφίσει αυτά που είδε, ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για τους εξωγήινους, έτσι ώστε όταν θα επιστρέψουν τελικά, οι άνθρωποι να μην φοβούνται τις εμφανίσεις τους.

«Ο ρόλος μου είναι να μειώσω τον φόβο (των ανθρώπων) προς αυτούς πριν κάνουν την επιστροφή τους. Κάνω αυτή τη δουλειά, ώστε να μην φοβάσαι να βλέπεις μια φιγούρα με μακρύ λαιμό και λέπια. Ίσως σε 20 χρόνια, οι άνθρωποι να έχουν δει αυτές τις φιγούρες και τότε να πουν: Αυτός ο τρελός άνθρωπος είχε δίκιο!»

Δεν ήταν πάντα εύκολο για τον Robert.

«Μερικοί από τους ανθρώπους γύρω μου το καταλαβαίνουν και το αποδέχονται αυτό και κάποιοι δεν το κάνουν. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να πιστέψεις. Πρέπει να πιστεύω πολλά πράγματα που δεν βλέπω. Όταν τα ζωγραφίζω, γίνονται απτά. Θα ήθελα να τους δω ξανά», λέει.

Ουσιαστικά, αυτό είναι και το μήνυμα που μεταφέρει. Ότι, τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι εξωγήινοι, σε όποια φυλή και αν ανήκουν, φαίνεται να επιστρέφουν ειρηνικά, φιλικά και με σκοπό να βοηθήσουν -ακόμα και αν το δέρμα τους μοιάζει ή είναι γεμάτο με φολίδες, όπως των ερπετών. Οι άνθρωποι πρέπει να τους εμπιστευτούν αλλά και να συνηθίσουν την όψη και την παρουσία τους.

Εσείς; Θα το κάνατε;

Διαβάστε επίσης: Εξωγήινοι Μέσα στη Γη και σύνδρομο Folie à deux

Μπορείτε να δείτε περισσότερα από τα έργα τέχνης του Robert στην ιστοσελίδα του εδώ. Εάν ενδιαφέρεστε να ακούσετε την ιστορία του Robert, όπως είπε ο ίδιος, μπορείτε να δείτε αυτή τη συνέντευξή του στο VICE εδώ, απ όπου προέρχονται και τα αποσπάσματα.

After Seeing Aliens, This Artist Is Delivering A Message From Space

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

If You See These Beings…

diadrastika