Η Βυθισμένη Πυραμίδα 20.000 ετών, Εκεί που ο Πλάτωνας Τοποθέτησε την Ατλαντίδα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Ατλαντίδα Βρέθηκε! Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας πάρα πολύ καλός τίτλος, καθώς τα ευρήματα είναι, ενδεχομένως, περισσότερα από αρκετά για να τον υποστηρίξουν.

Πολλοί θεωρητικοί αλλά και ερασιτέχνες «κυνηγοί»της «βυθισμένης πόλης» έχουν περάσει χρόνια προσπαθώντας να ανακαλύψουν την μυθική μητρόπολη, η οποία γράφτηκε για πρώτη φορά από τον φιλόσοφο Πλάτωνα, με βάση πληροφορίες που έλαβε με αρχική πηγή Αιγύπτιο ιερέα.

Πάρα πολλοί πιστεύουν ότι η Ατλαντίδα ήταν ένα πραγματικό μέρος και κάποτε ήταν η κυρίαρχη δύναμη του κόσμου, πριν από μια φυσική καταστροφή που βύθισε ολόκληρο το νησί στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την Daily Star Online υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που έχουν αναδειχτεί στο διαδίκτυο από διάφορους χρήστες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αποδεικνύουν την ύπαρξη της αρχαίας πόλης. Τα κλιπάκια αυτά που κατά καιρούς ανεβαίνουν στο YouTube είναι αρκετά διασκεδαστικά για τους σκεπτικιστές, αλλά αρκετά σοβαρά για όσους θέλουν να τα εκλάβουν ως τέτοια. Αρκετά από τα ενδεικτικά στοιχεία έχουν εντοπιστεί με την χρήση του λογισμικού χαρτογράφησης Google Earth.

Ας δούμε, λοιπόν, ένα σύντομο χρονικό:

Η «βυθισμένη πόλη» βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας

Το διαδίκτυο εκτοξεύθηκε στα ύψη και οι χρήστες του καταλήφθηκαν από φρενίτιδα όταν το 2011, ένα βίντεο φαινόταν να δείχνει το περίγραμμα ενός αρχαίου οικισμού – στη μέση του ωκεανού.

Η εικόνα από την πορτογαλική γειτονιά των Αζόρων έδειχνε ένα τετράγωνο σχήμα γεμάτο με τέλεια ευθείες γραμμές μέσα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Περισσότεροι από 4,4 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τα «στοιχεία» που δημοσιεύθηκαν στο YouTube με τον τίτλο: «ATLANTIS found on Google Earth – GIGANT CITY!!!»

Πολλοί viewers έσπευσαν να σχολιάσουν τι πιθανότητες να είναι ή να μην είναι, ότι η περιοχή θα πρέπει να «διερευνηθεί», καθώς θα μπορούσε να πρόκειται για μία άλλη άλλη αρχαία βυθισμένη πόλη. Αυτό, ίσως, είναι και το πιθανότερο, καθώς όπως παρατήρησαν αρκετοί και επεσήμαναν ότι ο Πλάτων περιγράφει την Ατλαντίδα ως κυκλική, όχι ως τετράγωνη.

Η Μεγάλη «μάζα εδάφους» μήκους 413 μιλίων που βρίσκεται κάτω από τις Αζόρες

Ο γνωστός θεωρητικός για τα ΑΤΙΑ, Blake Cousins αντιλήφθηκε ότι οι Αζόρες «κάθονται» πάνω σε μια τεράστια γήινη μάζα στον ωκεανό.

Χρησιμοποιώντας το Google Earth, ο Blake μέτρησε αυτό το πλάτος σε 413 μίλια (περίπου 664 χλμ) το οποίο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, είναι παρόμοιο με το μέγεθος που περιέγραψε ο Πλάτωνας.

Στη συνέχεια εξέτασε τα ίδια τα νησιά και ανακάλυψε διάφορες κυκλικές λίμνες και οροσειρές.

«Κατά τη γνώμη μου, τα στοιχεία του Google Earth είναι αρκετά σαφή και εκπληκτικά», δήλωσε ο Blake και πρόσθεσε: «Αυτά τα δαχτυλίδια μέσα στους δακτυλίους μέσα στα δαχτυλίδια είναι ακριβώς όπως περιγράφεται από τον Πλάτωνα και ολόκληρη η έκταση είναι περίπου τόσο μεγάλη όσο την περιγράφει ο Πλάτωνας».

Μπορεί όλα αυτά να τα ειρωνεύονται μερικοί, όμως, τα πράγματα φαίνεται ότι σοβαρεύουν. Ας δούμε γιατί.

Η βυθισμένη πυραμίδα στις Αζόρες

Οι Αζόρες είναι ένα σύνολο εννέα ηφαιστειακών νησιών που βρίσκονται πάνω από χίλια περίπου χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα.

Ακριβώς δίπλα στα νησιά São Miguel και Terceira στις Αζόρες, οι ερευνητές φέρεται να έχουν εντοπίσει μια τεράστια δομή που βρίσκεται κάτω από τον ωκεανό.

Όπως σημειώνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα αμέτρητα άρθρα από το διαδίκτυο, η πυραμίδα στα ανοικτά των ακτών των Αζορών είναι μια τετράγωνη πυραμίδα, η οποία προσανατολίζεται απόλυτα. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η δομή έχει βυθιστεί εδώ και τουλάχιστον 20.000 χρόνια, ή περίπου την τελευταία εποχή των παγετώνων, όταν οι παγετώνες του πλανήτη μας έλιωσαν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων από την Πορτογαλία, ο Diocleciano Silva ανακάλυψε για πρώτη φορά την υποβρύχια πυραμίδα. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η δομή είναι ύψους τουλάχιστον 60 μέτρων και έχει μια βάση 8000 τετραγωνικών μέτρων.

Ο Silva υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αλιευτικό ταξίδι, όταν ο βαθυμετρικός εξοπλισμός που είχε στο πλοίο του εντόπισε αυτή την παράξενη δομή.

Μιλώντας στο Diário Insular, ο Silva δήλωσε: «Η πυραμίδα είναι τέλεια διαμορφωμένη και προφανώς προσανατολισμένη».

Σημειώστε ότι οι Αζόρες βρίσκονται ακριβώς έξω από τις Στήλες του Ηρακλέους, εκεί που ο Πλάτωνας τοποθετεί την μυθική πόλη, την Ατλαντίδα.

Μπορεί όλα αυτά να είναι συμπτώσεις;

Αφού δείτε τα σχετικά videos, μην ξεχάσατε να μας αφήσετε τα σχόλιά σας:

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Giant Underwater Pyramid Found Near Azores Island (english subtitles)

ATLANTIS found on Google Earth – GIGANT CITY!!!

diadrastika.com