επιγραφή και Σφίγγα

Αρχαία πέτρινη επιγραφή υποδηλώνει ότι η Πυραμίδα και η Σφίγγα ήταν ήδη εκεί ισως πριν την βασιλεία του Χέοπα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Καιρό τώρα, υποστηρίζεται πως υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι όχι μόνο η μεγάλη Σφίγγα, αλλά και η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, είναι κατά πολύ παλαιότερες από ό,τι σήμερα βεβαιώνεται. Ωστόσο, η εκδοχή των αιγυπτιολόγων ότι η πυραμίδα χτίστηκε σαν τάφος και ολοκληρώθηκε περίπου το 2560 π.Χ., στηρίζεται σε μία εγχάραξη που βρέθηκε σε έναν εσωτερικό θάλαμο της πυραμίδας, η οποία ονομάζει μια ομάδα εργασίας, καθώς και μία αναφορά στον φαραώ της 4ης Δυναστείας της αρχαίας Αιγύπτου, τον Χέοπα.

Πέρα από τα επίσημα δεδομένα, είναι πασίγνωστο πως η λεγόμενη Πυραμίδα του Χέοπα, είναι ένα μεγάλο μυστήριο που ακόμα δεν έχει λυθεί, καθώς υποστηρίζεται ότι έχει κατασκευαστεί με τρόπο εντελώς άγνωστο στην σύγχρονη μηχανική οικοδόμησης. Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί χτίζουν θεωρίες για εξωγήινους τεχνίτες ή ότι χρησιμοποιήθηκαν μέσα εντελώς προηγμένης τεχνολογίας που ξεπερνούν την σύγχρονη, από ανθρώπους ενός παλαιότερου κύκλου ζωής.

Διαβάστε επίσης: Πως η Σφίγγα Κρύβει το Μυστικό του Σύμπαντος

Όμως, δεν είναι μόνο κατασκευαστικό το πρόβλημα της δομής. Υπάρχουν εκατοντάδες ερωτήματα που υποστηρίζουν τις σκέψεις αυτές. Για παράδειγμα: γιατί δεν υπάρχουν σκάλες ενσωματωμένες πουθενά; Άραγε, μπορεί αυτό να είναι μία ένδειξη ότι δεν προορίζονταν για ανθρώπους ή ότι δεν χτίστηκαν από αυτούς;

Αν χτίστηκαν από ανθρώπους για ποιο λόγο δεν είναι τόσο προφανές; Για ποιο λόγο δεν είναι ένα αυταπόδεικτο γεγονός; Στην πραγματικότητα, λέγεται ότι υπάρχει ένα αντικείμενο το οποίο πολλοί ακαδημαϊκοί αμφισβητούν. Μάλιστα, ο Zechariah Sitchen το είχε θέσει στα “πρέπει να δείτε”. Αλλά, επειδή πολλοί αμφισβητούν τις μελέτες του Ζαχαρία Σίτσιν ως προς τις πινακίδες των Σουμερίων και των Ανουνάκι, θα δούμε στην συνέχεια πως πολλοί παλαιότεροι από αυτόν πανεπιστημιακοί είχαν παρόμοια άποψη με αυτόν.

Πρόκειται για μία πέτρινη επιγραφή που είναι γνωστή ως “Απογραφή Stela”, την οποία μας άφησε ως κληρονομιά ο βασιλιάς Khufu (Χούφου ή Χέοψ). Δεν υποστηρίζει μόνο το μεγαλύτερο μέρος των υποψιών σχετικά με το οροπέδιο, αλλά είναι μια γραπτή περιγραφή των δραστηριοτήτων των αιγυπτιακών πολιτισμών πάνω στο οροπέδιο, συμπεριλαμβανομένου του τι συνέβη με τη Σφίγγα ή ακριβέστερα με τον Άνουβις.

Ο Σίτσιν έγραψε στο βιβλίο του “Ταξίδια στο μυθικό παρελθόν” ότι το Stela είναι μία αδιάψευστη απόδειξη του ίδιου του Khufu – γνωστότερος σε εμάς ως Χέωψ ή Χέοπας – ότι δεν έχτισε αυτός τη Μεγάλη Πυραμίδα – και ότι τόσο η Πυραμίδα όσο και η Σφίγγα ήταν ήδη εκεί, πριν την βασιλεία του. Όμως, το έργο του Σίτσιν δεν θεωρείται αξιόπιστο (δείτε γιατί).

Δυστυχώς, η “Απογραφή Stela” είναι ένα αμφιλεγόμενο αντικείμενο. Ανακαλύφθηκε σε ένα μικρό ναό αφιερωμένο στη θεά Ίσιδα από τον Auguste Mariette, Γάλλο αρχαιολόγο και αιγυπτιολόγο, το 1858. Η επιγραφή αναφερόταν επίσης στην Ίσιδα ως την «Κυρία της Πυραμίδας», υποδηλώνοντας ότι ο Χέοπας δεν είχε καμία σχέση με αυτήν. Αναφέρει επίσης πώς ο Χούφου περπάτησε επάνω στη Σφίγγα, που ήταν ήδη θαμμένη στην άμμο. Το αρχικό μέγεθος της πέτρινης επιγραφής είναι άγνωστο, καθώς ήταν ήδη κατεστραμμένη, όταν βρέθηκε΄. Ωστόσο είναι κατασκευασμένη από γυαλισμένο γρανίτη και διακοσμημένη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Επιγραφή STELA: Ανατρέπει τα Πάντα για την Μεγάλη Πυραμίδα και την Σφίγγα της Αιγύπτου

Πολλοί αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά της αλλά «δεν αμφισβητήθηκαν όλοι οι Αιγυπτιολόγοι των αρχών του 20ού αιώνα», γράφει ο Sitchin. Ο James H. Breasted συμπεριελάμβανε τον κατάλογο των αποθεμάτων Stela στη λίστα των αντικειμένων της Τέταρτης Δυναστείας. Πίστευε ότι είναι πιθανόν αληθινή επειδή, όπως είπε, “έφερε όλα τα σημάδια της αυθεντικότητας”.

Επίσης, ο Γάλλος Αιγυπολόγος Gaston Maspero στο βιβλίο του “Η Αυγή του Πολιτισμού” δήλωσε σχετικά με το Stela ότι ακόμη και “αν ήταν από μεταγενέστερη εποχή, πρόκειται για ένα αντίγραφο ενός παλαιότερου αυθεντικού τεχνουργήματος και έτσι αποτελεί ένα πραγματικό αρχείο της ζωής και των πράξεων του Χέοπα”.

Διαβάστε επίσης: Κάτω από την Σφίγγα της Αιγύπτου

Ο Auguste Mariette, ο άνθρωπος που ανακάλυψε την λεγόμενη “Απογραφή Stela”, αν και παραδέχτηκε ότι η χρονολόγηση της είναι αμφισβητήσιμη, όμως τα όσα γράφονται σε αυτήν πρέπει να θεωρηθούν ως ιστορικά. Τέλος, σε ότι αφορά την Σφίγγα, το κείμενο δηλώνει ότι ένας κεραυνός έπληξε κάποτε το κεφάλι της, καταστρέφοντας ένα μεγάλο τμήμα του. Ο Χέοπας, στη συνέχεια μετασχημάτισε το κεφάλι σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Ύστερα από όλο αυτό υπάρχουν αρκετοί ισχυρισμοί βάση διαφόρων σχετικών μελετών, ότι η αυθεντική μορφή της Σφίγγας ήταν στην πραγματικότητα ο Άνουβις, με κεφαλή τσακαλιού ή σκύλου, ιερού ζώου του Άνουβι.

Επιγραφή STELA: Ανατρέπει τα Πάντα για την Μεγάλη Πυραμίδα και την Σφίγγα της Αιγύπτου

Πάνω σε αυτό και σε συνδυασμό με το γεγονός οι αρχαίοι Έλληνες είχαν δώσει στη μητρόπολη της λατρείας του το όνομα Κυνόπολις, σκέφτηκαν να υποθέσουν ότι θα μπορούσε να συνδέεται με τον Σκύλο ή αλλιώς “Κύνα”, τον Σείριο που έτσι κι αλλιώς η αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν σε μεγάλη υπόληψη. (Διαβάστε επίσης: Η Σφίγγα της Αιγύπτου είναι ηλικίας 800.000 χρόνων, υποστηρίζει μελέτη) Δείτε και το σχετικό αναλυτικό video με τίτλο “Stela” Explaining Sphinx & Pyramids Found In Giza? Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika