Οι «σωστές» ευχές και η κατάλληλη επιλογή κεριών για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Αν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε τα κεριά μόνο όταν θέλετε να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα ή όταν δεν έχετε ηλεκτρικό ρεύμα, χάνετε όλους τους υπόλοιπους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα αξιοποιήσετε, για να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας!

Πραγματικά, τα κεριά συμμετέχουν σε κάθε είδους τελετουργίες, ομαδικές και προσωπικές. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε τη χρήση τους στις θρησκευτικές τελετές όλων των δογμάτων, που δεν είναι τυχαία. Αλλά και στην καθημερινή μας ζωή, σε κοινωνικές καταστάσεις, όπως με τα κεριά των γενεθλίων.

Η φωτιά είναι μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις του σύμπαντος και ο τρόπος που μετουσιώνει τα υλικά, μετατρέποντάς τα σε αέρια και στάχτη, δημιουργεί την άμεση αναλογία με τις δεήσεις και τις ευχές που ο άνθρωπος θέλει να αναπέμψει προς τους ουρανούς και προς τα θεϊκά όντα που τους κατοικούν.

Το αναμμένο κερί δημιουργεί το είδος της διάθεσης που επιθυμούμε: εορταστική, ρομαντική, ηρεμιστική, λατρευτική. Για όσους έχουν πνευματικές αναζητήσεις, είναι ένα εξαιρετικό μέσον για χαλάρωση και διαλογισμό, καθώς η φλόγα βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση.

Είναι όμως και ένας τρόπος για να εστιάζετε την πρόθεσή σας όταν θέλετε να συμβούν πράγματα, για παράδειγμα να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα ή να συναντήσετε την αγάπη. Κάνοντας μια μικρή, δική σας τελετή, στέλνετε την ευχή σας στον ουρανό, στον Θεό, στο Σύμπαν, στους Αγγέλους σας, σε Εκείνο τέλος πάντων που πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει. Είναι σαν να εξωτερικεύετε την επιθυμία σας και να την αφήνετε στα χέρια των αόρατων φωτεινών δυνάμεων που μπορούν να σας συνδράμουν.

Αλλά όχι μόνο εκεί. Ανάβοντας ένα κερί και εστιάζοντας στην πρόθεσή σας να αποκτήσετε το συγκεκριμένο πράγμα, είναι ταυτόχρονα σαν να δεσμεύεστε κι εσείς ότι θα εργαστείτε γι’ αυτό. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» ισχύει πάντα. Και το δικό σας μερίδιο της προσπάθειας είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε, εσκεμμένα ή όχι.

Οι «σωστές» ευχές

Πέρα όμως από τα πρακτικά της διαδικασίας, θα πρέπει να ξέρετε τι σας επιτρέπεται να ζητήσετε. Οποιαδήποτε δική σας ευχή που, αν πραγματοποιηθεί, θα συνεπάγεται τον πόνο ή την απώλεια για κάποιον άλλο, είναι ανεπίτρεπτη.

Και επιπλέον τις περισσότερες φορές το κακό που επιδιώκει κανείς για κάποιον άλλο, αργά ή γρήγορα επιστρέφει στον ίδιο, με την ίδια ή με μια άλλη μορφή. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να εύχεστε να κερδίσετε την καρδιά κάποιου προσώπου που είναι δεσμευμένο και άρα θα χαλάσετε τη σχέση του ή να επιβουλεύεστε τη θέση ενός άλλου στη δουλειά σας. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την ευτυχία σας, που δεν χρειάζεται να περνούν μέσα από τα… ξένα χωράφια. Εσείς ευχηθείτε να βρείτε την αληθινή αγάπη ή την επαγγελματική επιτυχία, που μπορεί να έρθει από μια άλλη, αναπάντεχη πλευρά και να αποδειχθεί πολύ καλύτερη από εκείνο που αρχικά περιμένατε.

Επίσης δεν μπορείτε να ζητάτε πράγματα για άλλα άτομα χωρίς τη συγκατάθεσή τους και με βάση αυτό που εσείς πιστεύετε πως είναι το καλό τους, ενώ εκείνα έχουν άλλη άποψη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Για παράδειγμα να …βάλει μυαλό ο γιός σας και να σπουδάσει γιατρός, ενώ θέλει να γίνει σκηνοθέτης. Φυσικά μπορείτε να ευχηθείτε να θεραπευτεί ένα δικό σας πρόσωπο που είναι άρρωστο ή να πετύχει το παιδί σας στις εξετάσεις του, αλλά αφού έχετε πάρει την έγκρισή του. Μπορείτε να ευχηθείτε να βελτιωθεί η σχέση σας, αν βλέπετε το ερωτικό ταίρι σας να απομακρύνεται, αλλά εστιάστε σε εκείνο που θα κάνετε εσείς για να το ξαναφέρετε κοντά σας, καταλαβαίνοντας π.χ. τα λάθη σας ή βρίσκοντας τρόπο για ανανεώσετε τη σχέση, όχι ζητώντας να σας ξαναερωτευτεί ο άλλος.

Το καλύτερο είναι οι ευχές σας να αφορούν εσάς και να διατυπώνονται με τρόπο που να μην υπεισέρχεται στη ζωή άλλων. Μπορείτε να ζητάτε πλούτο, αγάπη, ευτυχία, τύχη για τον εαυτό σας. Αλλά είναι καλό να συμπληρώνετε ότι η ευχή που θέλετε να γίνει, ας πραγματοποιηθεί εφόσον θα αποβεί ωφέλιμη για εσάς. Γιατί μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές επιθυμούμε πράγματα που τελικά αποδεικνύεται από τη ζωή ότι δεν είναι εκείνα που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε ή να γίνουμε ουσιαστικά ευτυχισμένοι.

Η κατάλληλη επιλογή των κεριών

Επιστρέφοντας στην πρακτική πλευρά των ευχών με τα κεριά, για να είναι η διαδικασία πιο αποτελεσματική, προτιμήστε να επιλέξετε χρώματα αντίστοιχα με την πρόθεσή σας. Τα χρώματα έχουν το καθένα τη δική του ενεργειακή δόνηση ώστε να ενισχύει εκείνο που θέλετε να πετύχετε. Έτσι τα κατάλληλα χρώματα κεριών για κάθε τομέα της ζωής είναι:

ΚΙΤΡΙΝΟ Ή ΧΡΥΣΑΦΙ για πλούτο, θέληση, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση

ΡΟΖ για έρωτα, δημιουργικότητα, αρμονικές σχέσεις

ΚΟΚΚΙΝΟ για ερωτικό πάθος, σεξ, θάρρος, δύναμη

ΓΑΛΑΖΙΟ για επικοινωνιακή ικανότητα, ευελιξία, σπουδές, ταξίδια, επιχειρηματικές δραστηριότητες, εμπόριο

ΜΠΛΕ και ΒΙΟΛΕΤΙ για επιτυχία, σοφία, πνευματικότητα

ΚΑΦΕ και ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ για ωριμότητα, σταθερότητα, γνώση

ΑΣΗΜΙ για θέματα μητρότητας αλλά και για ανάπτυξη της διαίσθησης

Επειδή τα χρώματα αυτά δεν αφορούν μόνο τα κεριά αλλά και τους κρυστάλλους, μπορείτε να έχετε, μαζί με το αναμμένο κερί σας και έναν ή περισσότερους κρυστάλλους των αντίστοιχων χρωμάτων ή να τους επιλέξετε με βάση το τι μπορεί να κάνει ο καθένας.

Πώς γίνονται οι ευχές με τα κεριά

Είναι σημαντικό να κάνετε την ευχή σας σε ήρεμη ατμόσφαιρα και χωρίς να σας ενοχλούν. Εξασφαλίστε λοιπόν τις κατάλληλες συνθήκες, σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο, όπου θα έχετε τη βεβαιότητα ότι τίποτα δεν θα σας περισπάσει ή διακόψει. Φροντίστε και εσείς να είστε γαλήνιοι. Μαζέψτε ό,τι σας χρειάζεται: το κερί ή τα κεριά σας, αν θέλετε να κάνετε ένα συνδυασμό ευχών, τον αναπτήρα, το κηροπήγιο ή το πιατάκι όπου θα το στηρίξετε, τους κρυστάλλους σας ή κάποια φωτογραφία σχετική με την επιθυμία σας.

Κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε για μερικά λεπτά. Πάρτε το κερί και ανάψτε το ενώ θα σκέφτεστε την επιθυμία σας. Μπορείτε να τη λέτε και μεγαλόφωνα. Συγκεντρωθείτε είτε κοιτάζοντας τη φλόγα του κεριού είτε με τα μάτια κλειστά. Διατυπώστε την επιθυμία σας με θετικό τρόπο, για παράδειγμα όχι λέγοντας «δεν θέλω να φοβάμαι» αλλά «θέλω να έχω θάρρος». Όχι «να μην είμαι μόνος/ να μην αγχώνομαι με τα οικονομικά» αλλά «να έχω ένα σύντροφο που να αγαπώ και με αγαπά/ να έχω οικονομική άνεση» κλπ. Δείτε τον εαυτό σας σαν να βρίσκεται ήδη στην κατάσταση που εύχεστε.

Φανταστείτε με κάθε λεπτομέρεια, πώς είστε και πώς νιώθετε μέσα εκεί. Αν θέλετε έναν σύντροφο, οραματιστείτε πώς θα μοιάζει, τι χαρακτήρα θα έχει, πώς θα είστε μαζί του. Αν θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση σας, δείτε εσάς και το ταίρι σας να απολαμβάνετε τον έρωτά σας μέσα στην αρμονία. Αν θέλετε ένα δικό σας σπίτι, δείτε πώς θα μοιάζει και πώς θα ζείτε εκεί. Σε κάθε κατάσταση που εύχεστε, φροντίστε να βάζετε μέσα τον εαυτό σας και να τη βιώνετε με τη φαντασία σας σαν να έχει ήδη γίνει. Παραμερίστε τις αναστολές και τους φόβους που σας βάζει η λογική σας και βάλτε την καρδιά σας να πυροδοτήσει την πραγματοποίηση της ευχής. Είναι σημαντικό να μη λειτουργήσετε εγκεφαλικά αλλά να το βιώσετε συναισθηματικά, να νιώσετε ολόψυχα σαν να έχει ήδη συμβεί εκείνο που εύχεστε.

Αφιερώστε όσο χρόνο θέλετε σε αυτή τη διαδικασία. Όταν τελειώσετε, ευχαριστήστε τον Θεό ή το Σύμπαν ή οποιαδήποτε άλλη δύναμη και μείνετε με τη βεβαιότητα ότι, αν αυτό που ζητήσατε είναι να γίνει για την ωφέλειά σας, θα γίνει. Έχετε την υπομονή να το περιμένετε. Χωρίς άγχος, χωρίς προσκόλληση, χωρίς εμμονή. Απλώς αφήστε να γίνει.

Το καλύτερο είναι τελειώνοντας να μη σβήσετε το κερί, αλλά να το αφήσετε να καεί εντελώς. Τα απομεινάρια του, φυλάξτε τα για να σας θυμίζουν την επιθυμία σας ή ρίξτε τα να καούν σε τζάκι, αλλά πάντως μην τα πετάξετε στα σκουπίδια.

Εφόσον θα σβήσετε το κερί και θα το ξαναχρησιμοποιήσετε, μην ανάψετε το καμένο φιτίλι. Κόψτε το επάνω μέρος του κεριού ώστε να ελευθερωθεί το άκαυστο φιτίλι. Να ξέρετε πάντως ότι για τις ευχές σας είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε αχρησιμοποίητα κεριά.

Ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος

Ο κατάλληλος χρόνος είναι φυσικά εκείνος που βολεύει για να έχετε την άνεση και την ψυχική διάθεση για το τελετουργικό της ευχής σας. Ωστόσο, αν το συνδυάσετε με ορισμένες χρονικές περιόδους, θα ενισχύσετε την αποτελεσματικότητά του.

Ένας τρόπος να συνδυάσετε τη χρονική συγκυρία με την ευχή σας είναι με βάση τις μέρες της εβδομάδας. Παραδοσιακά, η κάθε μέρα αντιστοιχεί σε έναν πλανήτη (και σε έναν θεό της αρχαιότητας) εξ ου και στις λατινογενείς ξένες γλώσσες αυτό φαίνεται στα ονόματα των ημερών. Αντίστοιχα ο κάθε πλανήτης ενισχύει τις επιδιώξεις σας, όπως ακριβώς και με τα χρώματα των κεριών.

Η Δευτέρα αντιστοιχεί στη Σελήνη και συνδέεται με θέματα μητρότητας, γονιμότητας, συναισθήματος, διαίσθησης.
Η Τρίτη αντιστοιχεί στον Άρη και συνδέεται με το θάρρος, τη μαχητικότητα, το σεξ, την αρρενωπότητα.
Η Τέταρτη αντιστοιχεί στον Ερμή και συνδέεται με την επικοινωνία, τις σπουδές, την επιχειρηματικότητα, τα ταξίδια.
Η Πέμπτη αντιστοιχεί με τον Δία και συνδέεται με την επέκταση, τη δύναμη, την καλοτυχία, τον πλούτο, την επιτυχία, τη γνώση.
Η Παρασκευή αντιστοιχεί στην Αφροδίτη και συνδέεται με τον έρωτα, την ομορφιά, την καλαισθησία, τις αρμονικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα.
Το Σάββατο αντιστοιχεί στον Κρόνο και συνδέεται με τη σοφία, τη σταθερότητα, την αυτοπειθαρχία, την ωριμότητα.
Τέλος, η Κυριακή αντιστοιχεί στον Ήλιο και συνδέεται με την επιτυχία, την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, την αφθονία, τη χαρά της ζωής.

ilovezen.gr και healingeffect.gr και awakengr.com / Image by Myriams-Fotos from Pixabay