Ο τύπος αντίχειρα δείχνει αν κάποιος κρατάει το λόγο και τις υποσχέσεις του

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι γνωστό αυτό που υποστηρίζεται, ότι τα φυσικά χαρακτηριστικά του σώματός μας ευθυγραμμίζονται με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.

Αν δεν το έχετε ξανακούσει, ίσως, να σας φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων στους οποίους επιβεβαιώνεται, όπως για παράδειγμα τι φανερώνει το πρόσωπό μας για την προσωπικότητά μας.

Διαβάστε επίσης: Αν Έχει Αυτό Επάνω του τότε Είναι Ένας Κακός Άνθρωπος

Κάπως έτσι, όπως άλλα φυσικά μέρη του σώματός μας, έτσι και οι αντίχειρές μας, μπορούν να μας πουν πολλά για τον εαυτό μας, αλλά και για άλλους που συναντούμε καθημερινά.

Ας δούμε, λοιπόν, τι αποκαλύπτει ο αντίχειράς σου για τον χαρακτήρα σου, αλλά και την προσωπικότητα των άλλων, εφόσον βρίσκεται ανάμεσα στους 5 κυριότερους και συνηθέστερους τύπους που ακολουθούν, παίρνοντας ως δείγμα τον αντίχειρα στο χέρι που χρησιμοποιείται περισσότερο (αν είστε δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας):

1. Τύπος Α

Η φάλαγγα του νυχιού είναι πιο φουσκωτή

Είστε φιλόδοξοι και προσπαθείτε πάντα για το καλύτερο. Κυνηγάτε τον στόχο σας και η επιθυμία σας να πετύχετε είναι ισχυρή.

Ωστόσο, ενώ οι στόχοι που βάζετε είναι μεγάλοι, μπορείτε να πάθετε εμμονή στην προσπάθειά σας να τους φέρετε σε πέρας, ενώ παράλληλα έχετε μια τάση να υπερβαίνετε τον εαυτό σας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Συμβουλή: Όπως λέει ο Deepak Chopra, “Κρατώντας οτιδήποτε είναι σαν να κρατάτε την αναπνοή σας. Θα πάθετε ασφυξία”. Θα αποδώσετε καλύτερα εάν κόψετε το “κορδόνι” που βρίσκεται ανάμεσα στον στόχο σας και την συναισθηματική και ψυχολογική σας πλευρά.

2. Τύπος Β

Η φάλαγγα πριν το νύχι είναι πιο φουσκωτή

Είστε ταπεινοί και απολαμβάνετε τα απλά πράγματα που έχει να προσφέρει η ζωή. Βρίσκετε την γαλήνη και τη χαρά σε πράγματα που άλλοι τα θεωρούν δεδομένα ή τετριμμένα.

Παρόλα αυτά, συχνά θεωρείτε ότι είστε υπερβολικός στοχαστής και λόγω της τάσης σας να βασίζετε τις αποφάσεις σας στη λογική, είναι πιθανό να κρατήσετε τον εαυτό σας πίσω όταν πρόκειται να ερωτευτείτε. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσατε να χάσετε μερικές υπέροχες ευκαιρίες για να βρείτε έναν πιθανό σύντροφο στην ζωή.

Συμβουλή: Οι άνθρωποι που βασίζουν τις αποφάσεις τους στη λογική, καταλαβαίνουν ότι απλώς «αγαπώντας κάποιον» δεν αρκεί για να διατηρηθεί μια σχέση. Αντί να έχετε αυτή τη νοοτροπία, προσεγγίστε κάθε άτομο ή σχέση ως μια ευκαιρία να απολαύσετε τον εαυτό σας και να γνωρίσετε καλύτερα το άλλο άτομο. Απολαύστε το ταξίδι της ζωής και μην το πάρετε πολύ σοβαρά.

3. Τύπος C

Οι δύο πρώτες φάλαγγες έχουν το ίδιο μέγεθος

Επιδιώκετε την ισορροπία στη ζωή σας. Η θεωρία του Γιν και του Γιανγκ σας οδηγεί! Κατά τη διάρκεια διάφορων ανατροπών, πάντα προσπαθείτε να εντοπίσετε τα καλύτερα στοιχεία από όσα συμβαίνουν. Επιτυγχάνετε τους στόχους σας με την ίδια ποσότητα λογικής και συναισθήματος.

Παράλληλα, είστε άτομο που ενεργείτε σχεδόν πάντα με ένα προγραμματισμένο τρόπο. Ως αποτέλεσμα, έχετε την τάση να υπεραναλύετε τα περισσότερα θέματα, θέτοντας εμπόδια στο δρόμο σας.

Συμβουλή: Ο προγραμματισμός σας κάποια στιγμή μπορεί να εξαντληθεί. Αφήστε την ανάγκη σας να σχεδιάζετε τα πάντα και επιτρέψτε στον εαυτό σας να αναπτυχθεί με πιο ανοικτούς ορίζοντες, πιο συναρπαστικούς και εκπληκτικούς τρόπους.

4. Τύπος D

Ο αντίχειρας είναι περισσότερο καμπύλος και ευλύγιστος

Έχετε ανοιχτό μυαλό. Είστε πραγματικά καλοί στην προσαρμογή σε διαφορετικές καταστάσεις. Καταφέρνετε να επιζείτε. Ακόμα και όταν η ζωή αλλάζει, αλλάζετε κι εσείς μαζί της. Είστε δεκτικοί σε νέες πληροφορίες και μπορείτε να προσαρμόσετε τον εαυτό σας αλλά και τις απόψεις σας με βάση τα νέα δεδομένα.

Όμως, εάν ο αντίχειρά σας είναι πολύ ευέλικτος, τότε μπορεί να σημαίνει ότι είστε αφελείς και ότι μπορεί κάποιος να σας εκμεταλλευτεί πολύ εύκολα.

Συμβουλή: Αν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς αισθάνεστε, τότε ποτέ δεν θα καταφέρουν να εντοπίσουν πώς να σας αντιμετωπίζουν και να σας συμπεριφέρονται. Το να είσαι ευέλικτο άτομο είναι υπέροχο, αλλά για τους χειριστικούς τύπους θα είσαι πάντα ένας στόχος. Καλός είναι, λοιπόν, να αφήνετε τους άλλους να καταλαβαίνουν για το πως αισθάνεστε.

5. Τύπος Ε

Ευθύγραμμος αντίχειρας

Πάντα κρατάτε το λόγο σας και ποτέ δεν σπάτε τις υποσχέσεις που δίνετε. Είστε απλοί, και επιπλέον είστε το είδος του προσώπου που μπορούν οι άλλοι άνθρωποι να εμπιστευτούν. Η αφοσίωσή σας είναι αξιοθαύμαστη και είστε σίγουροι για τις αποφάσεις σας. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να γίνετε αρκετά πεισματάρης οπότε δεν δέχεστε εύκολα να αλλάξετε.

Συμβουλή: Τα νέα πράγματα και οι αλλαγές στη ζωή δεν φέρνουν απαραίτητα άσχημες καταστάσεις. Ανεξάρτητα από το πώς το βλέπετε, οι αλλαγές κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την προσαρμοστικότητά σας μαθαίνοντας να σκεφτείτε ανοιχτόμυαλα. Κάντε μία ενδοσκόπηση και βρείτε τους περιορισμούς που οι ίδιοι έχετε ορίσει για εσάς. Ξεκινήστε και επεκτείνετε τους ορίζοντές σας.

diadrastika / Image by Leopold Böttcher from Pixabay