Η Στήλη Άλατος της Γυναίκας του Λωτ στα Σόδομα και Γόμορρα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ερευνητές από το Ισραήλ μελετούν μια αρχαία σπηλιά αλατιού που συνδέεται με την ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης σχετικά με τα Σόδομα και τα Γόμορρα και υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει μια ανακάλυψη που αλλάζει την ιστορία.

Το Malham Salt Cave κοντά στο νότιο άκρο της Νεκράς Θάλασσας του Ισραήλ είναι ένας σκοτεινός λαβύρινθος με πολλούς διαδρόμους και σήραγγες αλατιού.

Αυτή η αρχαία σπηλιά στο όρος Sodom, αποδείχτηκε ότι είναι η μακρύτερη σπηλιά αλατιού στον κόσμο, μετά από μια εκτεταμένη χαρτογράφηση του εσωτερικού δικτύου της, σύμφωνα με την λεπτομερή έρευνα από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ με την υποστήριξη διεθνών εθελοντών, όπως αναφέρει η βρετανική express.co.uk.

Αλλά, πώς μπορεί να συνδέεται η απίστευτη ανακάλυψη με την Παλαιά Διαθήκη της Βίβλου και την τραγωδία στα Σόδομα και τα Γομόρρα;

Διαβάστε επίσης: Tα Σόδομα και Γόμορρα δεν τα κατέστρεψε ο Θεός αλλά έκρηξη αστεροειδών 10 μεγατόνων, λένε επιστήμονες

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, αυτές οι αμαρτωλές πόλεις καταστράφηκαν με θειάφι και φωτιά ως τιμωρία για τα έκτροπα που γίνονταν.

Όταν ο Θεός διέταξε την οικογένεια του Αβραάμ και του Λωτ να φύγουν, η σύζυγος του τελευταίου γύρισε και κοίταξε πίσω της το χάος, παρά την εντολή να μην το κάνει, οπότε μετατράπηκε σε στήλη άλατος.

Αυτή η απίστευτη βιβλική ιστορία λέγεται ότι “αποτυπώθηκε” σε ένα εύρημα, όπου μια συγκεκριμένη στήλη άλατος κοντά στην είσοδο ονομάστηκε “Σύζυγος του Λωτ”. Ωστόσο, αυτή η στήλη από μόνη της δεν αποδεικνύει ούτε επιβεβαιώνει την ιστορία από την Παλαιά Διαθήκη, καθώς αν και η περιοχή του μεγαλύτερου σπηλαίου από αλάτι στον κόσμο, είναι ένα σημαντικό βιβλικό ορόσημο, η στήλη έχει ύψος 5,5 μέτρα, σύμφωνα με το deadsea.com (όπου μπορείτε να δείτε και την φωτογραφία), γεγονός που δεν συνδράμει στην ιδέα, εκτός κι αν η γυναίκα του Λωτ ήταν γίγαντας, αλλά κάτι τέτοιο δεν διασταυρώνεται από την Γένεση.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika / Image by Enrique Meseguer from Pixabay