Γιατί Δεν Πρέπει να Σκοτώσετε μία Σαρανταποδαρούσα στο Σπίτι σας

Γιατί Δεν Πρέπει να Σκοτώσετε μία Σαρανταποδαρούσα στο Σπίτι σας

Μπορεί να είναι ενάντια στο ένστικτο και τη θέλησή σας, αλλά δεν πρέπει ποτέ να σκοτώνετε μια σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι σας.

Ακόμη κι αν έχετε την ευκαιρία, καλύτερα να το αποφύγετε. Υπάρχουν λίγα έντομα τόσο ανατριχιαστικά και γρήγορα στην κίνηση, όσο αυτές. Δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί και να μην ανατριχιάσει ή φοβηθεί μπροστά τους.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν ανακαλύπτετε τα αγαπημένα τους σημεία. Συνήθως είναι οι δροσερές γωνιές της τουαλέτας, αλλά και του υπόλοιπου σπιτιού. Αν δεν είστε αρκετά προσεκτικοί, ίσως εγκατασταθούν μόνιμα στους χώρους σας. Είναι λογικό να θέλετε να απομακρύνετε τα έντομα, αλλά αντισταθείτε στην επιθυμία να τα σκοτώσετε. Ο λόγος είναι απλός: Δεν πρέπει να την σκοτώσετε, γιατί αυτό αποτρέπει την τουαλέτα σας από το να γεμίσει με άλλα πλάσματα.

Αντίθετα με τις άλλες σαρανταποδαρούσες, το συγκεκριμένο είδος έχει πιο κοντό σώμα και μοιάζει με μια ψεύτικη βλεφαρίδα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να σκοτώσετε ένα έντομο σαν κι αυτό.

Ενώ μπορεί να σας προκαλούν φόβο, αυτά τα πλάσματα είναι η καλύτερη άμυνα της φύσης ενάντια σε άλλα έντομα.

Σκεφτείτε πως η σαρανταποδαρούσα είναι τρομακτική, αλλά καταναλώνει άλλους απρόσκλητους επισκέπτες. Οι αγαπημένες της τροφές είναι τα μυρμήγκια, οι αράχνες, οι κοριοί, οι κατσαρίδες και τα ασημόψαρα.

Ειδικότερα, κάθε αρθρόποδο που βρίσκεται στο σπίτι σας, είναι ένα απόλυτο δείπνο για μια τέτοια σαρανταποδαρούσα.

Τα ασημόψαρα και οι σαρανταποδαρούσες, απολαμβάνουν τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως τις δροσερές και υγρές γωνιές. Αν εντοπίσετε μια σαρανταποδαρούσα να βγαίνει από την αποχέτευση αλλά δεν υπάρχουν ασημόψαρα, τότε μπορείτε να την ευχαριστήσετε που τα εξολόθρευσε.

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τις αφήσετε να κυκλοφορούν στο σπίτι. Έχουν μια κακή συνήθεια: εξαφανίζονται από τις κρυψώνες τους και προχωρούν πολύ γρήγορα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diaforetiko.gr μέσω periergaa