Μήνυμα από την Γαλαξιακή Ομοσπονδία Φωτός
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε πραγματικά μόνοι στο σύμπαν; Για να διαβάζετε αυτό το άρθρο, μάλλον έχετε τη αίσθηση – αν όχι τη βεβαιότητα – ότι δεν είμαστε μόνοι. Η ιδέα της εξωγήινης ζωής είναι εδώ και πολύ καιρό αντικείμενο έρευνας και εικασιών για τους ανθρώπους. Αρκετοί θεωρούν την ίδρυση μία Γαλαξιακής Ομοσπονδίας Φωτός ως πραγματικότητα, λόγω πληροφοριών από προσωπικές εμπειρίες.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι τέτοιο. Μόνο οι σκεπτικιστές απορρίπτουν εύκολα τέτοιους ισχυρισμούς, λόγω έλλειψης χειροπιαστών στοιχείων και αποδείξεων. Για χάρη της συζήτησης ας δεχτούμε ότι είναι γεγονός.

Λέγεται ότι η Γαλαξιακή Ομοσπονδία Φωτός έχει ιδρυθεί ή αποτελείται από πολιτισμούς Τύπου Ι, Τύπου ΙΙ και Τύπου ΙΙΙ – όταν εμείς είμαστε Τύπου 0, σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση μορφών ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Οι Τρεις Τύποι Εξωγήινων Πολιτισμών και Εμείς

Ένα, ίσως, ατυχές παράδειγμα εκλαΐκευσης θα ήταν πως αυτοί οι πολιτισμοί είναι επιπέδου Γυμνασίου, Λυκείου και Πανεπιστημίου τη στιγμή που εμείς μόλις έχουμε μπει στην τρίτη δημοτικού και σε περίπου 200 χρόνια μπορεί να έχουμε τελειώσει την έκτη.

Ενδεχομένως δεν θα θεωρούσαν σωστό να μας πλησιάσουν και να μας τροφοδοτήσουν γνώσεις για να πηδάμε τις τάξεις γρηγορότερα. Δεν αναφερόμαστε σε έναν οξυδερκή μαθητή, αλλά σε μία ολόκληρη τάξη που αποτελείται από περίπου 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ποιο όμως θα μπορούσε να είναι το μήνυμα που θα επιχειρούσαν να στείλουν αυτοί οι προηγμένοι πολιτισμοί σε εμάς, τους κατοίκους της Γης; Είναι ένα ερώτημα που έχει πυροδοτήσει αμέτρητες συζητήσεις και συζητήσεις μεταξύ επιστημόνων, φιλοσόφων και ενθουσιωδών.

Μήνυμα Ειρήνης και Ενότητας

Μερικοί πιστεύουν ότι η Γαλαξιακή Ομοσπονδία του Φωτός θα μπορούσε να μας προσεγγίσει με ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας.

Ίσως έχουν δει τις συγκρούσεις και τις διαιρέσεις που μαστίζουν τον πλανήτη μας και ελπίζουν να μας καθοδηγήσουν προς μια πιο αρμονική ύπαρξη. Είμαστε μαθητές που δεν προσέχουμε όλοι στο μάθημα και στα διαλείμματα, ενώ οι περισσότεροι παίζουν, αρκετοί τσακώνονται και εκφοβίζουν τους άλλους.

Διαβάστε επίσης: Οι Εξωγήινοι Περπάτησαν στη Γη σε ένα άγνωστο παρελθόν

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η προηγμένη τεχνολογία και η σοφία τους θα μπορούσαν να μας προσφέρουν ανεκτίμητες γνώσεις για το πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε καλύτερα μεταξύ μας και με το περιβάλλον μας.

Προειδοποιητικό Μήνυμα

Άλλοι εικάζουν ότι το μήνυμα από τη Γαλαξιακή Ομοσπονδία του Φωτός θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό.

Με την ταχεία πρόοδο της δικής μας τεχνολογίας και τη δυνατότητα για καταστροφικές ικανότητες, είναι πιθανό αυτοί οι προηγμένοι πολιτισμοί να μας προειδοποιούν ενάντια στους κινδύνους της δικής μας ύβρεως.

Η καθοδήγησή τους θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τις παγίδες της ανεξέλεγκτης τεχνολογικής ανάπτυξης και να μας κατευθύνουν προς ένα πιο βιώσιμο και υπεύθυνο μέλλον.

Η ύπαρξη αυτών των προηγμένων πολιτισμών

Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που είναι πιο δύσπιστοι, αμφισβητώντας την ίδια την ύπαρξη αυτών των προηγμένων πολιτισμών και τις προθέσεις τους.

Διαβάστε επίσης: Μέλη της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας του Φωτός βοηθούν τον πλανήτη μας για θεραπεία και ευδαιμονία

Αλλά ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις κάποιου, η ιδέα της επαφής με εξωγήινα όντα, της δυνατότητας ανάπτυξης και συνεργασίας πέρα ​​από τον πλανήτη μας προϋποθέτει την μεταξύ μας αρμονική συνύπαρξη.

Καθώς συνεχίζουμε να συλλογιζόμαστε το πιθανό μήνυμα από τη Γαλαξιακή Ομοσπονδία του Φωτός, είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε το θέμα με ανοιχτό μυαλό και μια αίσθηση απορίας. Η ύπαρξη αυτών των προηγμένων πολιτισμών δεν θα έπρεπε να μας αναγκάζει να γίνουμε φρόνιμοι, αλλά να το φροντίζουμε από μόνοι μας.

Είτε το μήνυμα είναι ένα μήνυμα ειρήνης, προειδοποίησης ή κάτι εντελώς απροσδόκητο, η δυνατότητα επαφής με προηγμένους πολιτισμούς μας προσφέρει την ευκαιρία να διευρύνουμε την κατανόησή μας για τον κόσμο και τη θέση μας μέσα σε αυτόν.

Έτσι, καθώς κοιτάμε προς τα αστέρια με περιέργεια και προσμονή, ας κρατήσουμε την καρδιά και το μυαλό μας ανοιχτά στα πιθανά μηνύματα που μπορεί να μας περιμένουν από τη Γαλαξιακή Ομοσπονδία του Φωτός και γενικότερα από πιο εξελιγμένους και προηγμένους πολιτισμούς, από εμάς.

Εξάλλου, το σύμπαν είναι ένα απέραντο και μυστηριώδες μέρος και οι δυνατότητες σύνδεσης και ανακάλυψης είναι ατελείωτες

diadrastika / Image by JCK5D from Pixabay