Το Μαγνητικό Πεδίο Αναρρώνει Ύστερα από Επέμβαση των Ανδρομέδιων

Το Μαγνητικό Πεδίο Αναρρώνει Ύστερα από Επέμβαση των Ανδρομέδιων

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Επιστήμονες αναφέρουν ότι στο μαγνητικό πεδίο της Γης συμβαίνουν ασυνήθιστα πράγματα και ότι σε κάποια φάση μπορεί να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από τα συνηθισμένα. Παρόλο που έχει υποστηριχτεί ότι δεν περιμένουμε κάποια αναστροφή του μαγνητικού πεδίου, φαίνεται ότι ήδη συμβαίνει κάτι που είναι επίσης απίστευτα παράξενο.

Ως γνωστόν, όπως διαβάζουμε στο earth-chronicles.com, σύμφωνα με σχετικές μελέτες, ο πυρήνας της Γης είναι καυτός και δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο που προστατεύει τον πλανήτη μας από καταστροφικούς ηλιακούς ανέμους.

Αυτό το πεδίο είναι ιδιαίτερα ζωτικό για όλα τα όντα στην Γη, ωστόσο τα τελευταία 200 χρόνια φαίνεται πως έχει αποδυναμωθεί κατά 15%. Το μαγνητικό πεδίο είναι μια ασπίδα που αποτρέπει την επιβλαβή ραδιενέργεια και επεκτείνεται χιλιάδες χιλιόμετρα στο διάστημα ενώ ο μαγνητισμός του επηρεάζει τα πάντα, τεχνητά και μη.

Παλιότερα, οι πόλοι του Βορρά και του Νότου γυρνούσαν κάθε 200 ή 300 χιλιάδες χρόνια. Το γεγονός ότι η τελευταία αλλαγή των πόλων φαίνεται να έγινε πριν 780 χιλιάδες σημαίνει ότι αυτή η διαδικασία έχει αργήσει.

Τα τελευταία δεδομένα λήφθηκαν από το European Space Agency’s Swarm satellites, που ανιχνεύει το μαγνητικό πεδίο και πιθανόν να υποδεικνύει ότι αυτή η αλλαγή είναι επικείμενη. Οι δορυφόροι μας επιτρέπουν να μελετήσουμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στον πυρήνα της Γης, όπου από εκεί ξεκινά αυτό το πεδίο.

Οι παρατηρήσεις των ερευνητών υποδεικνύουν ότι ο λιωμένος σίδηρος και το νικέλιο παίρνουν ενέργεια από τον πυρήνα της Γης ο οποίος δημιουργεί το μαγνητικό πεδίο. Παρόλα αυτά οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν πως συμβαίνει αυτό και το ερμηνεύουν ως μία «ανησυχητική δραστηριότητα» και λένε ότι το μαγνητικό πεδίο προετοιμάζεται για την αλλαγή των πόλων.

Ένα γκρουπ με επιστήμονες από όλο τον κόσμο, σύγκριναν την τρέχουσα ταχύτητα του μαγνητικού πεδίου της Γης, με τις συνθήκες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Lachamp (πριν περίπου 41.400 χρόνια) και της εκδήλωσης Lake Mono (πριν περίπου 34.000 χρόνια). Και στις δύο αυτές υποθέσεις, το μαγνητικό πεδίο της Γης «ανάρρωνε», και η αλλαγή των πόλων δεν συνέβη. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα

Ένα μέλος της ομάδας, ο Richard Holm του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ λέει: «Υπάρχουν σκέψεις ότι η αναστροφή των πόλων ή η μετατόπιση, πλησιάζει. Ωστόσο, μετά από μελέτες πάνω στις τελευταίες δύο μετατοπίσεις, έχει φανεί ότι καμία από αυτές δεν μοιάζει με αυτές τις αλλαγές του γεωμαγνητικού πεδίου, επομένως πιστεύουμε ότι ένα συμβάν σαν και αυτό δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο. Αντίθετα, η έρευνα που διεξάγεται δείχνει ότι το αδύναμο μαγνητικό πεδίο θα “αναρρώσει” χωρίς ειδικές συνέπειες, οπότε δεν θα αντιστραφούν οι πόλοι.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Στη νέα του αναφορά, ο Daniel Baker, ο οποίος είναι υπεύθυνος του Laboratory of Atmospheric and Space Physics στο πανεπιστήμιο του Colorado στο Boulder, υποστηρίζει ότι αν συμβεί η αναστροφή των πόλων, μερικές περιοχές του πλανήτη θα “ερημωθούν”, διότι δεν θα μπορεί να ζήσει κανείς χωρίς ηλεκτρισμό, ο οποίος θα είναι πλέον ανεπαρκής.

Ωστόσο, φαίνεται πως η ανθρωπότητα θα επιβιώσει από την αναστροφή των πόλων, αλλά με παράπλευρες απώλειες στους τεχνητούς δορυφόρους, στην επικοινωνία και στον ηλεκτρισμό.

Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα ότι αυτό θα επηρεάσει την θερμοκρασία και το κλίμα του πλανήτη, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι, τι επιπτώσεις πρόκειται να υπάρξουν, εξάλλου η τελευταία αναστροφή των πόλων έγινε πριν 780 χιλιάδες χρόνια.

Αλλά, ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω απώλειες ή καταστροφές κατά την διάρκεια αυτής της αναστροφής στο μέλλον;

Όπως και να έχει, πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτή η “ανάρωση” οφείλεται στην επέμβαση των Ανδρομέδιων, οι οποίοι πρόσφατα έστειλαν σχετικό Μήνυμα Προειδοποίησης προς την Ανθρωπότητα. Εφόσον δεχτούμε αυτό που μεταφέρει ο Alex Collier, τότε οι Ανδρομέδιοι είναι οι εγγυητές αυτής της ομαλότητας. Άραγε ξαναεπενέβησαν πριν 34.000 και 41.400 χρόνια πριν οι Ανδρομέδιοι για κάποιο άγνωστο λόγο;

diadrastika.com