Ανακάλυψαν το Μεγάλο «Αφεντικό» του Σύμπαντος οι Αστρονόμοι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, δάση, θάλασσες, την Γη, το ηλιακό μας σύστημα, γαλαξίες… Αλλά τι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από όλα αυτά; Ο Θεός, ίσως, θα έλεγαν κάποιοι.

Αν νομίζατε, λοιπόν, ότι ο Γαλαξίας μας ή ένα σμήνος από γαλαξίες, είναι κάτι μεγάλο, τότε περιμένετε μέχρι να ακούσετε για το Great Wall του BOSS. Οι αστρονόμοι λένε ότι βρήκαν τη μεγαλύτερη δομή στο σύμπαν και το ονόμασαν το BOSS Great Wall. Σε κάπως ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να αποδωθεί ως το Σινικό Τείχος του Αφεντικού, ή πολύ απλά σε ελεεύθερη απόδοση: το Μεγάλο Αφεντικό.

Διαβάστε επίσης: Είχε Δίκιο ο Ορφέας; Αστρονόμοι Βρήκαν το «Κοσμικό Φίδι»

Το BOSS είναι μεγάλο. Πολύ μεγάλο. Τόσο μεγάλο που όταν ένα άστρο γεννιέται από τη μία πλευρά του “εξέχοντος όγκου” BOSS, χρειάζονται ένα δισεκατομμύριο χρόνια για να φτάσει το φως του στην άλλη πλευρά.

Τι είναι το BOSS; Είναι ένα τείχος. Ένα Μεγάλο Τείχος. Ένα τεράστιο συγκρότημα που αποτελείται από περισσότερους από 800 γαλαξίες και ζυγίζει 10.000 φορές περισσότερο από το Γαλαξία μας, ενώ βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο μέρος του διαστήματος.

Διαβάστε επίσης: Η NASA Εντόπισε Ένα Εξωτερικό «Τείχος» στα Όρια του Ηλιακού μας Συστήματος

Περιέχει τέσσερα υπερσμήνη που περιέχουν 830 γαλαξίες και αναδύεται στο διάστημα περίπου 5 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη. Μοιάζει και ακούγεται τρομακτικό, αλλά η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Cornell και στην The Washington Post

Αν καθίσουμε να το συγκρίνουμε το υπερσμήνος Laniakea που περιλαμβάνει τον δικό μας Γαλαξία, τότε θα διαπιστώσουμε ότι είναι υπερδιπλάσιο. Παρεμπιπτόντως, ίσως, είναι ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι η Κοσμική Κειτονιά μας Laniakea, μοιάζει με ένα τεράστιο μινωικό Έψιλον.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika