Καλλιτεχνική απεικόνιση (art work) με απόδοση στον Jim Cooper από το Pixabay

Ανακαλύφθηκαν Τεράστια Κενά Κάτω από το Θιβέτ. Πύλες που Κάποιοι Σφράγισαν στο Παρελθόν;

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, νόησης και επινόησης, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Μία παράξενη θεωρία φαίνεται πως είναι στα πρόθυρα να ξεδιπλωθεί καθώς μία επιστημονική μελέτη έκανε μία μάλλον συνταρακτική διάγνωση στην ευρύτερη περιοχή του Θιβέτ και της Ινδίας. Όπως διαβάζουμε στο earth-chronicles.com η μελέτη βασίζεται στην εξέταση γεωλογικών φαινομένων που έχουν να κάνουν με ένα παρελθόν που, ωστόσο, επηρεάζει το μέλλον της περιοχής. Η σύγκρουση των τεκτονικών πλακών της Ινδίας και της Ευρασίας οδήγησε στο γεγονός ότι ο μανδύας της Γης κάτω από τη μελλοντική χερσόνησο Hindustan «έσπασε» σε τέσσερα χωριστά τμήματα, δημιουργώντας “κενά”. Αυτό είναι το συμπέρασμα από γεωλόγους που δημοσίευσαν ένα άρθρο στο περιοδικό PNAS.

«Η σύγκρουση των ινδικών και ευρασιατικών πλακών όχι μόνο δημιούργησε τη μελλοντική Ανατολική Ασία αλλά προκάλεσε επίσης και μερικούς από τους ισχυρότερους και πιο θανατηφόρους σεισμούς στην ιστορία. Η παρουσία τέτοιων κενών στο μανδύα εξηγεί γιατί ισχυροί σεισμοί δεν συμβαίνουν πλέον σε όλες, παρά μόνο σε ορισμένες περιοχές του Θιβέτ», λέει ο Xiaodong Song του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Η Ινδία, σε αντίθεση με πολλές άλλες περιοχές της Ευρασίας, είναι ένα είδος γεωλογικού “μετανάστη”. Δεν ήταν μέρος μιας γιγαντιαίας τεκτονικής πλάκας της Ευρασίας αρχικά, αλλά προσχώρησε στην ήπειρό μας σχετικά πρόσφατα, περίπου πριν 65-70 εκατομμύρια χρόνια. Πριν από αυτό, ήταν μέρος της Gondwana, της νότιας υπερποντίωσης, οπότε οι “γείτονές” της, ήταν η Αυστραλία, η Αφρική, η Ανταρκτική και η Νότιος Αμερική. Παρενθετικά να πούμε ότι η Γκοντβάνα ήταν αρχαία υπερήπειρος και θεωρείται ότι δημιουργήθηκε 570 με 510 εκατομμύρια χρόνια πριν, από την ένωση της ανατολικής Γκοντβάνας με τη Δυτική Γκοντβάνα. Η Γκοντβάνα δημιουργήθηκε πριν την Παγγαία, της οποίας αργότερα έγινε τμήμα.

Η καλύτερη και λεπτομερέστερη προσέγγιση για μελέτη της περιοχής, περιπλέκεται από το γεγονός ότι το Θιβέτ και τα Ιμαλάια παραμένουν ένα από τα πιο απρόσιτα και σχεδόν ανέπαφα μέρη των πολιτισμών της Γης, Ωστόσο η ομάδα ανέλυσε και συνδύασε δεδομένα που προέκυψαν από παρατηρήσεις των πρόσφατων μεγάλων σεισμών στο Θιβέτ. Με βάση τις μετρήσεις των εγκάρσιων και διαμήκων σεισμικών κυμάτων οι  επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εικονικό αντίγραφο του Θιβέτ με βάθος 160 χιλιομέτρων και να καταλάβουν πού βρίσκεται η γραμμή επαφής μεταξύ των τεκτονικών πλακών και πώς είναι διευθετημένο.

Ωστόσο, το πως ακριβώς προέκυψαν αυτά τα χάσματα, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη. Πέρα από τις υποθέσεις, μόνο οι περαιτέρω παρατηρήσεις αυτών των κενών, όπως ελπίζουν οι επιστήμονες, θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη της γεωλογικής ιστορίας του σχηματισμού της χερσονήσου και θα επιτρέψουν στην καλύτερη πρόβλεψη δυνητικά επικίνδυνων σεισμών για εκατομμύρια κατοίκους της Κίνας, της Ινδίας, του Νεπάλ και του Μπουτάν. Ενοείται πως ακολούθησαν και άλλες νεότερες μελέτες με νεότερα συμπεράσματα και διορθώσεις πιθανών λαθών. Αλλά προς το παρόν θα σταθώ στα μέχρι τώρα.

Πύλες που Κάποιοι Σφράγισαν στο Παρελθόν;

Και κάπου εδώ, θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω τα “κενά” τόσο των επιστημόνων όσο και τα “κενά” κάτω από το Θιβέτ, με διάφορες παράδοξες θεωρίες που άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν ότι ανήκουν στη σφαίρα μύθων των παραπλήσιων λαών που επέζησαν ως τις μέρες μας και διαμορφώθηκαν με χαρακτηριστικά νεομυθολογίας. Όμως, πάντα γοητεύομαι με τις διάφορες αρχαίες παραδόσεις των κόσμων που, στην δική μου φαντασία, μοιάζουν να συμπληρώνουν όλα τα κενά που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν. Αν, φίλοι αναγνώστες, αρέσει και σε εσάς να ταξιδεύετε πέρα από την πραγματικότητα, τότε συνεχίστε το διάβασμα:

Υπάρχουν, λοιπόν, πάρα πολλές αναφορές σε όλες τις μυθολογίες, σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη οι οποίες μιλούν για εισόδους και πύλες που οδηγούν στο εσωτερικό της Γης, στον Κάτω Κόσμο, στην Αγκάρθα, στην Κούφια Γη – δανειζόμενος σύγχρονες ορολογίες. Είναι ενδιαφέρον, επίσης, ότι στην ευρύτερη περιοχή που συμπεριλαμβάνει τις προαναφερθείσες περιοχές με τα “κενά”, εντοπίζεται και ένας ακόμη Πόλος της Γης. Εκτός από τον Βόρειο και το Νότιο Πόλο, υπάρχει και ένας τρίτος Πόλος, όπως διαβάζουμε στο gazzetta.gr, την theguardian.com και αλλού. Με οδηγό την φαντασία μου, εκεί, κάπου στην περιοχή, ίσως έκαναν εκστρατείες οι Μέγας Αλέξανδρος, Διόνυσος και Ηρακλής. (Διαβάστε επίσης: Η Γη έχει έναν 3ο Πόλο και βρίσκεται εκεί που λέγεται ότι έκαναν εκστρατείες οι Μέγας Αλέξανδρος, Διόνυσος και Ηρακλής) Αυτό για τις εκστρατείες, όχι μόνο δεν έχει αποδειχτεί, αλλά είναι τραγικό να πιστεύει ένας σώφρων άνθρωπος ότι υπήρξαν ο Ηρακλής και ο Διόνυσος – αφού είναι πρόσωπα της μυθολογίας, άρα είναι και οι εκστρατείες τους!

Αν ακόμα διαβάζετε και παρακολουθείτε το συγκεκριμένο μονοπάτι της φαντασίας μου, τότε στη συνέχεια τα πράγματα γίνονται πολύ πιο συναρπαστικά αν λάβει κανείς υπόψη του, τους θρύλους και τις παραδόσεις των γύρω λαών, εκείνων που αναφέρονται σε ερπετοειδή που κατοικούν κάτω από το έδαφος, ή που έχουν φυλακιστεί εκεί και τώρα προσπαθούν να βρουν ευκαιρίες για να βγουν στην επιφάνεια. Αναρωτιέμαι, λοιπόν: Κι αν αυτά τα πλάσματα βρίσκονται κάτω από τα «κενά» στο Θιβέτ; Κι αν τα κενά είναι Πύλες με διαδρόμους που οδηγούν σε αυτά τα όντα; Κι αν αποτελούν Πύλες που κάποιοι σφράγισαν στο παρελθόν; Ένας θρύλος λέει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος σφράγισε αυτές τις Πύλες. (Διαβάστε σχετικά: Μέγας Αλέξανδρος Κατά Ερπετοειδών). Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά είναι μέσα στη δική μου αχαλίνωτη φαντασία και μόνο υπερήρωες της Marvel, της DC ή χαρακτήρες των George Lucas και Steven Spielberg θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν κάτι από όλα αυτά.

diadrastika / Image by Jim Cooper from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.