Image by Marielou Lolilop from Pixabay

Τι να Κάνεις Αν σε Καρφώνει στα Μάτια

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Νιώθεις ντροπαλός όταν μία γυναίκα ρίχνει την ματιά της επάνω σου; Αυτό συμβαίνει και στον καλύτερο τύπο, ακόμη και αν είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Το έχω πάθει κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι. Αλλά, είναι ευκολότερο να κερδίσεις σε οποιοδήποτε παιχνίδι όταν γνωρίζεις μερικούς κανόνες. Το ίδιο ισχύει και στο φλερτ.

Για να φτάσεις και να κερδίσεις αυτό που θέλεις, είναι σημαντικό να το επιθυμείς και να το θέλεις και, φυσικά, να θέλεις να ανταποκριθείς σε μία μία γυναίκα που κάθετε κάπου απέναντι σε ένα μπαρ και έχει καρφώσει το βλέμμα της επάνω σου ή σου ρίχνει κλεφτές ματιές. Αν νομίζεις ότι θα σε ενδιέφερε να κάνεις κάτι, αλλά ντρέπεσαι, κολλάς, ή δεν είσαι αρκετά σίγουρος, τότε, δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε μερικές συμβουλές – αλλά μην μείνεις μόνο σε αυτές.

Αρχικά θα πρέπει κάπως νε βεβαιωθείς ότι σε κοιτάζει επί τούτου, όχι επειδή έτυχε να πέσει το βλέμμα της επάνω σου, καθώς σάρωνε το χώρο μήπως εντοπίσει γνωστές φυσιογνωμίες. Μερικά καλά σημάδια ότι δείχνει ένα ενδιαφέρον για σένα, είναι όταν μετακινεί το βλέμμα της ανάμεσα σε σένα και κάπου αλλού και μετά πάλι σε σένα. Επίσης, όταν διατηρεί την επαφή με τα μάτια για περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο και, προφανώς, όταν χαμογελά ενώ σε κοιτά.

Μόλις αντιληφθείς κάτι από όλα αυτά, μάλλον είναι καιρός να την κοιτάξεις και εσύ. Κάνε το άμεσα. Μην διστάσεις, μην αργήσεις, κάντο γρήγορα, αλλιώς μπορεί να πιστέψει ότι δεν σε ενδιαφέρει και να στρέψει σε άλλον το βλέμμα και την προσοχή της. Με το βλέμμα σου, δώσε της να καταλάβει ότι την παρατήρησες και ότι δεν θα σε πείραζε να την γνώριζες καλύτερα και από πιο κοντά.

Από τη στιγμή αυτή ξεκινάει ένα παιχνίδι με τα μάτια. Συνεχίστε να κοιτάζετε ο ένας τον άλλο σαν να έχετε μια σιωπηρή συζήτηση. Το πιο σημαντικό είναι να της στείλεις το σωστό μήνυμα, ότι δηλαδή είσαι ένας ενήλικος με μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό του, με αυτοπεποίθηση, που ξέρει ακριβώς τι θέλει – όπως κι εκείνη – και τι ζητάει από την ζωή του και κατ’ επέκταση από την ίδια. Συνήθως βρίσκουμε τους ανθρώπους πιο ελκυστικούς όταν κάνουν επαφή με τα μάτια και μας ακολουθούν με το βλέμμα τους. Θα μπορούσες επίσης να δοκιμάσεις την τεχνική ότι δήθεν πας να κοιτάξεις μακριά από εκείνη, αλλά κάτι σε κάνει να γυρίσεις το κεφάλι και να επιστρέψει το βλέμμα σου επάνω της – είναι ένας λεπτός και ευγενικός τρόπος να της δηλώσεις ότι την βρίσκεις τόσο ελκυστική που κυριολεκτικά δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της.

Θα μπορούσες να πεις στον μπαρμαν ότι την κερνάτε ένα ποτό ή ένα σφηνάκι. Αυτή είναι μια συνηθισμένη τακτική στις ταινίες, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να εξελιχθεί σε αποτυχία για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι γιατί έχει δει κι εκείνη ταινίες με ανάλογες προσπάθειες, οπότε θα περίμενε κάτι πιο πρωτότυπο. Ωστόσο έχει πάρει το μήνυμα.

Στην συνέχεια, σήκω. Μην στέκεσαι. Σήκω. Ίσια πλάτη, ψηλά το κεφάλι, ένα χαμόγελο και πλησίασε την κοπέλα. Τώρα που έφτασες και στέκεσαι δίπλα της, έχει έρθει η ώρα να πεις κάτι. Σκέψου ότι είναι η ευκαιρία να κάνεις το μεγάλο άνοιγμα και από το παιχνίδι των ματιών να περάσεις το παιχνίδι των λέξεων. Πρέπει να πεις κάτι.

Προσπάθησε να μην μπερδευτείς και με κάθε τρόπο απέφυγε να πεις κάτι ηλίθιο ή κλισέ (αν δεν βρίσκεις κάτι είναι προτιμότερο το κλισέ από κάτι που θα την ξενερώσει). Ας είναι κάτι παιχνιδιάρικο και έξυπνο, αρκεί να μην είναι επιθετικό και προσβλητικό. Όλες οι γυναίκες εκτιμούν κάποιο αστείο που θα τις κάνει να χαμογελάσουν. Βέβαια, πάντα υπάρχουν εξεραίσεις και όλες έχουν τον δικό τους τρόπο να δέχονται πράγματα και τις δικές τους προσωπικές κόκκινες γραμμές. Αλλά αυτά θα τα βρείτε στη συνέχεια. Σημασία έχει ότι από ένα βλέμμα έχεις πλήσιάσει κοντά και ξεκινάς να συνθέτεις λέξεις που θα σχηματίσουν προτάσεις. Μετά, είναι όλα πιο εύκολα και ανάλογα με τα όσα ακολουθήσουν μπορεί να σε οδηγήσει κάπου αλλά μπορεί και όχι. Όμως έχεις κάνει την αρχή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι οι τύποι που τα ξέρουν όλα αυτά, αλλά δεν τολμούν να τα κάνουν είτε γιατί ντρέπονται πολύ, είτε γιατί φοβούνται το ρίσκο της χυλόπιτας ή ότι δεν θα τα καταφέρουν. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνουν μαθήματα αυτοπεποίθησης και πολλές πρόβες – όχι μόνο στον καθρέφτη – αλλά σε κάποιο π.χ. μπαρ, καφετέρια που συχνάζουν και αισθάνονται οικεία με το περιβάλλον. Μια προσπάθεια τη φορά – ίσως θα είναι αποθαρρυντικό μία δεύτερη επιχείρηση χωρίς καρπούς. Κάθε φορά η προσπάθεια θα βελτιώνεται ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουν.

diadrastika / Image by Marielou Lolilop from Pixabay