Μαζεύεται Λίγες Φορές το Χρόνο σε Πανσέληνο με Κέρδος 1850 δολάρια το Κιλό

[26/09/2018 - 09:31]

Μαζεύεται Λίγες Φορές το Χρόνο σε Πανσέληνο με Κέρδος 1850 δολάρια το Κιλό

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλοι δεν θα θέλαμε να έχουμε μία καλλιέργεια που με κάποια δεδομένα θα απέδιδε μεγάλα χρηματικά ποσά; Αυτό θα ήταν ιδανικό για πολύ κόσμο, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο το προϊόν και οι συνθήκες της συγκομιδής του.

Σύμφωνα με το bbc.com, στις απότομες πλαγιές των ινδικών Ιμαλαΐων, σε ύψος 2.200 μέτρων, περιτριγυρισμένο από τις κορυφές του Khangchendzonga, το τρίτο ψηλότερο βουνό στον κόσμο, εκεί που οι άγριοι ελέφαντες και οι τίγρεις περιπλανιούνται στις κορυφογραμμές της κοιλάδας, εκεί που τα βουδιστικά μοναστήρια είναι σαν να κρέμονται στις πλαγιές, βρίσκεται μία τεράστια φυτεία του Darjeeling, ενός σμαραγδένιου πράσινου τσαγιού που η σωστή προώθησή του, το οδήγησε σε διεθνή φήμη.

87 κτήματα τσαγιού Darjeeling παράγουν ένα από τα σπανιότερα και ακριβότερα αρωματικά βότανα του κόσμου. Πρόκειται για μία ποικιλία γνωστή ως Silver Tips Imperial.

Το εκπληκτικότερο όλων και ειδικά αυτό που συμβάλει στην σπανιότητα του είδους, είναι ο τρόπος που γίνεται η συλλογή του.

Γίνεται σε ξάστερες νύχτες με πλήρες φεγγάρι. Όταν δε, οι πλανήτες ευθυγραμμίζονται δημιουργούνται οι πιο άριστες συνθήκες συγκομιδής.

Ωστόσο, όλο το μυστικό δεν κρύβεται μόνο στην παρατήρηση και τον ρυθμό των πλανητών. Το ουράνιο αυτό ημερολόγιο απλά καθορίζει την κατάλληλη στιγμή για να μαζέψουν τα φύλλα του τσαγιού, γεγονός που συμβαίνει μαζικά κατά την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο.

Στην πρώτη καθαρή νύχτα με πανσέληνο, από τα μέσα Μαρτίου έως το Μάιο, όταν οι ωκεανοί βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα ενώ εκείνα του νερού στα φυτά μειώνονται, πιστεύεται ότι η αύξηση του οξυγόνου και η ενέργεια του αέρα συνδυάζονται στα καλύτερα ποσοστά τους και παράγουν μια ποιοτική τρυφεράδα και γεύση στα συγκεκριμένα φύλλα τσαγιού.

Έτσι, όταν ο ήλιος αρχίσει να δύει, οι εργάτες ετοιμάζονται για ένα μοναδικό γεγονός που ένα μέρος του είναι πνευματικό και ένα άλλο, τελετουργικό.

Αυτό το μυστικό, πέρα από τις κοσμικές διαστάσεις που λαμβάνει, οδηγεί άμεσα στο να μοσχοπουληθεί.

Όπως αναφέρει το άρθρο του BBC, το 2014 έφτασε να πωλείται για 1.850 δολάρια ανά κιλό, καθιστώντας το έτσι ως το πιο ακριβό τσάι που παράγεται ποτέ στην Ινδία.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ