Καλλιτεχνική απόδοση φράκταλ από Shabinh, Pixabay

Οι χρονοταξιδιώτες που έφεραν αποδεικτικές φωτογραφίες από το μέλλον, όπως ισχυρίζονται, αλλά καταρρίπτουν οι σκεπτικιστές

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μπορεί να υπάρξει ένα ταξίδι στον χρόνο; Μπορεί να υπάρχουν χρονοταξιδιώτες που ταξιδεύουν από την μία χρονολογία στην άλλη, σαν να κάνουν τη διαδρομή Κολιάτσου-Παγκράτι, σύμφωνα με μία παλιότερη έκφραση, δηλαδή λες και είναι κάτι τόσο απλό, εύκολο και καθημερινό;

Υπάρχουν, ωστόσο, άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται ως χρονοταξιδιώτες και ισχυρίζονται ότι, όχι μόνο έχουν κάνει τέτοια ταξίδια, αλλά έχουν φέρει και σχετικό φωτογραφικό υλικό από το μέλλον για να αποδείξουν ότι πραγματικά έκαναν αυτά τα ταξίδια.

Αυτοί οι υποτιθέμενοι Ταξιδιώτες του Χρόνου, έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο ανάμεσα σε ορθολογιστές, σκεπτικιστές, απλούς καθημερινούς ανθρώπους αλλά και τους συνωμοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης: Χρονοταξιδιώτης Αποκαλύπτει την Ταυτότητά του και την Μεγάλη Απάτη που έχει στηθεί

Εμφανίζονται σε απευθείας σύνδεση με αποκλειστικές συνεντεύξεις στο κανάλι Apex TV του YouTube, ή και αλλού, όπου υποστηρίζουν ότι όλα αυτά είναι αλήθεια.

Τέσσερις άνδρες και η μία γυναίκα ισχυρίζονται ότι έχουν εμπλακεί σε μυστικά προγράμματα ταξιδιών στο χρόνο. Ας τα δούμε ένα-ένα μαζί με τις φωτογραφίες που παραθέτουν, σύμφωνα με την βρετανική express.co.uk

1. Πόλεις του μέλλοντος το έτος 10.000

Οι Χρονοταξιδιώτες που Έφεραν Αποδεικτικές Φωτογραφίες από το Μέλλον

Ένας από τους ταξιδιώτες του χρόνου , το πρόσωπο του οποίου είναι με “μωσαϊκό”, είπε στην Apex TV πως του δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψει στο έτος 10.000 για μία ώρα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Στο παράξενο αυτό βίντεο, ο άνθρωπος μας δείχνει μία φωτογραφία αυτού που ισχυρίζεται ότι ήταν μια υψηλής τεχνολογίας και φουτουριστική πόλη.

Ωστόσο, μια γρήγορη αναζήτηση εικόνων στο Google για τις “Πόλεις του Μέλλοντος” αποκαλύπτει ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη και ότι πρόκειται για μια σύνθετη εικόνα που χρησιμοποιεί στοιχεία του Παρισιού το έτος 2050 όπως το φαντάζεται ο Γάλλος αρχιτέκτονας Vincent Callebaut για τη σειρά 2016 Dream of the Future.

2. «Χρονοταξιδιώτης της CIA» παρουσιάζει τον κόσμο το 2118

Οι Χρονοταξιδιώτες που Έφεραν Αποδεικτικές Φωτογραφίες από το Μέλλον

Αυτός ο υποτιθέμενος χρονοταξιδιώτης, φοράει μία μάσκα από λάτεξ, για να μην αναγνωρίσουμε το πρόσωπό του, ισχυρίζεται ότι συμμετείχε σε κορυφαία μυστικά προγράμματα ταξιδίων της CIA.

Μας παρουσιάζει μία απίστευτα θολή φωτογραφία με ελάχιστη λεπτομέρεια η οποία δείχνει παράξενους και πράσινους λαμπερούς ουρανοξύστες.

3. Το Λος Άντζελες βυθισμένο κατά το έτος 5000

Οι Χρονοταξιδιώτες που Έφεραν Αποδεικτικές Φωτογραφίες από το Μέλλον

Ο επίσης ανώνυμος χρονοταξιδιώτης, μας εξηγεί τους λόγους που βυθίστηκε το Λος Άντζελες και μας δείχνει μια θολή φωτογραφία η οποία σύμφωνα με την Express φαίνεται να είναι μια CGI σύνθεση και όχι μια γνήσια εικόνα.

4. Ανθρώπινες αποικίες στον Άρη στο απώτερο μέλλον

Οι Χρονοταξιδιώτες που Έφεραν Αποδεικτικές Φωτογραφίες από το Μέλλον

Οι πιθανότητες του Elon Musk να αποικίσει τον πλανήτη Άρη φαίνονται πολύ καλές, σύμφωνα με μία χρονοταξιδιώτισσα που υποστηρίζει ότι πήγε στον Άρη το 3812 και μας δείχνει σχετική φωτογραφία από εκεί.

Ωστόσο, οι λάτρεις των ταξιδιών στο χρόνο, μάλλον, θα απογοητευθούν όταν διαπιστώσουν ότι πρόκειται για μία έξυπνη σύνθεση μιας σειράς διαφορετικών εικόνων CGI και όχι μία πραγματική φωτογραφία από το μέλλον.

Η φωτογραφία, λοιπόν, περιέχει διαφορετικά σχέδια οικισμών στον Άρη που δημιουργήθηκαν από τον εννοιολογικό σχεδιαστή Bryan Versteeg του Spacehabs.com.

5. Η φωτογραφία του χρονοταξιδιώτη από το έτος 6000

Οι Χρονοταξιδιώτες που Έφεραν Αποδεικτικές Φωτογραφίες από το Μέλλον

Ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι ταξίδεψε στο έτος 6000 είπε ότι έλαβε μια φωτογραφία του μέλλοντος, παρά τους ανθρώπους που προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Δεν κατονομάζει την πόλη από φόβο να μην προκαλέσει ένα παράδοξο που θα επηρέαζε το χωροχρόνο, αλλά ωστόσο είναι ανένδοτος ότι πρόκειται για μία γνήσια φωτογραφία από το μέλλον.

Όμως, η φωτογραφία είναι η πιο θαμπή από όλες τις τέσσερις προηγούμενες που παρουσιάστηκαν, με ελάχιστα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Ακόμα και αν θέλαμε να τον πιστέψουμε, η εικόνα δεν δείχνει τίποτα ουσιαστικό.

Έχοντας αυτά ως δεδομένα, φαίνεται να αποδεικνύεται πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν είναι πραγματικές, άρα ούτε και οι συγκεκριμένοι τύποι έκαναν πραγματικά ταξίδια στον χρόνο.

Άραγε, θα μπορούσαν τα ταξίδια στον χρόνο να είναι πραγματοποιήσημα σε αληθινές συνθήκες και με επιστημονικά δεδομένα;

diadrastika / Image by Shabinh from Pixabay