Τεράστια ανακάλυψη στον Άρη που, αν ισχύει, δεν θα μπορέσουν να την αγνοήσουν. Εντυπωσιακό εύρημα παρειδωλίας που θα ήταν ικανό να ανατρέψει όσα ξέρουμε για τον Κόκκινο Πλανήτη

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Το αντικείμενο προς εξέταση έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις για το τι θα μπορούσε να είναι καθώς η όψη του και η οπτική γωνία, μοιάζει με αρκετά γνώριμα αντικείμενα στη Γη, κι αυτό καθιστά τα πράγματα ρευστά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν δεν ήταν μια παρειδωλία και μπορούσε να αποδειχτεί ότι είναι κάτι από τις παρακάτω σκέψεις, θα ήταν ικανό να ανατρέψει πολλά, κυρίως, σε ό,τι έχει να κάνει με τη ζωή στον πλανήτη Άρη. Προς το παρόν αποτελεί αντικείμενο προς εξέταση.

Για τον Scott C. Waring του ufosightingsdaily.com, είναι ένα τριαντάφυλλο. Μάλιστα, ένα λευκό τριαντάφυλλο, μπουμπούκι που ακόμα δεν έχει ανοίξει καλά, ενώ διακρίνεται να έχει μακρύ μίσχο. Αν αυτό ισχύει θα μπορούσε να αποτελεί απόδειξη ότι ένας τύπος ζωής εξακολουθεί να υπάρχει στον Άρη. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε την πιθανότητα να είναι απολίθωμα τριαντάφυλλου ή κάποιου άλλου φυτού.

Διαβάστε επίσης: Πως Μοιάζουν οι Κάτοικοι του Κόκκινου Πλανήτη

Το μακρόστενο αντικείμενο προς εξέταση, σε άλλα μάτια θα μπορούσε άνετα να θυμίζει όρθιο φαλλό, εγκατεστημένο πάνω σε βάση, παρόμοιο με εκείνα στην Δήλο, αφιερωμένα στον θεό Διόνυσο (δείτε εικόνα εδώ). Αν θα ίσχυε κάτι τέτοιο, το λιγότερο που θα μπορούσε να σημαίνει είναι πως, όχι μόνο κατοικούνταν ο Άρης στο παρελθόν, αλλά ότι οι κάτοικοι ήταν νοήμονα όντα με ανεπτυγμένη την αίσθηση της γλυπτικής και κατ’ επέκταση της της τέχνης.

Με άλλη ματιά, πιο προσεκτική, φαίνεται σαν να έχει μια βάση που μοιάζει με τρίποδο για να στέκεται. Σε αυτή την περίπτωση, η εντύπωση που δίνει είναι ότι πρόκειται για αισθητήρα ή κάποιο είδος μηχανικού στοιχείου. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε. Ουσιαστικά πρόκειται για μια παρειδωλία. Ένα εντυπωσιακό εύρημα παρειδωλίας που θα μπορούσε να ανατρέψει όσα ξέρουμε για τον Κόκκινο Πλανήτη. Δυστυχώς, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καμία εκτίμηση από όλα αυτά που “θυμίζει” και “μοιάζει” το αντικείμενο προς εξέταση.

Είναι ένα αντικείμενο το οποίο δεν μπορούμε να δούμε καθαρά. Μπορούμε, όμως, να φανταστούμε πολλά σενάρια, ανάλογα με το τι θυμίζει στον κάθε ένα από εμάς ή τι θα ήθελε και τι θα περίμενε να δει στον Άρη. Δεδομένης της γύρω περιοχής και όσων βρίσκονται διάσπαρτα, ολόγυρα, το μόνο που θα μπορούσε να ισχύει πραγματικά είναι πως πρόκειται για ένα κομμάτι πενιχρού βράχου που έτυχε να στέκεται ή να δείχνει ότι στέκεται όρθιος. Αλλά, ακόμα κι αυτό για να επιβεβαιωθεί θα πρέπει να είχαμε μια τρισδιάστατη και πολύπλευρη εικόνα. Ωστόσο, μοιάζει να είναι η πιθανότερη εξήγηση από όλες όσες αναφέραμε.

Πηγή εικόνας Curiosity Rover, Sol 1448: http://gigapan.com/gigapans/219304. Κάνοντας κλικ στον προηγούμενο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το αντικείμενο προς εξέταση στην κάτω αριστερή πλευρά της φωτογραφίας μεγεθύνοντας σταδιακά την εικόνα ή, μπορείτε να δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τίτλο “White Rose Bud On Mars In NASA Photo, UFO Sighting News”.

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.