Βρέθηκαν πιθανές Σκάλες στον πλανήτη Άρη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στον πλανήτη Άρη πρέπει να υπήρξε ζωή κατά το παρελθόν, τουλάχιστον. Πώς αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν τόσα και τόσα ευρήματα που παραπέμπουν σε κατοικίες ή μέρη κτιρίων και οικοδομών αλλά και υποδομών που εντοπίζονται στον Κόκκινο Πλανήτη. Πόσο πιθανό είναι όλα αυτά να αποτελούν συμπτώσεις, παρειδωλίες και τίποτε άλλο περισσότερο;

Εκπληκτικές δομές, τόσο γεωμετρικές, τόσο ορθογώνιες, τότε τέλειες αρχιτεκτονικά, δεν μπορεί παρά να αποτελούν ερείπια κτιρίων που οικοδομήθηκαν από νοήμονα όντα. Μέχρι και δομές που παραπέμπουν σε σκάλες εντοπίστηκαν. Ο Scott C. Waring, γνωστός ανεξάρτητος ερευνητής παράξενων θεάσεων που συχνά εντοπίζει σε αυθεντικές εικόνες της NASA, δομές που υποθέτει ότι πρόκειται για κατασκευές. Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, όπου αριστερά είναι απόσπασμα από το πρωτότυπο και δεξιά με κίτρινο χρώμα να τονίζει εκείνο που θεωρεί ως “σκάλες”.

Ο ίδιος αναφέρει πως βρήκε μερικές αρχαίες σκάλες οι οποίες είναι τέλεια διαμορφωμένες και ομοιόμορφες. Αν και έχουν από καιρό διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου, υπάρχουν τμήματα της δεξιάς πλευράς που ξεχωρίζουν και, μάλιστα, υποστηρίζει πως διακρίνει και κάποιο είδος γλυπτών στην μια πλευρά. Προφανώς αυτές είναι οι σκάλες ενός αρχαίου ναού, όπως θεωρεί ενώ επιπλέον πιστεύει πως ταιριάζουν σε άτομα ύψους περίπου 1,5 μέτρων.

Άραγε, πόσο δίκιο μπορεί να έχει ο Waring, στο σύνολο των εκτιμήσεών του; Θα μπορούσε, αυτό που ονομάζει “σκαλοπάτια”, να είναι πράγματι μια κατασκευή κάποιου νοήμονος όντος προκειμένου να τα ανεβαίνει για να οδηγηθεί σε ένα κτίριο, έναν ναό ή, ίσως, ακόμα και μία πυραμίδα; Είναι έτσι, ή απλά πρόκειται για έναν φυσικό σχηματισμό που μας δίνει αυτή την παράξενη εντύπωση, να πρόκειται δηλαδή για σκάλες στον πλανήτη Άρη;

Η διεύθυνση της εικόνας: https://mars.nasa.gov/msl-raw-images/msss/00710/mcam/0710MR0030150160402510E01_DXXX.jpg

Στην συνέχεια, παρακάτω, θα δείτε ένα βίντεο όπου σε αυτό παρουσιάζονται διάφορα παράξενα ευρήματα που εύκολα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού που πλέον δεν υπάρχει πια. Ανάμεσά τους θα δείτε και μια δομή που παραπέμπει σε μια ακόμα σκάλα! Από την άλλη, οι σκεπτικιστές απαντούν ότι επειδή δεν δίνεται το αυθεντικό λινκ της εικόνας, ίσως και να πρόκειται για απάτη.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με περισσή σιγουριά για το τι ακριβώς παρουσιάζουν αυτές οι εικόνες, πέρα από αυτό που νομίζει και μπορεί να κρίνει ο καθένας μας ξεχωριστά. Σκάλες στον πλανήτη Άρη, ή οπτική ψευδαίσθηση; Δείτε το βίντεο: Possible Ancient Ruins Found On Mars?

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.