Είχε Δίκιο ο Ορφέας. Αστρονόμοι Βρήκαν το Κοσμικό Φίδι (εικόνες)

[24/10/2018 - 10:38]

Είχε Δίκιο ο Ορφέας. Αστρονόμοι Βρήκαν το Κοσμικό Φίδι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ερώτηση: ποιος «ανακάλυψε» το DNA; Απάντηση: Οι γενετιστές Francis Crick και James Watson. Λοιπόν, όχι ακριβώς. Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν πολύ-πολύ πίσω στο χρόνο.

Όπως αναφέρει η theguardian.com, ο ανθρωπολόγος Δρ. Jeremy Narby υποστηρίζει στο βιβλίο του «Το κοσμικό φίδι: DNA και η προέλευση της γνώσης» (The Cosmic Serpent: DNA and the Origins of Knowledge), η δίδυμη ζωτική αρχή σχήματος φιδιού, η οποία αντιπροσωπεύει την προέλευση της ζωής ή το DNA εντοπίζεται με διάφορες ονομασίες ανά τους λαούς σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Η γνώση τους, όμως, έχει επιτευχθεί από τη σαμανική τελετουργία και όχι μέσα από εργαστηριακή προσπάθεια.

Το ταξίδι της αναζήτησης στο βιβλίο του Narby αρχίζει στα δάση του Περουβιανού Αμαζονίου, όπου εργάστηκε με τους ανθρώπους της Ashaninca για πολλά χρόνια και κινείται μέσα από την έρευνα στον τομέα της ανθρωπολογίας και της μοριακής βιολογίας.

Ο ίδιος ο Narby, φαίνεται να παίρνει ένα είδους παραισθησιογόνου, το ayahuasca, που εξάγεται από τα αμπέλια και, όπως και οι σαμάνοι, «βλέπει» και περιγράφει δύο γιγάντια φίδια. Αυτό το όραμα είναι η συνηθέστερη ψευδαίσθηση από το ayahuasca. Τα φίδια, γράφει, επικοινωνούν ή τον «διδάσκουν».

Στη συνέχεια καταγράφει έναν τεράστιο αριθμό μυθολογιών σε ολόκληρο τον κόσμο, που μιλούν για την ύπαρξη των κοσμικών φιδιών που αποτελούν την προέλευση του κόσμου ή/και είναι οι δημιουργοί της ζωής. Όλες οι μυθολογικές εκδοχές, έχουν πάρα πολλά κοινά μεταξύ τους. Περισσότερα από όσα νομίζετε.

Μερικά από αυτά εντοπίζονται στην Αμαζονία, το Μεξικό, την Αυστραλία, τη Σουμερία, την Αίγυπτο, την Περσία, την Ινδία, τον Ειρηνικό και αλλού. Όλοι αυτοί οι «μύθοι» αποδίδουν αξιοσημείωτα παρόμοια χαρακτηριστικά στο «δημιουργό φίδι», τον κύριο του μετασχηματισμού, της οφιοειδούς μορφής που ζει στο νερό, στα συμπαντικά ύδατα και μπορεί ταυτόχρονα ή σε κάποιες περιπτώσεις να είναι τόσο εξαιρετικά μακρύς όσο και πολύ μικρός, τόσο μονός όσο και διπλός.

Ανάλογα δείγματα και περιγραφές συναντούμε, φυσικά, και στην ελληνική μυθολογία.

Σας θυμίζει κάτι από τα παραπάνω το αγαλματίδιο από την Κρήτη;

Είχε Δίκιο ο Ορφέας. Αστρονόμοι Βρήκαν το Κοσμικό Φίδι (εικόνες)

Η μινωική θεά των φιδιών, 1600 π.Χ. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ακόμα και ο Όμηρος φαίνεται να αναφέρεται στο DNA με ένα κρυπτογραφημένο τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Το Μυστικό που Έκρυψε ο Όμηρος στο Νησί της Κίρκης

Αλλά και πριν τον Όμηρο, ο Ορφέας και ο Πελασγικός Μύθος της Δημιουργίας κάνουν λόγο για ένα Κοσμικό Φίδι. Διαβάστε επίσης για το ορφικό κοσμικό φίδι σε αρχαία κοσμήματα, καθώς για τις έρευνες του Έλληνα Αστρονόμου Κ.Σ. Χασάπη.

Διαβάστε επίσης: Ευρυνόμη: Ο Άγνωστος Πελασγικός Μύθος της Δημιουργίας

Το παράδοξο είναι πως αστρονόμοι εντόπισαν κάτι εκπληκτικό:

Χρησιμοποιώντας το Hubble, ο Δρ Antonio Cava του Université de Genève εντόπισαν και αποθανάτισαν τέτοιες εικόνες του Κοσμικού Φιδιού.

Είχε Δίκιο ο Ορφέας. Αστρονόμοι Βρήκαν το Κοσμικό Φίδι (εικόνες)

Όπως αναφέρεται σε μελέτη στο περιοδικό Nature Astronomy, πρόκειται για έναν γαλαξία που ονομάζουν Cosmic Snake ο οποίος βρίσκεται στην πραγματικότητα πίσω από ένα μαζικό σύμπλεγμα γαλαξιών που ονομάζεται MACS J1206.2-0847, αλλά χάρη στη βαρύτητα του συμπλέγματος, μπορούμε να το δούμε από τη Γη.

Λέτε όλα αυτά να είναι άσχετα και τυχαία μεταξύ τους;

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ