Αποστολή στην Ανταρκτική εντόπισε μια Πύλη προς άλλες διαστάσεις, σύμφωνα με ισχυρισμούς

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Η Ανταρκτική δεν θα σταματήσει ποτέ να μας δίνει νέες εκπλήξεις. Η πιο κρύα, απομακρυσμένη και αφιλόξενη ήπειρο της Γης, με θερμοκρασίες έως και -80 βαθμούς Κελσίου, θα μπορούσε να κρύβει ένα πραγματικό αρχαιολογικό αλλά και “διαστημικό” μουσείο κάτω από το παχύ στρώμα πάγου της.

Υποστηρίζεται, ότι 4.000 επιστήμονες από 46 χώρες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε μία συνεχή διεξαγωγή, ίσως, της πιο αδιανόητης έρευνας  για περισσότερο από πενήντα χρόνια. Ωστόσο, αυτό που συνέβη σε μια ομάδα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων, τον Μάιο του 2011, στην Ανταρκτική, φαίνεται να αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Λέγεται, λοιπόν, ότι οι ερευνητές εργάζονταν σε ένα κοινό σχέδιο, όταν ένα καιρικό φαινόμενο παρατηρήθηκε: μία ασυνήθιστη δίνη, ένας ανεμοστρόβιλος, εμφανίστηκε στο βάθος που όμως δεν φαινόταν να επηρεάζεται από τις υψηλές ριπές ανέμου στην περιοχή. Αρχικά, θεωρήθηκε ως μια πολική καταιγίδα, αλλά η στατική φύση και η ασυνήθιστη ομίχλη που περιέβαλλαν τη δίνη οδήγησαν τους ερευνητές να διερευνήσουν το φαινόμενο περισσότερο.

Οι άνδρες της αποστολής, σήκωσαν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι με έναν ραδιοανιχνευτή για τη μέτρηση των φυσικών ιδιοτήτων (θερμοκρασία, σχετική υγρασία, ταχύτητα πίεσης και ανέμου) και ένα επιστημονικό χρονόμετρο για την καταγραφή των χρόνων. Το μπαλόνι στη συνέχεια απελευθερώθηκε και αναρροφήθηκε μέσα στη δίνη.

Μετά από λίγα λεπτά, ένα μυστηριώδες αποτέλεσμα καταγράφηκε: το χρονόμετρο σηματοδοτούσε την ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 1965 ενώ και οι υπόλοιπες μετρήσεις και τα δεδομένα που έστελνε το μηχάνημα, υποδήλωναν τιμές ασυμβίβαστες με τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά ενός ανεμοστρόβιλου.

Το πείραμα επαναλήφθηκε αρκετές φορές και πάντα με τα ίδια αποτελέσματα. Ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στις διάφορες δοκιμές, ο Αμερικανός Mariann McLein όχι μόνο επιβεβαιώνει το περιστατικό αλλά επίσης επισημαίνει ότι ολόκληρο το περιστατικό αναφέρθηκε στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και στον Λευκό Οίκο.

Αυτό που φαίνεται να εντόπισαν ήταν μια χωροχρονική «Πύλη», δηλαδή μια “σήραγγα” που επιτρέπει όχι μόνο μια γεωμετρική μετατόπιση μέσω του χώρου, αλλά και μια προσωρινή αλλαγή. Ένα είδος ταξιδιού μέσα στο χρόνο και το χώρο. Για κάποιους μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά αυτό που συνέβη στην Ανταρκτική θα μπορούσε να βρει μια ορθολογική εξήγηση στη θεωρία της “Γέφυρας Einstein-Rosen.”

Αυτή η ιστορία δεν φαίνεται να έχει επιβεβαιωθεί, αλλά αποτελεί μία διαρροή. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι αυτό το περιστατικό είναι πραγματικό ή ένα προϊόν φαντασίας, ενώ υπάρχει και ο ισχυρισμός ότι ο φυσικός Mariann McLein, δεν είναι καν υπαρκτό πρόσωπο.

*Η ιστορία είναι προϊόν φαντασίας και μυθοπλασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika / Image by kalhh from Pixabay