Η NASA Εντόπισε Ένα Εξωτερικό «Τείχος» στα Όρια του Ηλιακού μας Συστήματος (video)

[11/10/2018 - 10:16]

Η NASA Εντόπισε Ένα Εξωτερικό «Τείχος» στα Όρια του Ηλιακού μας Συστήματος

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Εντόπισαν ένα γιγαντιαίο «τείχος» στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος και οι επιστήμονες της NASA πιστεύουν πως το διαστημικό σκάφος New Horizons που έχει φτάσεις έως εκεί, είναι σε θέση να το «δει».

Σύμφωνα με το livescience.com, πρόκειται ουσιαστικά για ένα «τείχος υδρογόνου» που βρίσκεται στο εξωτερικό όριο του ηλιακού μας συστήματος, εκεί όπου φτάνουν και αποδυναμώνονται οι πνοές του ηλιακού ανέμου και δεν μπορούν να σπρώξουν πιο πέρα μάζα διαστρικής ύλης που βρίσκεται εκεί ;ejv, αλλά ούτε και αυτή μπορεί να πιέσει προς τα μέσα, δηλαδή στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος.

Εκεί ακριβώς, εντοπίζεται μια ορατή οριακή μορφή. Από τη μια πλευρά είναι τα τελευταία απομεινάρια του ηλιακού ανέμου και από την άλλη, προς την εξωτερική μεριά του ηλιακού συστήματος, η διαστρική ύλη, η οποία φαίνεται να περιλαμβάνει μεγάλα ποσά υδρογόνου. Έτσι έχουμε ένα «τείχος υδρογόνου».

Τώρα οι ερευνητές της NASA είναι αρκετά σίγουροι ότι το New Horizons, ο δειγματοληπτικός παράγοντας που προσπέρασε τον Πλούτωνα το 2015, είναι σε θέση να «δει» αυτό το όριο, το σύνορο, ή αλλιώς «τείχος υδρογόνου».

Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν οι ερευνητές στις 7 Αυγούστου 2018, στο περιοδικό Geophysical Research Letters, το New Horizons ανιχνεύει μία υπεριώδη ακτινοβολία, την ίδια που είχαν εντοπίσει τα δύο διαστημόπλοια Voyager της NASA, τα οποία ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ωστόσο, δεν είναι αρκετά βέβαιο ότι το υπεριώδες σήμα προέρχεται από το «τείχος υδρογόνου», καθώς θα μπορούσε να προέρχεται από κάποια άλλη πηγή, πολύ μακρύτερα, μέσα στον γαλαξία μας.

Μόνο όταν το New Horizons περάσει αυτό το όριο, θα διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς τα νέα συστήματα θα λειτουργούν ακόμη για 15 με 20 ακόμα χρόνια, ενώ είναι πιο σύγχρονα και πιο ευαίσθητα από οποιαδήποτε άλλα παλαιότερα.

Μερικές τέτοιου είδους ανακαλύψεις, σε κάνουν να αναρωτιέσαι, αν όλο το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται μέσα σε μία τεράστια φυσαλίδα, σε ένα τεράστιο θόλο, όπου όταν φτάνεις στην άκρη του, βλέπεις τον εξωτερικό κόσμο, σαν από ένα παράθυρο…

Παρακολουθείστε και το βίντεο παρακάτω για να συλλάβετε τα μεγέθη και τα όρια που υπάρχουν στο χώρο πέρα από εμάς:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

NASA May Have Detected A Giant Wall At The Edge Of The Solar System…

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ