Στο «Πιστεύω» Υπάρχουν Όλα τα Γράμματα ΕΚΤΟΣ από Ένα. Ο λόγος θα σας Ξαφνιάσει

[29/10/2018 - 10:27]

Στο «Πιστεύω» Υπάρχουν Όλα τα Γράμματα ΕΚΤΟΣ από Ένα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλές φορές στη ζωή μας, αποστηθίζουμε πράγματα από πολύ μικρή ηλικία, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς, τι σημαίνουν, τι περιέχουν και τι όχι.

Όπως διαβάζουμε στο tilestwra.com, μέσα στο Σύμβολο της Πίστεως που όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι γνωρίζουν και απαγγέλουν σε διάφορες πειπτώσεις στη ζωή τους, εμπεριέχονται όλα τα γράμματα της αλφαβήτου, εκτός από ένα…

Ποιο είναι αυτό; Πρόκειται για το γράμμα Ψ…

Άραγε, υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος λόγος που εμφανίζονται όλα τα υπόλοιπα γράμματα, αλλά ωστόσο λείπει μόνο ένα από τα εικοσιτέσσερα;

Σύμφωνα με τον π. Σάββα Αχιλλέως, το Σύμβολο της Πίστεως που όλοι γνωρίζουμε συνοπτικά ως «Πιστεύω» από την πρώτη λέξη που ξεκινάει, εμπεριέχει μέσα του όλη την αλήθεια της Πίστεως και μόνο την αλήθεια, χωρίς να υπάρχει μέσα του ούτε ένα Ψέμα, μία λέξη που αρχίζει από Ψ. Δηλαδή, το μοναδικό γράμμα που έχει αποκλειστεί από το «Πιστεύω».

Ωστόσο, αν και αυτή η εξήγηση φαίνεται αρκετά λογικοφανής σε έναν πιστό, δεν μπορεί να ευσταθεί, καθώς αρκετά από τα υπόλοιπα γράμματα σημαίνουν και λέξεις που δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται σε ένα τέτοιο κείμενο, μερικά παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε για να ακριβολογήσουμε το σκεπτικό μας είναι οι λέξεις Απάτη, Βία, Διαστρέβλωση, Διάβολος, Παραχάραξη, Σατανάς και πολλές πολλές ακόμα λέξεις αν θα έπρεπε να αρχίσουμε να τις απαριθμούμε.

Κατά συνέπεια, η έλλειψη του γράμματος Ψ από το «Πιστεύω» δεν εξηγείται με το σκεπτικό που προαναφέρθηκε. Ενδεχομένως να είναι άλλος ο λόγος, ή απλά τυχαίο.

Εσείς τι πιστεύεται ότι μπορεί να συμβαίνει και λείπει το γράμμα Ψ;

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ