Ίσως βρέθηκαν ερείπια της αρχαίας Ατλαντίδας

Η τοποθεσία της χαμένης πόλης της Ατλαντίδας μπορεί τελικά να ανακαλύφθηκε, σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς. Αρχαία ερείπια εξετάστηκαν με την βοήθεια φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από δορυφόρο και παρέχουν αποδείξεις ότι τα τεράστια τείχη του λιμανιού της αρχαίας πόλης κάποτε βρίσκονταν στην νότια Ισπανία.

Πολλές από τις τοποθεσίες που εξετάστηκαν από την ομάδα ήταν ήδη γνωστές στους αρχαιολόγους και πιστεύεται ότι έχουν κατασκευαστεί από τους αρχαίους Ρωμαίους και Έλληνες. Τώρα, αυτή ο ομάδα αρχαιολόγων πιστεύει ότι αυτά τα τείχη είχαν κατασκευαστεί από έναν μυστηριώδη αρχαίο λαό γνωστό ως λαό της Ατλαντίδας.

Διαβάστε την εκδοχή: Είναι η θρυλική χαμένη Ατλαντίδα στην Ανταρκτική;

Η Ατλαντίδα ήταν καταγεγραμμένη στα γραπτά του Πλάτωνα ο οποίος το 400 π.Χ. την περιέγραφε ως έναν ανεπτυγμένο νησιώτικο πολιτισμό που κυβέρνησε μια τεράστια ναυτική αυτοκρατορία περίπου 9.000 χρόνια πριν από την εποχή του.

Η Ατλαντίδα στο κέντρο αυτής της αυτοκρατορίας περιγράφεται να έχει τεράστια τείχη λιμανιού, τεράστιους πυλώνες εισόδου, έναν ναό αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα και τεράστια κυκλικά κομμάτια γης που είχαν χαρακτεί από τον λαό.

Πιστεύεται ότι η πόλη της αρχαίας Ατλαντίδας καταστράφηκε εξαιτίας κάποιου φυσικού φαινομένου όπως τσουνάμι ή ηφαιστειακή έκρηξη. Βέβαια, πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι ο Πλάτωνας εφηύρε την ιστορία ως έναν τρόπο για να παρουσιάσει τις φιλοσοφικές του θεωρίες. Ωστόσο, οι επιστήμονες πρέπει να βρουν τεκμηριωμένες αποδείξεις για την ύπαρξη της αρχαίας Ατλαντίδας.

Ψηφιακή απεικόνιση της αρχαίας Ατλαντίδας.

Τα κτίρια ήταν φτιαγμένα σε νησιώτικες πλατφόρμες μέσα σε μια έκταση εσωτερικής θάλασσας που από τότε έχει γεμίσει με ιζήματα και σήμερα αποτελεί το Εθνικό Πάρκο Doñana στην Ισπανία.

Ο Τιμ Άκερς, επικεφαλής της έρευνας, υποστηρίζει ότι όχι μόνο έχουν ανακαλύψει την αρχαία Ατλαντίδα αλλά διαπίστωσαν ότι ο λαός της ήταν πολύ ανεπτυγμένος.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι χρησιμοποιούσαν ένα τύπο τσιμέντου που δεν έχουν ξαναδεί καθώς και εξελιγμένη αρχαία μεταλλουργεία.

“Έχουμε καταγράψει σαφή στοιχεία και έχουμε συγκεντρώσει δείγματα τα οποία έχουν εξεταστεί επιστημονικά σε ένα εργαστήριο στην Μόντενα της Ιταλίας στο οποίο έχουν εξεταστεί και αρχαία Ρωμαϊκά ευρήματα”, ανέφερε. “Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αποδεικνύουν ότι η ηλικία των ευρημάτων είναι μεγαλύτερη από τον Ρωμαϊκό ή Ελληνικό πολιτισμό και ότι ήταν πιο εξελιγμένα.”

“Ο Πλάτωνας περιγράφει με ακρίβεια την περιοχή και εμείς απλά ακολουθήσαμε τον τρόπο που οι αρχαίοι ναυτικοί ταξίδευαν στις πόλεις.” Ένα εύρημα που οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι χρονολογείται από την εποχή της αρχαίας Ατλαντίδας, όπως αναφέρει η dailymail και μας μεταφέρει το tilestwra.com

Παρακολουθείστε και το σχετικό βίντεο: NEW CLAIM: Atlantis Discovered in Southern Spain | Ancient Architects

https://youtu.be/IHTGMpN0yuw

Image by davidfoxx from Pixabay