Πόσο Καιρό Βρίσκεται η Ψυχή σας σε Αυτόν τον Υλικό Κόσμο;

Λένε πως η ζωή είναι ένα ταξίδι- ένα σχολείο που μας διδάσκει σημαντικά μαθήματα. Αλλά γιατί; Έχετε σκεφτεί ποτέ την πιθανότητα πως αυτά τα μαθήματα που μαθαίνουμε και συσσωρεύονται σε αυτή τη ζωή τα παίρνουμε μαζί μας και στην επόμενη;

Είναι πιθανό πως η ζωή μας δεν είναι απλώς ένα ταξίδι- συσσώρευση εμπειριών, επίτευξη προόδου- αλλά πραγματική συνειδητή ύπαρξη;

Είναι πιθανό πως η μετενσάρκωση ευθύνεται για την κοσμοθεωρία μας και για τις σημαντικές αποφάσεις που κάνουμε;

Τι είναι αυτό που μας κάνει τόσο διαφορετικούς;

Τι είναι αυτό που κάνει ένα άτομο πολύ σοφό για την ηλικία του ή κάποιον άλλον να συμπεριφέρεται σαν παιδί παρά τα χρόνια του; Δεν έχει σημασία αν πιστεύετε στην μετενσάρκωση ή αν απλώς την έχετε ως θεωρία, θα καταλάβετε πως η ακόλουθη Θεωρία στην άκρη της ψυχής (ο χρόνος που περνάμε στον υλικό κόσμο) έχει εφαρμοστεί σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους στην ζωή σας.

Τι είναι στην πραγματικότητα η ηλικία της Ψυχής;

Οι άνθρωποι δεν έχουν μόνο μία ζωή. Δεν είμαστε τα σώματα μας. Είμαστε ψυχές που έχουν σώματα. Αυτό σημαίνει πως είμαστε ψυχές που αυτή τη στιγμή έχουμε μια ανθρώπινη εμπειρία. Τώρα αφήνουμε τον υλικό κόσμο και το υλικό σώμα και οι ψυχές μας επεκτείνονται, ωριμάζουν και μαθαίνουν από αυτό.

Η ψυχή πηγαίνει σε διαφορετικά επίπεδα εξέλιξης κατά τη διάρκεια της μετενσάρκωσης. Καθώς η ψυχή προχωρά στην ιεραρχική σκάλα, ξεπληρώνει το καρμικό χρέος της και εξελίσσεται. Στο τέλος, επιστρέφει στον Θεό μέσω της αυτογνωσίας, της ολοκλήρωσης και της διαφώτισης. Κάποιοι αποκαλούν αυτό το στάδιο Νιρβάνα ή Παράδεισο.

Οι πέντε φάσεις της ψυχής

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το να κατανοήσουμε τα διαφορετικά επίπεδα της ύπαρξης είναι χρήσιμο για την ολοκλήρωση της αποδοχής της ενσυναίσθησης και της διαύγειας. Αυτά είναι τα βήματα-κλειδιά για την πρόοδο της εσωτερικής μας εξέλιξης.

Παρακάτω θα βρείτε τις 5 φάσεις της ψυχής από την αρχάρια μορφή της ως την προχωρημένη.

1. Οι νεότερες ψυχές (η νεογέννητη φάση)

Βασικός στόχος: Επιβίωση

Μαθήματα: Βασικές ικανότητες, επιβίωση, θνησιμότητα, σωματική υλικότητα

Ηλικία: 0-4

Χαρακτηριστικά: Ακατέργαστοι, ατίθασοι, παιχνιδιάρικοι, ενθουσιώδεις, απλοί, προσεκτικοί, παιδική συμπεριφορά, εξαρτημένοι από την ομάδα.

Αυτές οι ψυχές συνήθως αντιλαμβάνονται τους άλλους με έναν παιδικό και αθώο τρόπο. Η κατανόηση του κόσμου και της ζωής είναι αρκετά απλή και αφελής. Το βρίσκουν δύσκολο να προσαρμοστούν στην πολιτισμένη κοινωνία. Προτιμούν την οικογένεια και ομάδες ανθρώπων καθώς και ένα άγριο περιβάλλον.

2. Η φάση της παιδικής ψυχής

Βασικός στόχος: Να προσαρμοστεί

Μαθήματα: Κοινωνικές δομές, κανόνες, ρόλοι, διαπροσωπικές σχέσεις

Ηλικία: 4-13

Χαρακτηριστικά: Αρμονία, πειθαρχία, υπακοή, καθορισμένοι ρόλοι, απολυταρχία, παράδοση, δυνατές αξίες.

Αυτά τα άτομα ψάχνουν για την αίσθηση της τάξης και της σταθερότητας στην χαοτική και απρόβλεπτη φύση της ζωής. Αντιλαμβάνονται τους άλλους ως αγνούς και συνεσταλμένους. Οι παιδικές ψυχές μπορούν να είναι αρκετά συντηρητικές, κολλάνε σε κανόνες και στην θρησκεία.

Οι ηθικές τους αξίες καθορίζονται από την κουλτούρα, τις παραδοσιακές αξίες και τις θρησκευτικές απόψεις.

3. Νεαρές ψυχές

Βασικός στόχος: Ανεξαρτησία

Μαθήματα: Προσωπική ανάπτυξη, ελεύθερη βούληση, προσωπική αντίληψη

Ηλικία: 13-29

Χαρακτηριστικά: Φιλοδοξία, ανταγωνιστικότητα, δημιουργικότητα, οικονομική σταθερότητα, ελευθερία, ατομικισμός, εγωκεντρισμός, προσωπική έκφραση

Η νεότερη εφηβική θέση με τον τρόπο του “με τον δικό μου τρόπο ή με κανέναν.” Οι νεαρές εφηβικές ψυχές αναζητούν ανεξαρτησία, κοινωνική θέση και υλικό πλούτο. Βασικά αυτά τα άτομα είναι φορείς αλλαγής και είναι υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη πρόοδο που κάνουμε. Το επίκεντρο της προσοχής τους είναι εξωτερικό και τείνουν να εργάζονται πολύ σκληρά.

4. Ώριμες ψυχές

Βασικός στόχος: Η αρμονία με τους άλλους ανθρώπους

Μαθήματα: Συμπόνια, ψυχική και συναισθηματική σταθερότητα, αυτογνωσία, σχέσεις

Ηλικία: 29-55

Χαρακτηριστικά: Οξυδέρκεια, περιέργεια, νευρικότητα, διπλωματία, ενδοσκοπία, συνεργασία Αναζητούν διαπροσωπική και ψυχική ενότητα στην ζωή.

Συχνά θεωρούνται ως νευρικοί αλλά είναι άτομα που φροντίζουν. Στο εσωτερικό τους πολλές φορές παλεύουν με την πολυπλοκότητα ή την απλότητα της ζωής. Οι ώριμες ψυχές είναι φιλελεύθεροι οραματιστές. Γι αυτούς η ζωή δεν είναι πλέον μόνο θέμα επιβίωσης. Δεν σχετίζονται πια με το ‘φτιάξε το δωμάτιο σου’ όταν υπάρχει κάποιο υλικό κέρδος. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συμπόνια, η ενσυναίσθηση, η φιλία και η κατανόηση.

5. Παλιές ψυχές

Βασικός στόχος: Πνευματική ολοκλήρωση

Μαθήματα: Αποδέσμευση, ανεξαρτησία, παροχή καλών συμβουλών, πνευματική αφύπνιση.

Χαρακτηριστικά: Απομόνωση, πνευματικότητα, ανεξαρτησία, φιλοσοφία, ενσυναίσθηση, έλλειψη κινητοποίησης

Στο τέλος του κύκλου της ενσάρκωσης έρχονται οι παλιές ψυχές. Καθώς έχουν περάσει τις προηγούμενες φάσεις ύπαρξης, έχουν μια ολοκληρωμένη γνώση για την κοινωνία, τις σχέσεις και τον κόσμο ως όλον. Ακτινοβολούν βάθος, γαλήνη και σοφία και είναι συγκεντρωμένοι στην προσωπική τους αντίληψη.

Που πιστεύετε πως ανήκετε;

awakengr.com