«Ο Ιησούς ήταν ο Έλληνας Απολλώνιος Τυανέας» Υποστηρίζει Ντοκιμαντέρ της Amazon

Ντοκιμαντέρ του Amazon υποστηρίζει πως ο Ιησούς Χριστός ήταν «Έλληνας και όχι Εβραίος», όπως θεωρούσαν έως σήμερα οι ιστορικοί.

Πρόκειται για μία αμφιλεγόμενη θεωρία του ντοκιμαντέρ «Bible Conspiracies» (Συνομωσίες της Βίβλου), που σκιαγραφεί τη ζωή και το έργο του Απολλώνιου του Τυανέα. Ο Έλληνας θρησκευτικός κήρυκας της αρχαιότητας θεωρούνταν από πολλούς ως «γιος του Θεού».

Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως ο Απολλώνιος ήταν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από την Καινή Διαθήκη. Τόσο αυτός όσο και ο Ιησούς είχαν γεννηθεί περίπου την ίδια περίοδο, κήρυτταν για τα ίδια θέματα, είχαν πιστούς ακολούθους, έκαναν θαύματα, ενώ και οι δύο είχαν μακριές γενειάδες, όπως αναφέρει η DailyMail.

«Πληροφορίες γι’ αυτόν μπορούν να βρεθούν σε διάφορες πηγές αλλά όχι σε θρησκευτικά βιβλία. Η εκκλησία δεν κατάφερε να τον εξαφανίσει από την ιστορία. Το όνομά του είναι Απολλώνιος και γεννήθηκε τον 3ο ή 4ο αιώνα π.Χ. στην Τυανέα της Καππαδοκίας», αναφέρει το ντοκιμαντέρ.

«Έγινε μαθητής του Πυθαγόρα, αποκηρύσσοντας το κρέας, το κρασί και τις γυναίκες. Δεν φορούσε παπούτσια και άφησε τα μαλλιά και την γενειάδα του να μακρύνουν», όπως αποκαλύπτει.

Το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ τονίζει πως υπήρξε μεταρρυθμιστής της εποχής και έδρευσε στον ναό του Ασκληπιού. Έκανε πολλά θαύματα και απέκτησε πληθώρα ακολούθων.

Η φήμη του Απολλώνιου μεγάλωνε και οι πιστοί που πλήθαιναν, ωστόσο απέκτησε και επιφανείς εχθρούς, με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αυρήλιο να εξοργίζεται και να σχεδιάζει την καταστροφή όλων των ναών και των αγαλμάτων που κατασκευάζονταν προς τιμήν του.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, «ο Απολλώνιος ανάσταινε νεκρούς και σε αντίθεση με την περίπτωση του Ιησού, υπάρχουν αποδείξεις πως ήταν πραγματικό πρόσωπο».  

Οι αντιδράσεις στο ντοκιμαντέρ

Οι αντιδράσεις στο ντοκιμαντέρ ήταν σφοδρές, με πολλούς να το κατηγορούν για προσπάθεια παραποίησης των ιερών γραφών.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

«Το ντοκιμαντέρ δεν αποκαλύπτει καμία θεωρία συνομωσίας στη Βίβλο, προσπαθεί απλώς να δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με αυτή, μη έχοντας όμως καμία ιστορική βάση, συνεντεύξεις ή αποδείξεις (σ.σ. για τα όσα αναφέρει)», σημείωσε κάποιος, ενώ άλλος θεατής δήλωσε «παραπλανημένος».

«Κρίμα, γιατί έχει πολλά ενδιαφέρονται στοιχεία σχετικά με τη Βίβλο. Προχώρησα μπροστά σε πολλά σημεία και έχασα το ενδιαφέρον μου. Ένιωσα παραπλανημένος»

«Οι δημιουργοί αυτής της ταινίας δεν έχουν καμία γνώση επί της Βίβλου, διατυπώνουν πολλούς μύθους που έχουν αποδειχθεί ιστορικά αναληθείς και προκαλούν τον γέλωτα των ιστορικών. Σε αυτό το βίντεο δεν υπάρχουν μαρτυρίες ειδικών και θεολόγων, μόνο ρητορικά ψέματα που χρησιμοποιούνται συχνά από άθεους».

cnn.gr / image by jeffjacobs1990 from Pixabay